Perihan Mağden kimdir? Perihan Mağden kitapları ve sözleri
Türk Yazar Perihan Mağden hayatı araştırılıyor. Peki Perihan Mağden kimdir? Perihan Mağden aslen nerelidir? Perihan Mağden ne zaman, nerede doğdu? Perihan Mağden hayatta mı? İşte Perihan Mağden hayatı...
Türk Yazar Perihan Mağden edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Perihan Mağden hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Perihan Mağden hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Perihan Mağden hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1960
Doğum Yeri: İstanbul
Perihan Mağden kimdir?
Perihan Mağden (d. 1960, İstanbul) Türk yazar.
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi. Köşe yazıları yazmaya başlamadan önce 3 yıl Asya'da dolaştı. Hindistan, Japonya ve ABD'de bulundu, çeşitli işlerde çalıştı. 1997-2005 yılları arasında Radikal gazetesinde çalıştı. 2005 sonbaharında Yeni Aktüel dergisinde köşe yazıları yazmaya başladı. 2006 Ekim'inden itibaren de bir süre RED dergisinde yazıları yayımlandı. 2007 Şubat ayından itibaren yine Radikal'de köşeyazıları yazmaya başladı. İki Genç Kızın Romanı adlı kitabı Kutluğ Ataman tarafından İki Genç Kız adıyla filme çekildi.
2008 yılında Mağden'in ilk romanı olan Haberci Çocuk Cinayetleri, Hollanda ve Rusya`da yayınlandı. Hollanda`da Hamide Doğan tarafından Felemenkçeye çevrilen Haberci Çocuk Cinayetleri adlı kitap, Athenaeum-Polak& Van Gennep tarafından basıldı. Rusya`da ise Mağden, kitabın yayınlanmasıyla birlikte Moskova`daki Gayatri Yayınevi`nin ilk Türk yazarı oldu.
3 Kasım 2011 tarihinden 19 Ekim 2014 tarihine kadar Taraf Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı.
10 Ağustos 2015 tarihinden bu yana da Nokta Dergisi'nde köşe yazıları yayınlanıyor.
Perihan Mağden Kitapları - Eserleri
- İki Genç Kızın Romanı
- Ali ile Ramazan
- Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?
- Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam Kapını
- Herkes Seni Söylüyor - Sahi Mutsuz musun?
- Yıldız Yaralanması
- Refakatçi
- Haberci Çocuk Cinayetleri
- Tehlikeli Temayüller
- Best Of Perihan Mağden
- Topladım Dağılan Kalbimin Her Köşesini
- Kapı Açık Arkanı Dön ve Çık
- Son Yazılar
- Yaz Kitabı
- Kış Kitabı
- Fakat Ne Yazık ki Sokak Boştu
- Hangimiz Uğramadık Sanki Haksızlıklara
- Dünya İşleri
- Politik Yazılar
- Mutfak Kazaları
Perihan Mağden Alıntıları - Sözleri
- Ölümün geri dönüşsüzlüğü, içimi dağlıyor. (Herkes Seni Söylüyor - Sahi Mutsuz musun?)
- "Bu kararlı yalancılık tiyatrosunda herkes, toplu bir kandırmaca oyununun gönüllü müritleri." (Tehlikeli Temayüller)
- Delik deşiğiz yeminlen. (Ali ile Ramazan)
- "Herkese doğarken belli bir ağlama kontenjanı tanınır; ne kadar çabuk tüketirsen o kadar iyi." (Refakatçi)
- Bilmem kimin damadı, kankisinin kızı, görümcesinin baldızı olmak faydalıdır mesela. Ama en faydalısı bukalemun olmaktır. Araziyle aynı rengi alıp, etliye sütlüye bulaşmamak. Fark edilmeyecek denli sıradan olmak. Onlar ne renk, ne şekil, ne haltsa ondan olmak. Gaz gibi: kabının şekline dönüşmek. Uçucu olmak. (Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam Kapını)
- Sıkıntılıysam, sıkıtınlılığın da bir sınırı var. (Refakatçi)
- Bu dünyada rahat, huzur ve mutluluğun hiç de önemli olmadığı, zira bunların mümkün olmadığı bilgisiyle başlamak , çok daha güzel olmaz mı? (Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam Kapını)
- Kusurlu insanlar içimi rahatlatır. Kusur ve saçmalıklarıyla beni eğlendirir; bana yalnız olmadığımı, nice sakatlık ve kabahatlerimin nasıl her birimizde bulunabileceğini gösterir, beni neredeyse hayata bağlarlar. (Haberci Çocuk Cinayetleri)
- Habire kitap okuyor; başka çaresi yok. Kitaplar onun ilacı. Başka yolu yok. Ölürdü. (İki Genç Kızın Romanı)
- " Habire kitap okuyor; başka çaresi yok. Kitaplar onun ilacı.Başka yolu yok. Ölürdü." (İki Genç Kızın Romanı)
- “Ramazan hep kazanıp kazandığına sevinmek istiyor hayatta. Bu da yalnızca misket oynadığında mümkün.” (Ali ile Ramazan)
- Kendimizi aşka meşke yani erkeklere haddinden fazla kaptırmıyor muyuz? Haddinden fazla,zira erkekler için böyle bir sakatlık asla söz konusu değil. Gözlerinizin içine karasevdalanmış aşık olarak, sizin nerdeyse yüz misliniz yoğunlukta bakan adam, on dakika sonra arkadaşlarıyla ocakbaşı sohbetine, futbol maçına ya da yazdığı yazıya yüzde binbeşyüz konsantre olmaya muktedirdir. Sizse o bakışların ateşiyle bir hafta kadar leylalanmış vaziyette ortalıkta dolaşın durun bakalım (Kapı Açık Arkanı Dön ve Çık)
- Kör olasın demiyorum, kör olma da gör bunu. (Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam Kapını)
- ‘Hiç bir şeye bağlanmıyorum.Bir kere Cenin’e bağlanmıştım azıcık, o kadar.Nasıl yaşamamız gerektiğini biliyorum.Hiç yükümüz olmamalı ki kaçabilelim kolayca.Yakalayamasınlar bizi.’ (Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?)
- Gelmemişti Esmé; gelmeyecekti de. Besbelli, çağrılı olduğu yere çağrılı olduğu zamanda gitmeyen kadınlardandı. Ansızın gelenlerdendi, siz artık şişmiş yüreğinizle beklemekten vazgeçmişken. Güvenilmezliği insanın sinirlerini tel tel edenlerdendi. Unutkanlardandı Esmé. Ne güçlü bir kaledir unutkanlık, ne dehşetli bir zırhtır! Orada, onu düşünerek otururken haset ve hınç içinde bir kez daha unutabilenlerden nefret ettim. Unutabilenler ve geç kalanlardan. (Haberci Çocuk Cinayetleri)
- "İhtiyaçları en az seviyede olanlar, ihtiyaç bağımlılarını asla anlayamazlar. Orası kesin." (Tehlikeli Temayüller)
- Habire kitap okuyor; başka çaresi yok. Kitaplar onun ilacı. Başka yolu yok. Ölürdü. (İki Genç Kızın Romanı)
- “Kabul edemiyor bunca manyaklığı bünyesi. Yaş içinde gözleri. Utandı da.” (Ali ile Ramazan)
- Her şeyin tedavisi gerekmiyo. Her şeyin tedavisi şart değil. Her birimiz çokça da, hastalıklarımızın, endişelerimizin, rahatsızlıklarımızın toplamıyız. İnsanlar tatsız tuzsuz ama sağlıklılık tarikatlarının peşinde, spor salonlarında ve balo salonlarında hayatın, ter döküyorlar. Belki ben kadının da, yazarın da, sakatından hazzediyorum. Belki yalnız onların, bana söyleyecekleri şeyler var. Belki ben, yalnız onların bana söyleyecekleri şeylerle ilgiliyim. Örtüştüğüm insanlar, onlar. (Herkes Seni Söylüyor - Sahi Mutsuz musun?)
- Kovulduğu yerleri zihninde asla taşımamalı insan. (Haberci Çocuk Cinayetleri)