diorex
sampiyon

Mustafa Hoş kimdir? Mustafa Hoş kitapları ve sözleri

TV habercisi, gazeteci, televizyoncu, yazar Mustafa Hoş hayatı araştırılıyor. Peki Mustafa Hoş kimdir? Mustafa Hoş aslen nerelidir? Mustafa Hoş ne zaman, nerede doğdu? Mustafa Hoş hayatta mı? İşte Mustafa Hoş hayatı...

  • 19.10.2022 00:00
Mustafa Hoş kimdir? Mustafa Hoş kitapları ve sözleri
TV habercisi, gazeteci, televizyoncu, yazar Mustafa Hoş edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mustafa Hoş hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mustafa Hoş hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mustafa Hoş hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Mustafa Hoş kimdir?

Metin Uca ile Günaydın Türkiye, Pişti gibi farklı yapımlara imza atmıştır.

Moderatör formatı ile yayın hayatına geçen haber kanalı 24'ün yayın yönetmenliğini yapmıştır. Bu haber kanalında tematik film kuşakları ile sonsuzluk ve birgün, daima lilya(forever lily) gibi ödüllü filmlerin izleyici ile buluşmasını sağlamıştır.

Kurucusu olduğu 24'den beklenmedik şekilde ayrılan Hoş, gelen teklif üzerine Doğuş Grubu'nun NTV'ye kardeş kanal olarak kurmayı planladığı eğlence kanalı TVN projesine yönetci olarak katılmıştır. TVN proje çalışması sürerken NTV'de Ekonomi Ekranı'nın yapımını üstlenerek halkın anlayacağı ekonomi bültenlerini hayata geçirmiştir. Celal Pir veMeliha Okur 'un sokaktaki ekonomiyi anlattıkları kuşaklar dikkat çekmiştir.

Artıbir Tv kanalında haber genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir.

wikipedia

Mustafa Hoş Kitapları - Eserleri

  • Big Boss
  • Abluka
  • Çığlık
  • Hançer
  • NeoTürkiye’nin Panzehiri Hafızadır
  • Zamanın Ruhuna Rağmen
  • Ölüm Treni

Mustafa Hoş Alıntıları - Sözleri

  • 27 yıllık meslek hayatımda iktidar/medya/sermaye üçgeninde çok şeye tanıklık ettim. (Abluka)
  • "Soru, dekor bezini yırtıp sahnenin arkasında gizli olanı gösteren bıçak gibidir” der Milan Kundera. (Abluka)
  • Karamandaki tecavüz skandali ile adı gündeme gelen Ensar Vakfı RTE/AKP iktidarıyla yıldızı parlatılan vakıflardan. Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’inin de kardeş vakfı. Ensar Vakfı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kollanıyor ve maddi manevi de destekleniyor. Çünkü kurucuları arasında Belediye Başkanı Kadir Topbaş da var. (Çığlık)
  • Aslında şefkatli bir el Türkiye haritasını okşasa, tüm ülke hüngür hüngür ağlayacak kadar doluyuz. (Ölüm Treni)
  • Türkiye nasıl oldu da Atatürk gibi bir liderden sonra bu hale düştü?"... Atatürk'ün kuruluş kelerine ve devrimlerine bağlı kalınsaydı bugünleri yaşamazdık. (Hançer)
  • "Sewerdi şiirleri we şiir okumayı... İyi de okurdu hani! Zaten öğrencilik yıllarında Meral'i okuduğu şiirlerle tawlamıştı." (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • "Adam,bak ben seni çok sewdim. Benimsen gel bana diyeceğim. Çok sürmeyecek Zaferim çok sürmeyecek. Ne çok yaram war Zaferim. Gelsene onarsana. Sarılsana bana. Sarılsana." (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • Soru: Ensar Vakfı neden korunuyor? Yanıt: Ensar Vakfı bir projedir. Tıpkı TÜRGEV gibi. Alternatif eğitim projesidir. Erdoğan’ın bizzat desteklediği AKP projesidir. Bu vakıflar Erdoğan’ın “dindar nesil” projesinin bahçeleridir. Burada çocuklar değil proje onlar için daha değerli. O yüzden korunuyor. (Çığlık)
  • "Gözyaşının hiç bu kadar aktığını görmemişti Osman. Sewgi'ye baktı. Onun gözlerindeki ışıltıyı gördü. Boynundaki Selçuk'un yengeç kolyesini fark etti. Karar werdi o anda herşeyi anlatmaya. Bütün herşeyi anlattı. Sewgi daha fazla dayanamadı. Gözyaşları sicim gibi akmaya başladı. Osman da ağlıyordu. Bir süre sonra Sewgi dostça sıktı Osman'ın elini." (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • "Selçuk kapıya çıktı. Karşısında boylu boslu genç ama yüzünde derin bir keder olan genç bir adam wardı. Yüzü ne kadar da aydınlıktı." (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • "Şimdi çıksa karşısına aniden muZaffer. Sarılsa ona. Hadi dese. Eskiden olduğu gibi sarılsa ona. Bırakmasa yaban ellere onu." (Zamanın Ruhuna Rağmen)
  • Erdoğan futbolculuk yıllarında uçmuyor ama bugün müritler fena uçuruyor. Daha tuhafı sadece futbolculuğunu anlatan 272 sayfa Aman Babam Görmesin: Başbakan Erdoğan’ın Futbol Macerası diye bir kitap yazılmış olması. (Big Boss)
  • Selahattin Seven facianın yaşandığı hatta 30 yıl tren şefliği yaptı. Coşkun Yıldız da 30 yılı aşkın makinist olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. O gün ikisi de trendeydi. Ağır yaralandılar. Selahattin Seven eşini o trende kaybetti. TCDD'den bir yetkili arayıp hâlini hatrını sormadı. Yıllarca hizmet ettiği kurun bir taziyeyi bile çok görmüştü. Üzgündü. "Biz demiryolcular birbirine bağlı insanlardık. Acıda sevinçte yan yana olurduk. Biz yıllarca bu kuruma hizmet ettik. Şimdi bir geçmiş olsunu ve taziyeyi çok gördüler. Demiryollarının tüm geleneklerini yok ediyorlar." diyordu. (Ölüm Treni)
  • "Tayyip Bey çok iyi bir oyuncu. Bir senaryo çizildiği zaman, bir oyun planı kurulduğu zaman, o plan çerçevesinde kendisine düşenin ne olduğunu hemen kavrayıp onun gereklerini vücut diliyle, sözleriyle ifa etmekte güçlük çekmiyor, kolayca adapte olabiliyor. Bu manada yetkin bir aktör." (Big Boss)
  • Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne'de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar'ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı. (NeoTürkiye’nin Panzehiri Hafızadır)
  • Medyada hiçbir şey cezasız kalmazdı. Nitekim 'Gezi Direnişi` döneminde ve öncesinde sesi çıkan gazeteciler tek tek kovulacalıktı. (Abluka)
  • İnsanlar yalnızdı ve bu yalnızlıklarını başka yalnızlara duyuruyoruz. O yalnızlar da "yalnızlıkları" beğeniyor Du. Beğeniler ne kadar çok olursa, yalnız insanlar kendilerini o kadar iyi hissediyordu. Ta ki bir başka paylaşıma kadar... (Hançer)
  • Ensar Vakfının RTE/AKP eliyle asıl yükseliş tarihi 2012 yılı. Çünkü Ensar Vakfı 16 Ağustos 2012 tarih ve Bakanlar Kurulunun 2012/3582 sayılı kararı ile kamu yararına çalışan vakıf statüsüne alındı. Ensar Vakfının kardeş vakfı TÜRGEV gibi yükselmesinin tarihleri de benzer. Gülen Cemaati ile araların bozulması sonrası bu iki vakıf özellikle eğitimde cemaat alternatifi olarak projelendirildi. Mütevazı vakıf şimdi Türkiye’nin en zengin vakıflarından ve toplantılarını Sheraton Otelinde yapıyor. (Çığlık)
  • Devletin en tepesi Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi “Tayyip Erdoğan, 1973 yılında İmam Hatip Lisesi’nden, 1981 yılında ise Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu” diyor. Yani aradan geçen tam 8 sene. Bu 8 sene de kayıp. Marmara Üniversitesi resmi sitesinde üniversitenin 1982 yılında kurulduğu yazıyor. Yani Erdoğan’ın mezun olduğu tarihten tam bir yıl sonra. (Big Boss)
  • Çok yanlış da yaptım. Hiçbir şeye biat etmedim ve kimseyi satmadım. Çok param hiç olmadı ama çok insan biriktirdim. İyi ki varlar. (Zamanın Ruhuna Rağmen)

Yorum Yaz