Nihat Ziyalan kimdir? Nihat Ziyalan kitapları ve sözleri
Oyuncu, Yazar Nihat Ziyalan hayatı araştırılıyor. Peki Nihat Ziyalan kimdir? Nihat Ziyalan aslen nerelidir? Nihat Ziyalan ne zaman, nerede doğdu? Nihat Ziyalan hayatta mı? İşte Nihat Ziyalan hayatı...
Oyuncu, Yazar Nihat Ziyalan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Nihat Ziyalan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Nihat Ziyalan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Nihat Ziyalan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1936
Doğum Yeri: Adana, Türkiye
Nihat Ziyalan kimdir?
Adana Tepebağ Ortaokulundan mezun oldu. İzmir'de Hava Astsubay Okulu ve Adana Erkek Lisesinde bir süre okudu, yarıda bıraktı. Uzun yıllar Adana Şehir Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu kadrolarında aktörlük yaptı. İstanbul'da sinema ve tiyatro çalışmalarını sürdürdü. Yüzden fazla filmde rol aldı. 1980'den sonra Avustralya'ya işçi olarak gitti. İlk şiiri Adana'da çıkan Bugün gazetesinde yayımlandı. Şiirleri, Pazar Postası, Dost, Yeditepe, Yeni Ufuklar, Papirüs, Soyut, Yeni Edebiyat dergilerinde yayımlandı. İkinci Yeni şairlerindendir.
Nihat Ziyalan Kitapları - Eserleri
- Kısa Pantolonlu Sevda
- Attım Kapağı Yurtdışına
- Tomurcuk Sevda
- Sevdakeş
- Üstüme Fazla Gelme Ayçelen
- Sevgili Şiir
- Severim Pazartesileri
- Eve Götür Beni Nehir
- Güneşle Damgalı
Nihat Ziyalan Alıntıları - Sözleri
- Benden sana bir öğüt: Sofrandan pişmiş domatesi eksik etme. Domates pişince kanserle savaşan bir değişime uğruyormuş. Kahvaltıda bile ızgara domates yerim! (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Sarılık olunca ‘annem sana iyi bakar’ deyip, evlerine taşıdı beni. Annem gelip konuştu annesiyle anlamadım Kürtçe sözlerini. Sarılıp ağlaştılar, kendimi tutamadım sonunda. İşten sarhoş döndü Yılmaz; patronunun kızına, yine kendisini sevdiğini söyleyememiş. Gitmiş duvara karşı içmiş meyhanede diplediği her bardakta, kızı düşünerek. Kusarken gövdesinin seyirmesini hissettim elimde. Üst katta yatıyordu Güllü Teyze, duymasından çekinerek konuştu: ‘sarılığa yakalanmamak için bütün gün tulumba tatlısı yedim.’ Gülmeye başladık; uyuyana dek, gülüşümüzden sallanıp durdu gecekondu. (Tomurcuk Sevda)
- İki insanın konuşmadan yan yana durması, durabilmesi çok önemli. (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Yalnızlık hastalıktır kuzum. Uzak tutacaksın kendinden. (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Yıpranmış bir sözdür ama gene de doğrudur: İnsan dostlarıyla vardır. (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Yıldızlar altında film seyrederken açık havadan mıdır bilmiyorum kendimi her zaman perdedeki aktörün yerine koyarım. Böylece filmi seyretmiyor yaşamış oluyorum! (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Çaylarımızı yudumlarken ağızlarından laf kapmaya çalıştığımız Oflular; hamsiden, fındığın, çayın taban fiyatından konuştu hep. (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Kulağa hoş gelen yerel ağızlı bir Türkçeleri var. Bir de alçak sesle konuşmasını bilseler! (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- "Etrafını doyurmazsan yiyecek lokma bulamazsın." (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Üstünlük taslama alçaklığın uçurum hali olarak tarihe geçmeli! (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)
- Ahır ata aittir. Seyis diploması olmayan at bakamaz. Duvarlar tekmeleri karşılamak için at boyu yumuşak malzemeyle kaplanmalıdır. Akar su şarttır. Kuyu suyu tehlikelidir. Sıcak-soğuk hava aygıtı bulunmalıdır. Toprak zemin üstüne üç santim saman. Duvarlarda sigara içilmez gürültü yapılmaz işaretleri olmalıdır. Işık düzeni atın durumuna göre ayarlanmalıdır. Uyurken lütfen ışığı söndürün. Yemlik ile suluk her zaman temiz tutulmalıdır. At işediği sıçtığı zaman saman değiştirilmelidir. Bir de yiyecek-içecek listesi. Ahır değil sanki yedi yıldızlı otel tarifi. (Üstüme Fazla Gelme Ayçelen)