ergul
diorex

Paul Davies kimdir? Paul Davies kitapları ve sözleri

İngiliz Fizikçi, Yazar Paul Davies hayatı araştırılıyor. Peki Paul Davies kimdir? Paul Davies aslen nerelidir? Paul Davies ne zaman, nerede doğdu? Paul Davies hayatta mı? İşte Paul Davies hayatı...

  • 06.09.2022 20:00
Paul Davies kimdir? Paul Davies kitapları ve sözleri
İngiliz Fizikçi, Yazar Paul Davies edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Paul Davies hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Paul Davies hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Paul Davies hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Paul Charles William Davies

Doğum Tarihi: 22 Nisan 1946

Doğum Yeri:

Paul Davies kimdir?

Paul Charles William Davies, AM (22 Nisan 1946 doğumlu) bir İngiliz fizikçi, yazar ve yayıncı. Arizona StateÜniversitesi'nde profesör olarak BEYOND (Fen Eğitiminde Temel Kavramlar Merkezi) Direktörü. Kaliforniya'daki Chapman Üniversitesi Kuantum Araştırmaları Enstitüsü'nde görevlidir. Cambridge, University College London, Newcastle upon Tyne Üniversitesi, Adelaide Üniversitesi ve Macquarie Üniversitesi'nde daha önceleri akademik toplantılar gerçekleştirmiştir. Araştırma alanları kozmoloji, kuantum alan teorisi ve astrobiyoloji gibi alanlardır. Mars'a tek yönlü bir yolculuğun uygulanabilir bir seçenek olabileceğini önermiştir.

Davies Finchley'de, Londra'da yetişmiş ve Woodhouse Road Woodhouse Grammar School'da eğitim almıştır. Daha sonra 1967 yılında 1. sınıf BSc kazandı ve UCL'de Fizik okudu.

1970 yılında University College London'da Michael J. Seaton Sigurd Zienau gözetiminde doktorasını tamamladı. Daha sonra Cambridge Üniversitesi'nde Fred Hoyle yanında doktora sonrası araştırma gerçekleştirdi.

Paul Davies Kitapları - Eserleri

  • Tanrı ve Yeni Fizik
  • Bir Zaman Makinesi Yapmak
  • Son Üç Dakika
  • Information and the Nature of Reality
  • The Demon in the Machine
  • Escape From Planet Zog

Paul Davies Alıntıları - Sözleri

  • Matematik mantığın şiiridir. Mantık “kendisi hakkında düşünebilen” tek matematik dalıdır. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Dolayısıyla ancak hafıza yoluyla bir kişisel kimlik duyusuna ulaşabilir ve kendimizin her gün aynı birey olduğumuzun ayırdına varırız. Yaşamımız boyunca tek bir bedende yaşarız ancak beden çok ciddi değişimler geçirebilir. Atomları metabolik etkinliğin bir sonucu olarak sistematik biçimde değiştirilir; beden büyür, olgunlaşır, yaşlanır ve sonunda ölür. Kişiliklerimiz de büyük değişimlere uğrar. Bu kesintisiz başkalaşımı yaşamamıza karşın hep bir ve aynı kişi olduğumuza inanırız. Yaşamımızın önceki evrelerinin belleğine sahip olmasaydık “aynı kişi” kavramı nasıl olur da beden sürekliliği dışında bir anlam taşıyabilirdi? (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Evlerinde besledikleri hayvanların zihin sahibi olduklarını kolaylıkla kabul eden birçok insanın bir akla sahip bilgisayar düşüncesinden tüylerinin ürpermesi tuhaftır. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Önemli olan zamanın gerçek süresi değil, evrenin er ya da geç yaşanamaz hale geleceği fikridir; bu düşünce bazı insanların varlığımızın anlamsız olduğunu hissetmelerine yol açar. (Son Üç Dakika)
  • İskoçyalı felsefeci Thomas Reid’in sözleriyle: Bu benlik her neyse şu kesin ki düşünen ve tasarlayan ve kararlaştıran ve eyleyen ve ceremesini çeken bir şey. Düşünce değilim, eylem değilim, duygu değilim; ben düşünen ve eyleyen ve sonuçlarına katlanan bir şeyim. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Evren yavaş yavaş duran bir saate benzetilebilir. Bir şekilde yeniden kurulmazsa, faaliyetinin önünde sonunda durması kaçınılmazdır. Hangi mekanizma kozmik saati yeniden kurabilir? (Son Üç Dakika)
  • Fikir verici bir başka kendine-gönderim gösterimini Hofstadter garip döngüleri açıklarken yapar: Beyinlerimizde “beliren” olguların açıklamasının (örneğin fikirler, umutlar, imgeler, benzetmeler ve nihayetinde bilinç ve özgür irade) bir tür garip döngüye, üst düzeyin tekrar alt düzeye inerek ulaşıp onu etkilerken aynı anda alt düzey tarafından belirlendiği düzeyler arasındaki bir etkileşime dayalı olduğuna inanıyorum… Benlik varlığını kendisini yansıtma kuvvetine sahip olduğu anda kazanmaktadır. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Öte yandan bütün duygular ortadan kalktığında geriye ne kalır? Örneğin Hıristiyanlar negatif duygulardan vazgeçmeyi kabul edebilirler belki ama ruhun sevgi ve hürmet duygularını muhafaza etmesini isterler. Can sıkıntısı, zindelik ve mizah gücü gibi ahlaki yönden yansız duygularsa muhtemelen tartışmaya bağlı olur. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Bu inancın gerekçesi nedir? Etrafınıza bakın. Evrenin karmaşık yapısı ve incelikli düzenini görün. Fizik yasalarının matematiksel formülasyonlan üzerine kafa patlatın. Fırıl fırıl dönen galaksilerden atomun arı kovanına benzer hareketliliğine dek maddenin düzenlenişi karşısında hayrete düşün. Bu şeylerin niçin bu şekilde olduklarını sorun. Bu evren, bu yasalar kümesi, madde ve enerjinin bu dizilimi neden böyle? Hatta herhangi b ir şey niçin mevcut halinde? Fiziksel evrende her şey ve her olay açıklanması için kendisi dışında bir şeye dayanmak zorundadır. Bir olgu açıklandığında, bu açıklama başka bir şey aracılığıyla yapılır. Fakat bu olgu varoluşun tümüyse (bütün fiziksel evrense) bu durumda açıktır ki evrenin dışında onu açıklayacak fiziksel bir şey (tanımı gereği) yoktur. Dolayısıyla yapılacak herhangi bir açıklama fiziksel olmayan ve doğaüstü bir şey cinsinden olmak zorundadır. Bu şey Tanrı'dır. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Kara delik, evrenin sonuna bir geçiş kapısı, hiçliğe çıkışı temsil eden kozmik bir çıkmaz sokaktır. (Son Üç Dakika)
  • Evrenin bir amacı varsa ve bu amaca ulaşırsa, sona ermesi gerekir; çünkü varlığını sürdürmesi gereksiz ve anlamsız olacaktır. (Son Üç Dakika)
  • Fakat hayat da karmaşıklık hiyerarşisinde sadece bir aşamadır. Yaşam akıl için bir atlama tahtası veya araç olduğu için önem taşır (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Evren sonsuza dek varlığını sürdürecekse, evrende nihai bir amaç bulmak güçtür. Öyleyse kozmik ölüm, kozmik başarı için ödenmesi gereken bir bedel olabilir. (Son Üç Dakika)
  • varsayalım ki “evren” tanımını Tanrıyı da içerecek şekilde genişlettik. Bu durumda Tanrı artı uzay, zaman ve maddenin fiziksel evreninden oluşan toplam sistemin açıklaması nedir? Kısacası Tanrıyı ne açıklar? Teolog yanıt verir: “Tanrı gerekli bir varlıktır, açıklanmaya ihtiyaç duymaz; Tanrı kendi içinde kendi varlığının açıklamasını taşır.” Peki, bu bir anlam taşır mı? Söylenenin bir anlamı varsa neden aynı argümanı evreni açıklamak için kullanamıyoruz? Evren gereklidir, kendi varoluşunun nedenini kendi içerisinde taşır. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Evrende şu anki fiziksel koşulların ilksel durumdaki çok küçük değişikliklere duyarlılığı çok büyük olacaktır. Örneğin protonlar bozunmuyorsa ilksel eşyönsüzlüğün çok küçük bir miktarı bile yaşamın ortaya çıkmasını olanaksız kılacak kadar büyük bir ısı üretebilir. Kozmik ardalan sıcaklığındaki yüz misli bir artış bile bildiğimiz hayat için bir felaket anlamına gelir. (Tanrı ve Yeni Fizik)
  • Büyük patlamadan önce ne olduğunu ya da büyük patlamaya neyin neden olduğunu sormak kesinlikle anlamsızdır. Önce yoktu. Zamanın olmadığı yerde ise, alışılmış anlamda nedensellik de olmaz. (Son Üç Dakika)
  • Kuantum fiziğinin özgün işaretleri belirsizlik ve olasılıktır. Yani, bir sürecin en ufak bir olasılığı varsa, ne kadar olanaksız görülürse görülsün, yeterince zaman tanındığında er ya da geç gerçekleşecektir. (Son Üç Dakika)

Yorum Yaz