Lemony Snicket kimdir? Lemony Snicket kitapları ve sözleri
Amerikalı Yazar Lemony Snicket hayatı araştırılıyor. Peki Lemony Snicket kimdir? Lemony Snicket aslen nerelidir? Lemony Snicket ne zaman, nerede doğdu? Lemony Snicket hayatta mı? İşte Lemony Snicket hayatı...

Amerikalı Yazar Lemony Snicket edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Lemony Snicket hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Lemony Snicket hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Lemony Snicket hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Daniel Handler
Doğum Tarihi: 28 Şubat 1970
Doğum Yeri: San Francisco, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
Lemony Snicket kimdir?
Lemony Snicket, "Talihsiz Serüvenler Dizisi" kitaplarının kurgusal yazarı ve anlatıcısıdır. Kitaplar aslında Daniel Handler tarafından yazılmış; fakat yazar tarafından yaratılan Lemony Snicket takma adıyla basılmıştır.
Lemony Snicket Kitapları - Eserleri
- Kötü Günler Başlarken
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 2 - Sürüngen Odası
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 3 - Uçuruma Bakan Pencere
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 4 - Bitik Orman
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 5 - Katı Kurallar Okulu
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 6 - Alacakaranlık Bulvarı
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 7 - Karga Laneti
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 8 - Dehşet Hastanesi
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 9 - Karnaval Ucubeleri
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 10 - Kaygan Yamaç
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 11 - Mantar Mahşeri
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 12 - Evvelki Tehlike
- Talihsiz Serüvenler Dizisi 13 - Son
- Bizden Geriye Kalan
- Karanlık
- Huysuzluğun ve Dalın Hikayesi
- The Bad Mood and the Stick
- Who Could That Be at This Hour?
Lemony Snicket Alıntıları - Sözleri
- Dış görünüşün önemli olmadığı bir insanın iç güzelliğinin önemli olduğu sözünü sizlerde duymuşsunuzdur. Bu elbette son derece saçmadır. Eğer böyle bir şey doğru olsaydı, çok güzel insanların yıkanmalarına ve saçlarını taramalarına gerek kalmazdı ve o zaman da bütün dünya şimdi olduğundan daha pis kokardı. Dış görünüş çok büyük önem taşır, çünkü kendilerini nasıl sunduklarına bakarak insanlar hakkında bir sürü şey anlarsınız (Talihsiz Serüvenler Dizisi 4 - Bitik Orman)
- Dünyada çok, ama çok kitap çeşidi vardır. Böyle olması da anlaşılır bir şeydir. Çünkü çok, ama çok insan çeşidi vardır ve herkes farklı bir şey okumak ister. (Kötü Günler Başlarken)
- “Başınızdan mutsuz bir olay geçmişse, insanın böyle bir olaydan sonra sabah uyandığımda rahatlamış olacağı yolundaki basmakalıp sözü de duymuş olmalısınız herhalde. Bu söz elbette son derece saçmadır; çünkü mutsuz bir olay en tatlı sabahlarda bile mutsuz bir olay olarak kalır.” (Talihsiz Serüvenler Dizisi 4 - Bitik Orman)
- Kaderin acıklı cilvesi acımazsız bir olaydır, hemen her zaman insanın hayatını altüst eder. (Talihsiz Serüvenler Dizisi 2 - Sürüngen Odası)
- Sorular meraklı bir kafanın işaretidir. (Talihsiz Serüvenler Dizisi 2 - Sürüngen Odası)
- " Şu anda iki elinizle tuttuğunuz kitap - tabii bu kitabı tuttuğunuz ve sadece iki elinizin olduğu tahminim doğruysa - dünyada size 'tedirgin' ve 'endişeli' sözcükleri arasındaki farkı gösterebilecek iki kitaptan biri. Diğer kitap hiç kuşkusuz sözlük ve yerinizde olsam onu okumayı seçerdim ben." (Talihsiz Serüvenler Dizisi 6 - Alacakaranlık Bulvarı)
- “Baudelaire kardeşlerin dilbilgisine, yani bir dilin nasıl yazılıp konuşulması gerektiğine ilişkin kurallara bakışı üzümlü çöreği bakışından pek farklı değildi.Hoş bir tadı olan ama uğruna yaygara koparmaya değmeyecek bir şey yani.” (Talihsiz Serüvenler Dizisi 3 - Uçuruma Bakan Pencere)
- ‘Olayları doğru açıdan görmek’ denen bir hayata bakış biçimi vardır. Basit bir anlatımla bu söz, ‘tam içinde bulunduğunuz anda başınıza gelen şeyleri farklı bir dönemde olup biten veya farklı insanların başına gelen şeylerle karşılaştırarak rahatlamak’ anlamına gelir (Talihsiz Serüvenler Dizisi 3 - Uçuruma Bakan Pencere)
- Kötü bir haberi birisinin ağzından dinlemek yerine yazılı bir şeyi okuyarak öğrenmek çok, ama çok daha sarsar insanı. (...) Birisi size kötü bir haberi verdiğinde, bunu bir kez duyarsınız ve iş orada biter. Ama ister bir mektuba, ister bir gazeteye ve isterse keçe uçlu kalemle kolunuza yazılmış olsun, yazılı haldeki bir kötü haberi her okuyuşta sanki yeniden öğreniyormuş gibi bir duyguya kapılırsınız. (Talihsiz Serüvenler Dizisi 4 - Bitik Orman)
- Dünyada karşılaşılacak en berbat ortama bile katlanabilir insan, yeter ki içinde bulunan kişiler ilginç ve sevecen olsun. (Kötü Günler Başlarken)
- "Şimdi sanabilirsiniz ki, Kont Olaf cezaevinin yolunu tutacak ve üç Baudelaire afacanı bundan sonra Adalet Strauss'la birlikte mutlu bir yaşam sürecek. Oysa hiç de öyle değil. Eğer istiyorsanız, kitabı hemen şu anda kapatabilir ve birazdan gelecek olan mutsuz sonu okumayabilirsiniz." (Kötü Günler Başlarken)
- . Çok, çok şanslı olmadığınız sürece, şüphesiz hayatınızda sizi ağlatan olaylar yaşadınız. Bu nedenle, çok, çok şanslı olmadıkça, koşullarınız bir parça bile değişmemiş olsa bile, iyi, uzun bir ağlama seansının sizi daha iyi hissettirebileceğini bilirsiniz. ... (Kötü Günler Başlarken)
- Müzik, yanıp tutuşan gönülleri yatıştırıcı bir tılsıma sahiptir. (Talihsiz Serüvenler Dizisi 8 - Dehşet Hastanesi)
- Dünyada karşılaşılacak en berbat ortama bile katlanabilir insan, yeter ki içinde bulunan kişiler ilginç ve sevecen olsun. (Kötü Günler Başlarken)
- "Sen karanlıktan korkuyor olabilirsin ama karanlık senden korkmaz. İşte karanlık bu yüzden hep yakınındadır." (Karanlık)
- “Ne pahasına olursa olsun insanın kaçması gereken, yorucu ve anlamsız bir koşturmaya benziyordu bu.” (Talihsiz Serüvenler Dizisi 5 - Katı Kurallar Okulu)
- Dünyada karşılaşılacak en berbat ortama bile katlanabilir insan, yeter ki içinde bulunan kişiler ilginç ve sevecen olsun. (Kötü Günler Başlarken)
- . Hayatta düşünmesi en zor şeylerden biri kişinin pişmanlıklarıdır. Sana bir şey olacak ve yanlış şeyi yapacaksın ve yıllar sonra farklı bir şey yapmış olmayı dileyeceksin. . (Talihsiz Serüvenler Dizisi 3 - Uçuruma Bakan Pencere)
- “Güç bir sorunun içinden çıkmaya çalıştığınızda, işe yarar bir çözüme daha çabuk ulaşmak açısından başka kişilerle sorunu tartışmak çok kez yararlı olur.” (Talihsiz Serüvenler Dizisi 4 - Bitik Orman)
- Herkes eninde sonunda ölür, ama çok az kimse bu gerçeğin hatırlatılmasından hoşlanır. (Talihsiz Serüvenler Dizisi 5 - Katı Kurallar Okulu)