Patricia Duncker kimdir? Patricia Duncker kitapları ve sözleri
Yazar, Akademisyen Patricia Duncker hayatı araştırılıyor. Peki Patricia Duncker kimdir? Patricia Duncker aslen nerelidir? Patricia Duncker ne zaman, nerede doğdu? Patricia Duncker hayatta mı? İşte Patricia Duncker hayatı...
Yazar, Akademisyen Patricia Duncker edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Patricia Duncker hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Patricia Duncker hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Patricia Duncker hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 29 Haziran 1951
Doğum Yeri: Jamaika
Patricia Duncker kimdir?
1951’de Jamaika’da doğan Patricia Duncker, Cambridge’deki Newnham College’da İngiliz dili ve edebiyatı okudu. Oxford’daki St Hugh’s College’da İngiliz ve Alman Romantizmi üzerine doktorasını tamamladı. Hayatının önemli bir kısmını yolculuklara ayıran yazar, yılın belli zamanlarında Almanya’da ve Fransa’da dersler veriyor. 2007’den beri yaşadığı Manchester’da Romantik Dönem, Victoria Dönemi ve çağdaş İngiliz edebiyatı üzerine dersler vermeyi sürdürüyor. İlk romanı Foucault’yu Sayıklamak’la (Hallucinating Foucault, 1996) hem Dillons İlk Roman Ödülü’nü ve McKitterick Ödülü’nü kazandı, hem de başka ödüllere aday gösterildi. Miss Webster and Chérif (Bayan Webster ve Chérif, 2006), The Strange Case of the Composer and his Judge (Bestecinin ve Hâkiminin Tuhaf Davası, 2010), Monsieur Shoushana’s Lemon Trees(Mösyö Shoushana’nın Limon Ağaçları, 1997) ve Sophie and The Sibyl (Sophie ve Kâhin, 2015) yazarın dikkati çeken kitapları arasında. Aynı zamanda, Sisters and Strangers: An Introduction to Contemporary Feminist Fiction (Kız Kardeşler ve Yabancılar: Çağdaş Feminist Edebiyata Giriş, 1992) ile yazarlık ve edebiyat üzerine yazılarının yer aldığı Writing on the Wall (Duvara Yazmak, 2002) adlı incelemeleri de bulunan, edebiyat üzerine pek çok deneme ve makale yayımlayan Duncker, akademisyenliğin yanı sıra editörlük de yapıyor.
Patricia Duncker Kitapları - Eserleri
- Foucault'yu Sayıklamak
Patricia Duncker Alıntıları - Sözleri
- “Başka bir çeşit yalnızlık daha vardır ki...” Bir anlığına sessizleşti. Onların yaşamları seninkinden uzaktadır. Aradaki uçurumu sen görürsün,onlar göremez. Ama aralarında yaşarsın.Onlar ortama uyum sağlayarak,herkese benzeyerek kendilerini güvende hissederler; sen ise, “mutlak farklılığının bilincinde gizlenirsin.” (Foucault'yu Sayıklamak)
- Üniversite kütüphaneleri birtakım hayaletlerin, önsezilerin, saplantıların peşinde koşan insanlarla dolu tımarhaneler gibidir. (Foucault'yu Sayıklamak)
- görünürlük bir tuzaktır. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Her zaman olduğu gibi,inatçılık ve ısrar karşılığını buldu. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Eğer mükemmelmiş gibi göstermeye çalışırsan, yalnızca miş gibi yapmış olursun. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Çevremdeki insanların gördüğünden farklı bir dünya görmenden kaynaklanan yalnızlıktır. Onların yaşamları seninkinden uzaktadır. Aradaki uçurumu sen görürsün, onlar göremez. Ama aralarında yaşarsın. Onlar toprakta yürür, sen cam üstünde. Onlar ortama uyum sağlayarak, herkese benzeyerek kendilerini güvende hissederler.Sen ise, mutlak farklılığının bilincinde, gizlenirsin. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Ölçülülüğü üretmek için aşırılık şarttır. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Yaşamda öyle zamanlar vardır ki, insanın düşünmeye ve görmeye devam edebilmesi için, düşündüğünden farklı düşünüp düşünemeyeceğini, gördüğünden farklı algılayıp algılayamayacağını öğrenmesi büyük önem taşır. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Yaşamda öyle zamanlar vardırki, insanın düşünmeye ve görmeye devam edebilmesi için, düşündüğünden farklı düşünüp düşünemeyeceğini, gördüğünden farklı algılayıp algılayamayacağını öğrenmesi büyük önem taşır. (Foucault'yu Sayıklamak)
- Ruh hastalığı, hayatta bildiğim en kederli şeydir. Hiçbir fiziksel hastalık onunla boy ölçüşemez. Hayatınızı her yönüyle karartır. Sizi tamamen mahveder. (Foucault'yu Sayıklamak)