Leo Huberman kimdir? Leo Huberman kitapları ve sözleri
Gazeteci, Kuramcı, Yazar Leo Huberman hayatı araştırılıyor. Peki Leo Huberman kimdir? Leo Huberman aslen nerelidir? Leo Huberman ne zaman, nerede doğdu? Leo Huberman hayatta mı? İşte Leo Huberman hayatı... Leo Huberman yaşıyor mu? Leo Huberman ne zaman, nerede öldü?
Doğum Tarihi: 17 Ekim 1903
Doğum Yeri: New Jersey
Ölüm Tarihi: 9 Kasım 1968
Ölüm Yeri:
Leo Huberman kimdir?
Leo Huberman Amerikalı sosyalist yazar. Joseph ve Fannie Kramerman Hubermanın on bir çocuğunun en küçüğü olarak Newark, New Jerseyde dünyaya gelmiştir. On bir yaşından itibaren hem okumuş, hem de fabrikalarda, bir elektrikçinin yanında ve postanede çalışmıştır. Newark State okulundan mezun olduktan sonra, 1926 yılından itibaren Greenwich Villageda özel bir okulda öğretmenlik yapmış, 1932 yılında ilk kitabı We the People yayınlandıktan sonra Londraya giderek Londra Ekonomi Okulunda lisansına başlamıştır. Daha sonra New York Üniversitesinden fen derecesi almış ve 1937 yılında üstlisansını tamamlamıştır. Columbia Üniversitesinde Sosyal Bilimler Fakültesinde kürsü başkanı olarak vazife almıştır. 1940 yılından itibaren U.S. Week adlı dergide editörlük ve köşe yazarlığı yapmıştır. 1949 yılında Paul Sweezy ile birlikte Monthly Review adlı dergiyi kurmuş ve derginin yardımcı genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.rnrnİktisat ve tarihi harmanlayarak kaleme aldığı Orta Çağdan günümüze üretim biçimlerini inceleyen Mans Worldly Goods adlı kitabı, Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla adıyla Murat Belge tarafından dilimize çevrilmiş ve İletişim Yayınları tarafından basılmıştır.
Leo Huberman Kitapları - Eserleri
- Sosyalizmin Alfabesi
- Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla
- Küba: Bir Devrimin Anatomisi
- Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla
Leo Huberman Alıntıları - Sözleri
- İşçi, yalnız işverenin önerdiği ezici koşulları kabullenmek -ya da açlıktan ölmek özgürlüğüne sahiptir. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Midas gibi dokunduklarını altın yapmak isteyip de beceremeyen Ortaçağ kralları para kazanmanın başka bir yolu olarak paranın değerini dü şürürlerdi. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- " Tüketim mallarını geliştirmek bugün iyi yaşamak demektir ; üretim mallarını geliştirmek, yarın iyi yaşamak demektir." (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- ... savaş, yaşamda güzel olan her şeyi insafsızca ve şeytanca yok ettiği gibi, yaşamın kendisini de ortadan kaldırır. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Dolar ile yaşam karşı karşıya geldiler - dolar kazandı. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Sermaye, Trapezde Uçan Adam gibi, "havada büyük bir kolaylıkla uçar" ama güvenliğini sağlamak bayağı güç bir iştir. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- Feodal dönemde gelenek, yirminci yüzyılın yasa gücüne sahipti. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- Dolar ile yaşam karşı karşıya geldiler - dolar kazandı. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Kapitalist toplumda, doların, insan yaşamından daha değerli tutulduğu çok görülür. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Şehirlerin feodal beylerine karşılık özgürlük kavgalarında zengin, fakir, tüccar, usta, çırak, bütün şehirliller güç birliği yapmışlardı. Ama zaferin meyvelerini üst sınıflar topladı. Aşağı sınıflar ise sadece efendi değiştirmekle kaldılar; eskiden hükümet feodal bir lordun elindeyken şimdi en zengin şehirlilerin elindeydi. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- Kapitalist toplumda en büyük geliri elde eden en çok çalışan değil, en fazla şeye sahip olandır. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Marx şunları boşuna yazmıyordu: ''Para...bir yanağı doğuştan kan lekeli doğduysa, sermaye tepeden tırnağa kan damlayarak, her gözeneğinden kan ve kir fışkırarak doğdu.'' (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- ... bolluğun ortasında açlık, varlığın içinde kıtlık, zenginliğin göbeğinde yoksulluk vardır. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Herkes çocukların ulusal yurtseverlik içgüdüsüyle doğduğunu sanır bugün. Tabii bu doğru değildir. Ulusal yurtseverlik, ulusal kahramanların yaptıkları büyük işleri sürekli dinlemek ve okumaktan oluşur. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- ''İnsanın düşünce biçimini, yaşama biçimi belirler.'' (Sosyalizmin Alfabesi)
- satın almak ister ama parası yoktur. (Sosyalizmin Alfabesi)
- " Kasabanın öbür ucunda doğan bir insan gerçekten talihliydi, çünkü ne kadar yaşayacağınız, nerede yaşadığınıza bağlıydı. " (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- Kapitalist toplumda en büyük geliri elde eden en çok çalışan değil, en fazla şeye sahip olandır. (Sosyalizmin Alfabesi)
- Her emekçiyi emeğinin bütün ürününe, ya da bütüne mümkün olduğu kadar yakın kısmına sahip kılmak her iyi hükümetin hedefi olmalıdır. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)
- İnsanlar istedi diye eski düzenin yerine yeni bir düzen gelmez. Hayır. Yeni üretici güçler ortaya çıkmalı ve görevi anlamak ve yön vermek olan devrimci bir sınıf olmalıdır. (Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla)