Mustafa Varlı kimdir? Mustafa Varlı kitapları ve sözleri
Yazar Mustafa Varlı hayatı araştırılıyor. Peki Mustafa Varlı kimdir? Mustafa Varlı aslen nerelidir? Mustafa Varlı ne zaman, nerede doğdu? Mustafa Varlı hayatta mı? İşte Mustafa Varlı hayatı...
Yazar Mustafa Varlı edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mustafa Varlı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mustafa Varlı hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mustafa Varlı hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1941
Doğum Yeri: Hatay Altınözü
Mustafa Varlı kimdir?
1941 yılında Hatay Altınözü Yunushanı Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Özel olarak Arapça ve dinî eğitim aldı. 1967 yılında Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. Erzurum, Osmaniye, Çanakkale Biga ve Hatay İmam-Hatip Okullarında meslek dersleri öğretmenliği yaptı. 1970-1971 öğretim yılında İslâm Hukuku Dalında Medine İslâm Üniversitesi’nde araştırma yapmak üzere Milli Eğilim Bakanlığı tarafından Suudi Arabistan’a gönderildi. 2, 5 yıl süreyle Çanakkale İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürlüğü ve 1981-1984 yılları arasında Libya'da bir özel şirkette Arapça mütercimliği yaptı.1986 yılında Manisa Demirci vaizliğine, 1987 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu Arapça mütercimliğine, 1988 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlığına, 09.11.2001 tarihinde Hatay il müftülüğüne atandı. Bu görevde iken, 24.03.2006 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.
Basılmış eserleri mevcut olup, 1959 yılından itibaren günlük, haftalık, aylık ve üç aylık pek çok dergi ve gazetede yayınlanmış makaleleri ile ulusal ve uluslar arası tebliğleri ve konferansları bulunmaktadır
Mustafa Varlı Kitapları - Eserleri
- Gizli Sırlar Hazinesi
- Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar
- Hz. Peygamber'den (s.a.v.) Müslüman Kadına Altın Öğütler Ailenin Mutluluk Kaynağı
- Hangi İslâm?
- Temizlik ve Abdest
- esmâ-ül hüsnâ’nın faziletleri ve sırlı dualar
- Namaz
- Oruç Zekat Hacc
- 4444 Dua Budur
- İslam İlmihali
- İmanın ve İslam'ın Şartları
- İslam'a Göre Haram Davranışlar
- Hz. Peygamber'den (S.A.V) Müslüman Erkeklere Altın Öğütler
Mustafa Varlı Alıntıları - Sözleri
- "kim benden sonra terkedilmiş bir sünnetimi diriltirse onunla amel eden herkesin sevabı kadar o kimseye sevap verilir. Kim de Allah'ın ve Rasulünün rızasına uygun düşmeyen bir bid'at icad ederse onunla amel eden insanların günahları kadar o kişiye günah yükletilir. Hem de onu işleyenlerin gerek sevabı ve gerekse günahı eksiltilmez." (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- "kim, peygambere itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiştir." (Nisa.4/80) "Peygamber size ne verdi ise onu alın ve size neyi yasakladı ise ondan sakının." (Haşr.59/7) (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- "Allah, ölü hayvanı, kanı, dokuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı size haram kılmıştır." (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- Bir ulke ki.. orada hastaliktan sifa ıçin baş üstünde kurşun dokturulmekte... köz sondurulmekte. Tuz gezdirilmekte.. cenazenin yikandigi sudan icilmekte. Mezar toprağı yenmekte.. diş ağrısına gidermek için mezar taşının isirilmasi gerektiğine inanmakta. Nazardan korunmak için de boncuktan hayvan kellesinden boynuzdan . At nalindan çocuk ayakkabisindan medet umulmaķta.. (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- "Şüphesiz ki; Allah katında insanların en iyisi,; önce selâm verendir." (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- "Şüphesiz ki, sizin Allah yanında en değerli olanınız; O'na karşı gelmekten en çok korkanınızdır." Ve " erkek veya dişiden, mü'min olarak kim iyi amel işlerse, mutlaka onu güzel bir hayat ile yaşatacağız." (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)
- Hz. Peygamber (s.a.v.) Hz. Enes'e hitab ederek "Oğlum! Ailenin (anne-baba-kardeşlerin) yanına girdiğin zaman onlara selâm ver ki, sana ve ev halkına bereket olsun!..." (Bidat Hurafe ve Batıl İnançlar)