Nicolaus Copernicus kimdir? Nicolaus Copernicus kitapları ve sözleri

Astronom Nicolaus Copernicus hayatı araştırılıyor. Peki Nicolaus Copernicus kimdir? Nicolaus Copernicus aslen nerelidir? Nicolaus Copernicus ne zaman, nerede doğdu? Nicolaus Copernicus hayatta mı? İşte Nicolaus Copernicus hayatı... Nicolaus Copernicus yaşıyor mu? Nicolaus Copernicus ne zaman, nerede öldü?

Astronom Nicolaus Copernicus edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Nicolaus Copernicus hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Nicolaus Copernicus hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Nicolaus Copernicus hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 19 Şubat 1473

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 24 Mayıs 1543

Ölüm Yeri:

Nicolaus Copernicus kimdir?

Nicolaus Copernicus (19 Şubat 1473 - 24 Mayıs 1543), rönesans matematikçisi ve Dünya yerine Güneş'in merkezde bulunduğu Güneş merkezli evren modelini formülleştiren astronom.

1543 yılında ölümünden kısa bir süre önce yayımlanan kitabı De revolutionibus orbium coelestium (Göksel Kürelerin Devinimleri Üzerine) bilim tarihinde önemli bir olay olarak kabul edilmektedir. Bu kitap Kopernik Devrimini başlatmıştır ve bilimsel devrime önemli ölçüde katkı sağlamıştır.

Kopernik, 1466 yılından beri Polonya Krallığı'nda bir bölge olan Royal Prussia'da doğmuş ve ölmüştür. Kopernik’in kilise hukuku üzerine doktorası vardı ve aynı zamanda diplomasız olarak bir doktor, polyglot (çok dil bilen insan), klasik âlim, vali, diplomat ve ekonomide günümüze kadar temel bir kavram olan Miktar Teorisi’ni yazıya döken ve Gresham Yasasının bir versiyonunu Gresham’dan önce 1519 yılında formülleştiren bir ekonomistti.

Nicolaus Copernicus Kitapları - Eserleri

  • Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine

Nicolaus Copernicus Alıntıları - Sözleri

  • Nitekim bütün güzel şeyleri içine alan gökyüzünden güzel ne var? (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • Gökyüzünün kendisi hakikatin tanığıdır. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • ...ve gökyüzünün kendisi hakikatın tanığıdır. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • Matematik, matematikçiler için yazılır. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • Daha çok doğanın işleyişini izlemek gerekir; doğa gereksiz ya da yararsız bir şey üretmekten özellikle kaçındığı gibi, çoğunlukla tek bir nesneyi pek çok etkiyle donatır. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • “...doğa sanattan ya da insan becerisine bağlı olan nesnelerden çok başka bir şeydir.” (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • Gök (coelum) ve evren (mundus): birincisi arılık, zarafet, süs; beriki çok ince işlenen bir madeni çağrıştırıyor. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • “İnsan yeteneğini destekleyen pek çok değişik bilim ve sanat içinde, en güzel, en değerli konularla ilgili olanları son derece çekici ve üzerinde en çok çalışmaya değer buluyorum. Evrendeki tanrısal dönüşlerle, gezegenlerin devinimleriyle, büyüklükleriyle, uzaklıklarıyla, öteki nesnelerin doğuş-batışlarıyla ve gökyüzünde görünenlerin nedenleriyle uğraşan ve sonra da biçimin tümünü açıklayan alanlar işte bu türden olanlar. Nitekim bütün güzel şeyleri içine alan gökyüzünden güzel ne var? Adların kendileri de bunu gösteriyor: gök (coelum) ve evren (mundus): birincisi arılık, zarafet, süs; beriki çok ince işlenen bir madeni çağrıştırıyor.* İhtişamından ötürü çoğu filozof ona görülebilen tanrı adını da verdi... O kuşkusuz soylu bilimlerin başı, özgür insana son derece yakışan, matematiğin hemen bütün dallarıyla desteklenen bir bilim.” * munditia (mundus sözünden): zarafet, zarif yaşam biçimi; caelare (coelum): işlemek. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • (Göğün) İhtişamından ötürü çoğu filozof ona görülebilen tanrı ismini verdi. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)
  • Yeryüzü üç devinimle dönüyor.Biri Güneş'in çevresinde dönerek burçlar düzenine göre bir yılda yerine döndüğü büyük çember içindeki devinimi. İkinci devinimi günlük dönüşü ve üçüncü devinimi ise eksen kayması. (Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine)