Mark Helprin kimdir? Mark Helprin kitapları ve sözleri

Amerikalı Gazeteci, Yazar Mark Helprin hayatı araştırılıyor. Peki Mark Helprin kimdir? Mark Helprin aslen nerelidir? Mark Helprin ne zaman, nerede doğdu? Mark Helprin hayatta mı? İşte Mark Helprin hayatı...

Amerikalı Gazeteci, Yazar Mark Helprin edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mark Helprin hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mark Helprin hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mark Helprin hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 28 Haziran 1947

Doğum Yeri: Manhattan, New York, New York, ABD

Mark Helprin kimdir?

1947 doğumlu Mark Helprin, Amerikalı bir yazar, gazeteci ve eleştirmendir. Harvard Koleji'ni bitirmesinin ardından yüksek lisans derecesini yine Harvard Sanat ve Bilim Fakültesi'nden aldı. Lisansüstü eğitimini Oxford, Princeton ve Columbia'da tamamladı. Mark Helprin, özellikle hiçbir edebi ekole, harekete, eğilime veya yönelime ait olmaması ile ün yapmıştır. Pek çok insanın gözlemlediği ve Time Magazine'in dile getirdiği gibi o, "kendi yolunu aydınlatmaktadır".

Mark Helprin Kitapları - Eserleri

  • Kış Masalı

Mark Helprin Alıntıları - Sözleri

  • Herkesi mükemmelen birbirine eşitlerdi ölüm ve bu dünyanın hazineleri hareket, cesaret, kahkaha ve aşktı. (Kış Masalı)
  • "Eğer almam gereken sen isen" "Ben de seni alacağım" (Kış Masalı)
  • Gerçekliğin güzelliği, söylenmeye veya inanılmaya ihtiyacı olmamaktan gelir. Bir ruhtan öbürüne geçer ve her dokunduğunda form değiştirir ama neyse odur, özü değişmez. (Kış Masalı)
  • Bu dünya senin gibi yüreğinin gücünden korkan kurşun misali tembellerle dolu hancı; sen dağa tırmananların ve akrobatların düşmesini, o cesur köprülerin yıkılmasını ve geleceği hissedenlerin cezalandırılmasını beklersin. Eğer herkes senin gibi olsaydı Mr. Fteley, hâlâ mağara devrinde olurduk. (Kış Masalı)
  • "Gördüğün şey senindir." (Kış Masalı)
  • Kitaplar zamanı durdururmuş. (Kış Masalı)
  • Rafları, okunması zor kitaplarla doluydu; insanın ruhunu yıkıp yeniden inşa edebilirlerdi ve okumayı bitirdiğinde katır tepmiş gibi olurdun. (Kış Masalı)
  • Kimse bu çocukların adını bilmezdi (bazen isimleri bile olmazdı) ve kimse de asla öğrenemezdi. Bazen, vicdan sahibi insanlar, "bu çocuklar ne olacak" diye sorarlardı, yaz kış sokaklarda olan çocukları kastederek. Bu soruya cevaben, bazıları çalışır veya çalar; bazıları yurttan yurda veya bodrumdan bodruma gezer; gerisi de şehrin dışında, sessiz, düz ve makilik bir araziye gömülürdü. (Kış Masalı)