Nilhan Osmanoğlu kimdir? Nilhan Osmanoğlu kitapları ve sözleri
Yazar Nilhan Osmanoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Nilhan Osmanoğlu kimdir? Nilhan Osmanoğlu aslen nerelidir? Nilhan Osmanoğlu ne zaman, nerede doğdu? Nilhan Osmanoğlu hayatta mı? İşte Nilhan Osmanoğlu hayatı...
Tam / Gerçek Adı: Nilhan Sultan Osmanoğlu
Doğum Tarihi: 1987
Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
Nilhan Osmanoğlu kimdir?
Osmanlı hanedanının hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan'da doğdu. Harun Efendi'nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedanın 1924'de yurt dışına çıkarıldığında Beyrut'a gittiler. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlenip 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974'de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun en büyük çocuğu.
Nilhan Osmanoğlu Kitapları - Eserleri
- Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?
- Devlet Gibi Düşünmek
- Kadın Padişah
- Koku İlmi
Nilhan Osmanoğlu Alıntıları - Sözleri
- Hakikat; Devlet için neyi feda edebildiğinizdir... (Devlet Gibi Düşünmek)
- “Devletim, milletim her şeyden evladır.” Şehzade Abdülhamid (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- Haddini bil, hududunu da çiğnetme! (Kadın Padişah)
- “Zira zaman, para ile satın alınamayacak kadar önemli.” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- Hicran ile ne hale geldiğini soranlar Sormayın ahvalimi ben candan ayrı düştüm I. Selim (Devlet Gibi Düşünmek)
- “İnsan kelimesinin kökeni Arapçadan gelir, nisyandır aslında, unutan unutkan…” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- “Dosta muhabbet, düşmana bile güven veren özümüzü kaybettik.” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- Osmanlılık bu milletin genlerine işlemiş, kanındaki hücrelerine kadar nüfuz etmiştir. (Devlet Gibi Düşünmek)
- On üç yaşındaki Sultan, başının üstünde her an kellesini alabilecek bir kılıç dolaştığının farkındaydı. (Kadın Padişah)
- Bülbül gibi gülistan bostandan ayrı düştüm Istemem altın kafes vatandan ayrı düştüm Ey gam! Öldürme beni bu hicran gecesinde Zira bir güneş yüzlü handandan ayrı düştüm (I.Selim) (Devlet Gibi Düşünmek)
- “Kısacası Enderun, siyaset ilmini bilen fikir liderleri okulu idi.” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- “Mana edeple, vicdan adaletle, kişi hidayetle yoğrulduğunda nefes alıyor olacağız.” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- "Anadolu harekâtı söz konusu olduğunda Padişah, Mustafa Kemal için, Anadolu'ya gitsin, tecrübelidir, orada müdafaayi organize eder' diyordu. Nitekim Fevzi Çakmak Paşa da Sultan'ın bu sözünü teyit etmişti. Padişahı Mustafa Kemal adına alıştıran başkaları da vardı. Ama Padişahın bu tercihine rağmen Mustafa Kemal, Neden gideyim Anadolu'ya, Harbiye Nâzırı olsam vatanıma daha iyi hizmet ederim' demişti. Daha sonra Nişantaşı'ndaki Harbiye Konağında Damat Ferit Paşa ile görüşünce ikna edilip, bütün istekleri karşılanarak Anadolu'ya gönderildi." Bahaeddin Sami Efendi (Devlet Gibi Düşünmek)
- “İzmir'e topladıkları Ermeni, Yahudi dönmelerine ısmarlama usulü tarih yazdırdılar. Bunların yazdığı tarihin hiçbirisinin aslı, esası yok. Bunlar, tarihi bilgi değil, boş hayal mahsulü. Ama hakikatler bir gün ortaya çıkacak. Tarih elbette hesabını soracak.” Bahaeddin Sami Efendi (Devlet Gibi Düşünmek)
- “Her düşmana yakın olanı, düşmanın dostu sanmamak gerek; belki kılıcı kısa geldiğinden düşmana yakın duruyordur.” (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- İşin gücün daim yalan Çok kişiden arta kalan Nice kere boşalarak Dolan dünya değil misin? (Kadın Padişah)
- Osmanlı Devleti'nin bilinmeyen yönlerinden biri de sanayi hamleleridir. Bu hamleler, bugünün gençlerine sanki hiç yokmuş ve Osmanlılar yüzyıllarca güçlü devletlerle bunlar olmadan mücadele etmiş gibi anlatılıyor. Her şey gibi sanayinin de Cumhuriyet ile birlikte başladığı izlenimi veriliyor. (Devlet Gibi Düşünmek)
- “Hayırla yâd edilmek istiyorsan, adalet ile hükmetmelisin.” Aziz Mahmud Hüdâyî Hazretleri (Osmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik?)
- Fakat kader hükmünü icra ediyordu. (Kadın Padişah)
- Nasıl ki güneş balçıkla sıvanmaz, bugünkü insanların kendilerini Osmanlı torunu sayması gerçeği de bastırılamaz ve karartılamaz. (Devlet Gibi Düşünmek)