diorex
ARTUKBEY

Neil Faulkner kimdir? Neil Faulkner kitapları ve sözleri

Arkeolog, Tarihçi, Akademisyen Neil Faulkner hayatı araştırılıyor. Peki Neil Faulkner kimdir? Neil Faulkner aslen nerelidir? Neil Faulkner ne zaman, nerede doğdu? Neil Faulkner hayatta mı? İşte Neil Faulkner hayatı...

  • 15.06.2023 21:00
Neil Faulkner kimdir? Neil Faulkner kitapları ve sözleri
Arkeolog, Tarihçi, Akademisyen Neil Faulkner edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Neil Faulkner hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Neil Faulkner hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Neil Faulkner hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Neil Faulkner kimdir?

Arkeolog ve tarihçi olan Neil Faulkner yazarlık, okutmanlık, ören yeri kazı sorumluluğu, kimi zaman da televizyon yayıncılığı yapmaktadır. Eğitimini King’s College (Cambridge) ile Arkeoloji Enstitüsü’nde (UCL) tamamlayan Faulkner halen Bristol Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, Military History dergisi editörü ve NADFAS okutmanı olarak çalışmaktadır. Sedgeford Tarih ve Arkeoloji Araştırması Projesi (Norfolk), Büyük Arap Ayaklanması Projesi (Ürdün) ve Büyük Savaş Arkeoloji Grubu’nda (Birinci Dünya Savaşı arkeolojisi üzerine uzmanlaşan saha çalışmaları birimi) ortak editörlük görevi yürütmektedir.

Başlıca eserleri:

Roma Britanyası’nın Gerileyişi ve Yıkılışı; Kıyamet: Roma Aleyhtarı Büyük Yahudi Ayaklanması; Gizli Hazine: Britanya’nın Geçmişini Gün Işığına Çıkarma; Roma: Kartallar İmparatorluğu; Ziyaretçiler için Eski Çağ Olimpiyat Oyunları Kılavuzu; Marksist Dünya Tarihi: Neandertallerden Neoliberallere.

Neil Faulkner Kitapları - Eserleri

  • Marksist Dünya Tarihi
  • Roma
  • Halkların Rus Devrimi Tarihi

Neil Faulkner Alıntıları - Sözleri

  • Rusya kırsalının karanlık yığınları (yani köylüler, Rusçası ile müjikler) nasıl harekete geçirilecekti? 1874'te yaklaşık 2.500 radikal, köylüler arasında devrimci fikirler yaymak amacıyla çoğunlukla köylü kıyafetleri giyerek taşraya yollandılar,kelimenin tam anlamıyla "halka gittiler". Çar aleyhinde konuşanlar ya da Tanrının varlığını inkar edenler yetkililere ihbar edildi. Ekonomik sıkıntılara odaklanan kimileriyse daha iyi karşılandı. Ama hepsi bu kadardı: örgütlenme oluşturulamadı, mücadelenin kıvılcımı ateşlenemedi. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • “Devrim, Marx’ın bir keresinde dediği üzere, zaman zaman karşı-devrimin kamçısına ihtiyaç duyar.” (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • Yavaş ve esneklikten yoksun olsa da falanks, çok sayıda zayıf eğitimli, amatör askerin konuşlandırılması için ideal bir tertipti. (Roma)
  • “her türlü tefecilik, hırsızlık ve soygun, hükümdarlarımızla yöneticilerimizin başının altından çıkıyor … Yoksul çiftçileri ve zanaatçıları eziyorlar”. (Marksist Dünya Tarihi)
  • Daha önce neler yapılmış olursa olsun,yine de Romayı biçimsel anlamda " kuran" kişi büyük olasılıkla Tarqunius Priscus'tu. Priscus böylece müstahkem bir alanı bir şehre,köylüleri yurttaşlara ve bir kabile şefliğini monarşik bir şehir devletine dönüştüren süreci başlattı. (Roma)
  • Ne evlerde ne de mezarlarda, toplumsal eşitsizliğin izlerine rastlanır; herkesin yeteneği ölçüsünde eşit temelde katkıda bulunup tükettiği varsayılabilir. Yani Erken Neolitik Dönem toplumunda ne sınıfsal bölünmeler ne de çekirdek aileler vardı. Bunların "doğal" olması söz konusu değildir. Avcı-toplayıcılar gibi ilk çiftçiler de, Karl Marx ile Friederich Engels'in dedikleri üzere "ilkel komünistler" idiler. (Marksist Dünya Tarihi)
  • İşçiler özel mülkiyete bireysel olarak el koymak yoluyla kendilerini özgürleştiremezlerdi. Öylesine karmaşık iş bölümünün parçasıydılar ki ancak üretim, bölüşüm ve mübadele araçlarının kolektif kontrolü, kapitalizme karşı inandırıcı bir alternatif olabilirdi. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • Saldırılar zırhlı elitlerin önderlik ettiği vahşi taarruzlardan oluşuyordu. (Roma)
  • “Yarım devrim yapan kendi mezarını kazar”, demişti Fransız devrimci Louis-Antoine de Saint-Just. (Marksist Dünya Tarihi)
  • Küçük bir azınlık muazzam refah içinde keyif sürerken, milyonlar yoksulluk çekiyordu. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • Soğuk savaş bitinceye değin Batılı araştırmacılar, Bolşevik Devrimin'i, diktatörlük kurma amaçlı "Leninist" bir darbe olarak gören bir karikatürleşmenin hakimiyeti altındaydı. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • Böylece 6. yüzyıl Roma'sı Etrüsk krallarının elinde,silah kullanarak güvenlik elde etme peşinde koşan bir askeri devletten daha farklı bir şeye dönüştü,bilinçli bir siyaset olarak yağma ve fetih savaşları düzenleyen saldırgan,çapulcu,emperyal bir devlet haline geldi. Militarizm Roma'nın ruhuna sızdı. (Roma)
  • Rus Devrimi, dünya tarihinin muhtemelen en yanlış anlaşılmış olayıdır. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • "Roma'yı tuğlalardan inşa edilmiş buldum, onu mermerle örtülmüş şekilde bırakıyorum." (Roma)
  • Luther’in mesajını devrimci kılan, papazların otoritesini reddetmesiydi. Protestanları (zamanla taraflarına böyle denilecekti), İncil’i kendi başlarına okuyup yorumlamaya davet ediyordu. Luther’e göre kurtuluş, kiliseye gitmeye, rahibe itaat etmeye ya da hayırseverlik amaçlı bağışlara değil, Tanrı ile kişisel ilişki kurmaya dayanıyordu (Marksist Dünya Tarihi)
  • Savaş, karşıt gruplar arasında yaşanan geniş çaplı, uzun süreli ve örgütlü şiddet demektir. (Marksist Dünya Tarihi)
  • Mesele şudur. Kapitalizmde emek,hem ücretle hemde kârla temsil edilen zenginliği üretir. Bu nedenle ücretler, üretim sürecinde harcanmış emeğin tam değerini temsil edemez. Ücretlerin karşılığında kapitalist, belirli beceri seviyesine sahip işçinin çalışma kapasitesini belli bir süreliğine satın alır. Kazanmayı beklediği şey, ücretlerle ödenen değeri aşan üretimdeki katma değerdir. Bu ikisi arasındaki fark “artık değer” ya da kârdır. (Marksist Dünya Tarihi)
  • "Roma'yı tuğlalardan inşa edilmiş halde buldum," diye ilan edi­yordu Augustus. "Onu mermerle örtülmüş şekilde bırakıyorum." (Roma)
  • Aydınlar kesimi bir sınıf değildir.Sınıfı, sömürüyü merkeze alan iktisadi süreçler ve toplumsal ilişkiler ortaya çıkarır. Aydınlar kesimi, meslek, eğitim ve yaşam tarzına göre tanımlanmış bir toplum katmanından başka bir şey değildir. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)
  • Bir somun ekmek insana gözyaşı döktürüyorsa, devrim yakındır. (Halkların Rus Devrimi Tarihi)

Yorum Yaz