Mehmet Murat Somer kimdir? Mehmet Murat Somer kitapları ve sözleri
Yazar Mehmet Murat Somer hayatı araştırılıyor. Peki Mehmet Murat Somer kimdir? Mehmet Murat Somer aslen nerelidir? Mehmet Murat Somer ne zaman, nerede doğdu? Mehmet Murat Somer hayatta mı? İşte Mehmet Murat Somer hayatı...
Yazar Mehmet Murat Somer edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mehmet Murat Somer hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mehmet Murat Somer hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mehmet Murat Somer hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1959
Doğum Yeri: Ankara
Mehmet Murat Somer kimdir?
1959 Ankara doğumlu Mehmet Murat Somer, ODTÜ'de mühendislik eğitimi aldı. Kısa süre mühendis, uzun zaman bankacı olarak çalıştı. 1994 yılından bu yana kurumlara yönetim ve bireysel gelişim eğitimleri veriyor ve yönetim danışmanlığı yapıyor. Tamamı ısmarlama sinema filmi ve TV dizi senaryoları yazdı, gazete ve dergilerde klasik müzik eleştirileri yayımlandı.
Mehmet Murat Somer Kitapları - Eserleri
- Peygamber Cinayetleri
- Buse Cinayeti
- Jigolo Cinayeti
- Peruklu Cinayetler
- Pembe Tütülü Amiral
- Kader'in Peşinde
- Ajda'nın Elmasları
- Üç Pastoral Ve Pastoriza Tablo
- Kaderin Peşinde
- Holding Şampanya Üçlemesi
- Podyum
Mehmet Murat Somer Alıntıları - Sözleri
- 'Siz'li konuştuğum insanların,bana 'sen' diye cevap vermelerinden hoşlanmam. (Kaderin Peşinde)
- “Bazen erkek, bazen de kadın kılıkları giyerim. Canım o an nasıl isterse. Kendimi kısıtlamadan. Hem erkek, hem kadın tarafımı özgür kılıyorum. Daha esnek oluyor. Bütünüyle esnek bir yaşam tarzı yani." (Peruklu Cinayetler)
- ...yanağıma, evet yanağıma, yalancıktan bir öpücük kondurup gitti. Oturduğum yerde öylece kaldım. (Buse Cinayeti)
- Ağzını açıp tek laf etmedi. Öylece izledi. Bazen izlemek, bir çift manasız sözden daha etkilidir. (Jigolo Cinayeti)
- "Fikirler çok güçlü olursa, fikrin tabiatına göre insanı rahatlatabilir, delirtebilir veya öldürebilirdi." (Üç Pastoral Ve Pastoriza Tablo)
- Geride bıraktığı kalplerde yaşamak ölmek değildir. (Jigolo Cinayeti)
- Çoğumuzun kendinden bahsederken “şık oluyor “ diye sonradan geliştirdiği özgeçmiş yorumları vardır. (Buse Cinayeti)
- “Bebek, eş, aile, sıcak bir yuvada mutluluk tablosu çekici gelmekle beraber, boğucu bir duygu da veriyordu. Bir nevi hapis durumuydu. Hayatının kalanını etkileyecekti. Çocuk ayrı, eş ayrı bir pranga olacaktı.” (Holding Şampanya Üçlemesi)
- Arada tazelenmeyen her ilişkide olduğu gibi bu kırgınlık zamanla uzaklığı getirmişti. Hepsi de iyi niyetli olmayan bazı aracı tanıdıklarca taşınan laflarla da ilişkimiz iyiden iyiye soğumuştu. (Buse Cinayeti)
- “C... kadere inanmazdı. Kaderi kendimiz yaratırız, derdi. Kendi kaderini çabasıyla kendisinin yarattığını biliyordu. Yirmi sekiz sene önce televizyon yayınlarının bile doğru dürüst izlenemediği Arhavi’den kalkıp Robert Kolej’e gelen bir memur çocuğu olarak kendisini yaratmıştı. Akıl ve çabasıyla.” (Holding Şampanya Üçlemesi)
- Her düşündüğümü onun bilmesini istesem zaten düşünüyor değil konuşuyor olurdum. (Buse Cinayeti)
- O yaşlarda arzu ile sevgi ayrımı daha yoktur. Biri sıkça öteki zannedilir. Hatta böyle başlayıp tutkuyla arzu bitince, yerine konacak dostluk ve sevgi de bulunmayınca mutsuz olan evlilikler çoktur. Sosyolojik evliliği harcamaya kıyamayanlar, kendilerine ve duygularına kıyarlar. (Buse Cinayeti)
- “İnsan kendi duygu ve düşüncelerini tanımaz, kendini dinleyip içinde olan biteni anlamaya çalışmazsa yaşadığı kendi hayatı mıydı yoksa başkasınınkinde kiracılık mı ediyordu?” (Üç Pastoral Ve Pastoriza Tablo)
- Merak etmem sormamı gerektirmiyordu. (Buse Cinayeti)
- İnsan öldürmenin bedeli gittikçe ucuzluyordu. (Peygamber Cinayetleri)
- ''Sansüre elbette inanıyorum. Sayesinde servet yaptım.'' Mae West (Jigolo Cinayeti)
- ''Samsun gariptir. Yukarıdan aşağıya Türkiye'yi, ortadan kesecek bir çizgi çizseniz tam üstüne denk gelir ama her yere uzaktır.Her yere...'' (Peruklu Cinayetler)
- Bak tatlı çocuğum,anneler çocuklarını görmek istedikleri gibi görürler...Ne kadar gözüne sokarsak sokalım,anlamak istemezlerse anlamazlar. (Kaderin Peşinde)
- “...büyük tutkularla başlayan evlilikler, tutku bitip yerine dostluk konamayınca çöküyordu. Boşanan arkadaşlarının durumu hep buydu. Boşanmayıp da devam etmeyi seçenler ise karşılıklı saygının olmadığı bir beraberliği sırf toplumsal rolleri için sürdürüyor, varsa çocukları dahil etraftaki herkes de bunu fark ediyordu.” (Holding Şampanya Üçlemesi)
- Paranoya faydalıdır, temkinli yaşamayı sağlar. Bugüne kadar zararını görmedim. Belli bir doz paranoyası olmayan insanlardan nefret ederim. Nedir o gereksiz rahatlık, genişlik? Çok saçma bulurum. İnsanın hayatta bazı şeylere kuşkuyla yaklaşması sağlıklıdır. Hem zaten birazcık bile niyet olunca kuşkulanacak, kaygılanacak ne çok şey vardır aslında. (Peygamber Cinayetleri)