Martin Bernal kimdir? Martin Bernal kitapları ve sözleri

İngiliz Akademisyen, Yazar Martin Bernal hayatı araştırılıyor. Peki Martin Bernal kimdir? Martin Bernal aslen nerelidir? Martin Bernal ne zaman, nerede doğdu? Martin Bernal hayatta mı? İşte Martin Bernal hayatı... Martin Bernal yaşıyor mu? Martin Bernal ne zaman, nerede öldü?

İngiliz Akademisyen, Yazar Martin Bernal edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Martin Bernal hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Martin Bernal hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Martin Bernal hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Martin Gardiner Bernal

Doğum Tarihi: 10 Mart 1937

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 9 Haziran 2013

Ölüm Yeri:

Martin Bernal kimdir?

Martin Bernal Kitapları - Eserleri

  • Kara Atena

Martin Bernal Alıntıları - Sözleri

  • Lanetlenmiş ruhlar… (Kara Atena)
  • İngiltere’de 1680’lerde Hermesçi ve Gülhaççı geleneklerden yeni, aynı ölçüde radikal bir entelektüel güç ortaya çıktı. Yeni hareket iki katmanlı bir felsefeyi ve seçkin kesimin kitlelerin dinsel patırtısının ötesine geçmesini savunuyordu. Kitlelerin kendi özel inançlarının gereklerini yerine getirmesi hoş görülmeli fakat siyasal ve entelektüel iktidar, güvenli bir şekilde Aydınlanmış azınlığın elinde olmalıydı. Bu genel tavır, 18. yüzyıldaki İngiliz toplumuyla mükemmel bir uyum içindeydi. (Kara Atena)
  • Büyük İskender’in kendini Ammon’un oğlu saydığı açıktır. İskender, Mısır’ı fethettikten sonra, tanrıların büyük kahinine danışmak için Libya’daki Siwa vahasına gitmek üzere çöle çıktı. Kahin, Büyük İskender’e Tanrı’nın oğlu olduğunu söyledi; bu, bundan sonra basılan İskender sikkelerinin onu niçin boynuzlu bir Ammon olarak resmettiğini açıklamaktadır. İskender’in yaşamının son yılında birtakım tanrıların kılığına girerek kendisine tapılmasını istediği ve İskender’in babasının Filip değil de Ammon olduğu düşüncesinden hareketle, insanların onun önünde yere kadar eğilmelerini bile talep ettiği yolundaki birçok anlatım, çağdaş tarihçiler tarafından iftira olarak tanımlanmaktadır. Öyleyse, Ammon’un oğlu kimdi? Eski Mısır geleneklerine göre, Osiris, Ra’nın oğluydu. 12. Sülale zamanında Amon kültünün ortaya çıkmasıyla, ikisi Amon-Ra olarak birleşti. Yeni Krallık döneminin sonlarına gelindiğinde, Ra ile Osiris arasında gizemli bir birleşmenin olduğu görüldü. Nitekim, Diodoros Sikeliotes’te ya da onun MÖ 2. yüzyılda yaşamış kaynağı İskenderiyeli Dionysos Skytobrachion’da gördüğümüz Ammon ile Dionysos’un birbirine iyice karıştırılmasının, Mısır teolojisinde de örnekleri bulunmaktadır. Her halükarda İskender kendisini Ammon ile oğlunun birleşmesiyle sinkretismosa uğramış bu Tanrı olarak görmüştür. (Kara Atena)