diorex
dedas

Neal Curtis kimdir? Neal Curtis kitapları ve sözleri

Akademisyen Neal Curtis hayatı araştırılıyor. Peki Neal Curtis kimdir? Neal Curtis aslen nerelidir? Neal Curtis ne zaman, nerede doğdu? Neal Curtis hayatta mı? İşte Neal Curtis hayatı...

  • 15.01.2023 08:00
Neal Curtis kimdir? Neal Curtis kitapları ve sözleri
Akademisyen Neal Curtis edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Neal Curtis hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Neal Curtis hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Neal Curtis hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Neal Curtis kimdir?

Auckland Üniversitesi’nde film, televizyon ve medya çalışmaları bölümünde dersler vermektedir. Against Autonomy: Lyotard, Action and Judgement (2001), War and Social Theory: World, Value, Identity (2006) kitaplarının yazarı ve The Pictorial Turn (2010) başlıklı derlemenin editörlerindendir.

Neal Curtis Kitapları - Eserleri

  • İdiotizm

Neal Curtis Alıntıları - Sözleri

  • Keynesyen ekono­minin 1970'lerde krize girmesiyle, bireysel faydayı öncelik­li hale getiren klasik ekonomiyi yeniden gündeme getirme fırsatı doğdu. 1930'lardan itibaren ortodoks görüş, piyasa­daki istikrarsızlığın en kötü etkilerini gidermek için kamu veya devlet müdahalesine ihtiyaç olduğu ve devletin zarar­lı dengesizlikleri yönetmek ve dolayısıyla azaltmak için üre­tim, tüketim ve emek ilişkileri alanlarında müdahalede bu­lunması gerektiği yönündeydi. Friedman gibi ekonomistle­re göre(neoliberal), özel harcamalardaki bir düşüşü gidermek amacıy­la kamu harcaması yapmak son derece hatalı bir yaklaşımdı. Meşhur ifadesinde söylediği gibi: "Denge çarkı ne yazık ki dengesizdir". Friedman'a göre, kamu harcama­larının etkileri ancak harcamaların müdahale etmeyi amaç­ladığı durgunluğun ardından ortaya çıktığı için, bu körel­miş araç yalnızca enflasyona, ağır vergi yüküne ve daha fazla devlet müdahalesine yol açıyordu. Bu haliyle müdahalenin "kendisi büyük bir çalkantı ve istikrarsızlık türüydü". Çözümün serbest piyasanın doğal düzenleyicilerine, klasik ekonomiyi kuran kişisel çıkar ve fayda maksimizasyonuna dönüşte olduğuna inanılıyordu. Bir başka deyişle, klasik ve­ ya neoklasik mikroekonomiyi temel alan bir makroekono­mik yaklaşım bulunmalıydı. (İdiotizm)
  • “Yoksullar bizatihi iktidardır.” (İdiotizm)
  • “Sennett’e göre, siyasetin güncel sorunu, siyasette ‘ne yapmış olduğunuzun değil, yaptıklarınıza dair ne hissettiğinizin önem kazanmış olmasıdır’ (263).” (İdiotizm)
  • Yeni düşüncenin kesip attığı düşünülen fikirler varlığını sürdürebilir, hatta yeniden filizlenebilir. (İdiotizm)
  • ...sor­gulamamızı biçimlendiren, güdüleyen ve yönlendiren içinde yaşadığımız kültür ve tarihsel çağdır. (İdiotizm)
  • Facebook, Twitter, Tumblr ve diğerleri artan bir teşhirci kamusallık eğilimini yansıtırlar. Facebook'ta veya Twitter'da olmamak, adeta hiç var olma­maktır. Artan gözetleme çağında, bu fenomeni içselleştiriyor ve kendimizi gönüllü olarak olabildiğince görünür hale geti­riyoruz..."tek­nokültürün öznesi, teşhirci kamusallık olmaksızın, var oldu­ğunu dahi bilemez. (İdiotizm)
  • “İnsanlar ancak birbirlerinden korunabildikleri bir ortamda sosyalleşebilirler.” Sennett (2002) (İdiotizm)
  • ...siyaset "ortak bir sah­nenin varlığı ve o sahnedekilerin varlığı ve statüsü üzerine" bir çatışmadan ibarettir...siyaset, sayı­sız "polemik durumu"nun sahasıdır. (İdiotizm)
  • ...güven... bizi rasyonalitenin ötesine geçmeye iter. (İdiotizm)
  • ...hepimiz "aplikasyon­lu-mutluyuz." (İdiotizm)

Yorum Yaz