Lawrence Freedman kimdir? Lawrence Freedman kitapları ve sözleri
İngiliz Yazar Lawrence Freedman hayatı araştırılıyor. Peki Lawrence Freedman kimdir? Lawrence Freedman aslen nerelidir? Lawrence Freedman ne zaman, nerede doğdu? Lawrence Freedman hayatta mı? İşte Lawrence Freedman hayatı...
![Lawrence Freedman kimdir? Lawrence Freedman kitapları ve sözleri](https://www.mardinlife.com/uploads/2023/01/31/lawrence-freedman-kimdir-lawrence-freedman-kitaplari-ve-sozleri-384652.jpg)
İngiliz Yazar Lawrence Freedman edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Lawrence Freedman hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Lawrence Freedman hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Lawrence Freedman hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Sir Lawrence David Freedman
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Lawrence Freedman kimdir?
Lawrence Freedman Kitapları - Eserleri
- Strateji
- War, Peace and International Relations
Lawrence Freedman Alıntıları - Sözleri
- Kuvveti yenecek daha büyük bir kuvvet çıkabilir, ama metis tüm kuvvetlerin üstesinden gelebilir. (Strateji)
- William Blake, Miltonun, "kendisi farkına varmasa da Şeytan'ın takımında" olduğunu söylemiştir. Miltonun Şeytan'ı bir lider olarak tarifi de Machiavelli prensine uymaktadır. Şeytan buna uygun karakterdedir, cesaretle kurnazlığın karışımına sahiptir, değişen durumlara uyabilmektedir, riske girmeye yetecek özgüvene sahiptir ve güç ile hilenin iyi yanlarını iyi bilir. (Strateji)
- "Biyografisini yazan kişi onun zihninin hep hikayelerle dolu, gerçekleri değiştirecek kahramanların kol gezdiği kurgu dünyalarla dolu olduğunu söylemişti. Kurgu dünyayla gerçek dünya, o zihinde bir araya geliyor, birleşiyordu. Konuştuğunda, her zaman samimi bir havası vardı, çünkü hep inandığını söylerdi." (Strateji)
- Nasıl göründüğünüzü herkes görebilmektedir, ama aslında nasıl olduğunuza pek az kişi tanık olmuştur... ~machiavelli (Strateji)
- Napoleon, benimsediği yaklaşımın arka planındakı kritik girdileri izah etmemeyi tercih ederdi. Ona göre savaş sanatı basit ve sağduyulu davranmaktı. Yapılacak her şey "uygulamada belirirdi ... hiçbir teori tarafı yoktu." Bu sanatın esası basitti: "Eğere ordunuz sayıca düşmandan azsa," gerekli olan şey "saldırılacak ya da savunulacak noktada düşmanınkinden daha büyük kuvvet kullanmaktı." Bunun nasıl yapılabileceği ise, kitaplardan da, uygulamalardan da öğrenilmeyecek bir şeydi. Bu bir askeri deha meselesiydi, yani sezgilerle gelirdi. Napoleon'un stratejiye katkısı, teorisinden çok uygulamalarından gelmiştir. Büyük savaşları kazanmak için büyük orduların nasıl kullanılacağını hiç kimse ondan daha iyi düşünebilmiş değildi. (Strateji)
- Savaşlar tümüyle kandırmacaya dayalıdır.- Sun Tzu- (Strateji)
- Nasıl göründüğünüzü herkes görebilmektedir, ama aslında nasıl olduğunuza pek az kişi tanık olmuştur... Sıradan insanlar her zaman görünüşten ve sonuçlardan etkilenir. (Strateji)
- "Bir kitlenin birkaç kişisini etkilemek çok kolaydır. Çünkü eğer kelimeler yeterli olmazsa, otoriteyi veya kuvveti kullanabilirsiniz." (Strateji)
- "Nasıl göründüğünüzü herkes görebilmektedir, ama aslında nasıl olduğunuza pek az kişi tanık olmuştur...Sıradan insanlar her zaman görünüşlerden ve sonuçlardan etkilenirler." (Strateji)
- Ama çoğunlukları ikna etmek daha zordu: Onlatı kitle halinde ikna etmek şarttı. Bu nedenle, "mükemmel liderlerin hatip olamsı gerekir"di. Orduya hitap etmek, "korkuyu giderir, ruhu alevlendirir, inadı arttırır, kandırmacaları ortaya çıkarır, ödüller vaat eder, tehlikeleri ve onlardan kaçınmanın yolunu gösterir, içlerini umutla doldurur, iltifatlar, azarlamalar devreye sokulur, bütün bunlar insan ihtiraslarını söndürmeye ya da tutuşturmaya yarar." (Strateji)