Mehdi Eker kimdir? Mehdi Eker kitapları ve sözleri
Veteriner Hekim , Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Doktoru , 59., 60., ve 61. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hayatı araştırılıyor. Peki Mehdi Eker kimdir? Mehdi Eker aslen nerelidir? Mehdi Eker ne zaman, nerede doğdu? Mehdi Eker hayatta mı? İşte Mehdi Eker hayatı...

Tam / Gerçek Adı: Mehmet Mehdi Eker
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1956
Doğum Yeri:
Mehdi Eker kimdir?
Dr. Mehmet Mehdi Eker (d. 1 Ocak 1956, Bismil, Diyarbakır), Veteriner Hekim, Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Doktoru. 59., 60., ve 61. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaptı. TBMM 22., 23.ve 24. dönem AKP Diyarbakır milletvekilidir.7 Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde 3 dönem kuralı nedeniyle aday olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre görev yapan tarım bakanıdır.
1956 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde doğmuştur. Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olmuş, İngiltere'de Aberdeen Üniversitesi'nde Tarım Ekonomisi alanında master, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora yapmıştır. Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü'nde müdür yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Müşavirliği yapmıştır.
İngilizce bilmekte olup evli ve 3 çocukludur.
Mehdi Eker Kitapları - Eserleri
- Türkiye Tarımının Değişim ve Dönüşüm Süreci
- Tarımdan Kültüre Agrostrateji
Mehdi Eker Alıntıları - Sözleri
- Kırsal alanda “gitmesek de, görmesek de” köyler ve köylüler vardı. Bu köylülerin kendilerinin üretemediği gaz, bez, tuz ihtiyacı vardı. İhtiyaçları temin etmek için devlet ellerindeki mahsulleri almak suretiyle kendilerine ödemede bulunuyordu. Bu sözüm ona destekleme ödemeleri kaliteyi, standardı ,verimliliği, rekabeti , maliyeti yani ekonomik gelişmeye ait parametreleri dikkate almıyor üstüne üstlük bütün bu uygulamalar bir “kanuna” ayni kendi mevzuatına dayalı olarak değil dönemsel bakanlar kurulu kararlarıyla yapılıyor doğal olarak popülist ve seçimlere endeksi olarak uygulanıyordu. Dolayısıyla çiftçiye yapılmış gibi gösterilen destekler hesapsız ve kalitesiz alımlarla görev zararı ve bütçe açıklarına yol açıyor enflasyona dönüşerek bu kez çiftçinin diğer cebinden alınıyordu. (Türkiye Tarımının Değişim ve Dönüşüm Süreci)