Mario Livio kimdir? Mario Livio kitapları ve sözleri
Yazar Mario Livio hayatı araştırılıyor. Peki Mario Livio kimdir? Mario Livio aslen nerelidir? Mario Livio ne zaman, nerede doğdu? Mario Livio hayatta mı? İşte Mario Livio hayatı...

Yazar Mario Livio edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mario Livio hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mario Livio hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mario Livio hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1945
Doğum Yeri: Romanya
Mario Livio kimdir?
Eğitim: Weizmann Institute of Science, Kudüs İbrani Üniversitesi, Tel Aviv Üniversitesi
Mario Livio Kitapları - Eserleri
- Tanrı Matematikçi mi?
- Neden
- Dahice Hatalar
Mario Livio Alıntıları - Sözleri
- Felaketler ikiye ayrılır.bizi bulan şanssızlıklar ve başkalarını bulan mutluluklar. (Dahice Hatalar)
- " Tanrı bir icat mı , yoksa keşif mi ? " (Tanrı Matematikçi mi?)
- İnsanların dışında, yani insanlardan bağımsız olarak var olan fiziksel bir gerçeklik vardır. (Tanrı Matematikçi mi?)
- Aradığınızı bulmak , ne aradığınızı biliyorsanız , çok daha kolaydır. (Tanrı Matematikçi mi?)
- Çok bilgelik çok keder doğurur, bilgi arttıkça acı da artar. (Neden)
- Matematik , elinizdeki şeyi istediğiniz incelikte öğütebilen usta işi değirmene benzer ; ama yine de dışarı ne çıkacağını ne koyduğunuz belirler. (Dahice Hatalar)
- Sigmund Freud'a göre inkâr ,insanın kendi egosunu tehdit eden travma ve gerçekler karşısında geliştirdiği en etkili savunma mekanizmalarından biridir. (Dahice Hatalar)
- "Kainatın mimarı mükemmel bir matematikçi olsa gerek." (James Jeans) (Tanrı Matematikçi mi?)
- Sanat bilimine kafa yormak bilim sanatına kafa yormaktır, görmeyi öğrenmektir. Sanat ile bilim arasında yadsınamaz bağlar vardır (Neden)
- "Hakikati aramak ona sahip olmaktan daha değerlidir." (Dahice Hatalar)
- Hayatın anlamını vurgulayan şey daima ölüm, bilgiyi kıymetli kılansa her zaman cehalet olmuştur. (Tanrı Matematikçi mi?)
- Felsefe pratik anlamda her birimizi ilgilendiren ve hiç teknik olmayan bir konudur; aslında bir bakıma hayatın bizim için gerçekte ne anlama geldiğine dair adı konmamış bir hissiyattır. Kitaplardan büyük ölçüde bağımsızdır; bu bizim bireysel olarak evrenin bütün o itiş kakışını görme ve hissetme şeklimizdir. (Dahice Hatalar)
- Deha , olası tüm hataları mümkün olan en kısa sürede yapma yeteneğidir. (Dahice Hatalar)
- Gözleme dayalı sahalarda , şans yalnızca hazır olan zihinlere güler! (Dahice Hatalar)
- Gerçek dünya olarak algıladığımız şey, aslında bir mağaranın duvarlarına yansıyan gölgelerden daha gerçek değildir. (Tanrı Matematikçi mi?)
- Matematikle mantık birbirine göbekten bağlıydı- ve bu göbek bağını kesmek imkansızdı. (Tanrı Matematikçi mi?)
- Hiçbir cevabın doğruluğundan emin olunamayacağı için, felsefenin amacı, sorulara kati yanıtlar bulmak değil, sorular vasıtasıyla düşünmeye sevk etmektir! Çünkü bu sorular bakış açımızı genişletir, entelektüel hayal gücümüzü zenginleştirir ve zihnimizi düşünmeye kapatan dogmatik oluşumu engeller; ama hepsinden önemlisi, evrenin büyüklüğünü irdeleyen felsefe sayesinde, zihin de sınırlarını aşar ve evrenle bütünleşecek kapasiteye ulaşır (Bertrand Russell). (Tanrı Matematikçi mi?)
- Ya her şey bir illüzyondan ibaretse ve aslında hiçbir şey yoksa? (Tanrı Matematikçi mi?)
- Madem olacağı yoktu, neden olur gibi oldu. (Neden)
- Hilbert'in formalist takipçilerine göre, matematik gerçekten de bir oyundan ibaretti. Ve oyunun amacı bu oyunun tamamen tutarlı olduğunu kesin olarak kanıtlamaktı.. (Tanrı Matematikçi mi?)