diorex
ARTUKBEY

Kenneth W. Ford kimdir? Kenneth W. Ford kitapları ve sözleri

Amerikalı Fizikçi, Yazar Kenneth W. Ford hayatı araştırılıyor. Peki Kenneth W. Ford kimdir? Kenneth W. Ford aslen nerelidir? Kenneth W. Ford ne zaman, nerede doğdu? Kenneth W. Ford hayatta mı? İşte Kenneth W. Ford hayatı...

  • 20.12.2022 07:00
Kenneth W. Ford kimdir? Kenneth W. Ford kitapları ve sözleri
Amerikalı Fizikçi, Yazar Kenneth W. Ford edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Kenneth W. Ford hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Kenneth W. Ford hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Kenneth W. Ford hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Kenneth William Ford

Doğum Tarihi: 1 Mayıs 1926

Doğum Yeri: Florida, ABD

Kenneth W. Ford kimdir?

Kenneth William Ford (1 Mayıs 1926 doğumlu) şu anda Philadelphia , Pennsylvania'da ikamet eden Amerikalı bir teorik fizikçi , öğretmen ve yazardır. Kaliforniya Üniversitesi, Irvine'deki fizik bölümünün ilk başkanıydı ve daha sonra New Mexico Madencilik ve Teknoloji Enstitüsü (New Mexico Tech) başkanlığı ve Amerikan Fizik Enstitüsü İcra Direktörü ve CEO'su olarak görev yaptı.

Kenneth W. Ford Kitapları - Eserleri

  • 101 Soruda Kuantum
  • Kuvantum Dünyası

Kenneth W. Ford Alıntıları - Sözleri

  • Alfa ve beta bozunumu "dönüşüm" içerirler; başlangıç çekirdeği ile son çekirdek farklı elementlerdir. Gama bozunumu ise elementi değiştirmeden bırakır. (101 Soruda Kuantum)
  • "Belli bir anda konum ne kadar kesin biçimde belirlenmişse, momentum o kadar az kesinlikte bilinebilir; tersi de geçerlidir." (101 Soruda Kuantum)
  • Fiziğin yeni bir alanına girmek bir Rus romanı okumak gibidir. Öğrenilecek pek çok isim vardır, ilk başta kim kimdir diye merak edersiniz. (Kuvantum Dünyası)
  • Her parçacık buna engel oluşturan bir şey yoksa kendisinden daha hafif parçacıklara (enerjide tepe aşağı) bozunacaktır. Bugüne dek edindiğimiz bilgilere göre, bunu ancak iki korunum yasası (istikrar yasası) engelleyebilir: kuark sayısının korunumu yasası ve yükün korunumu yasası. Bu iki yasa olmasaydı, evrendeki tüm parçacıklar bir foton ve nötrino (ve belki de graviton) denizinin içine çözünürlerdi. (101 Soruda Kuantum)
  • Olasılık belirsizliğe kesin bilgi yoksunluğuna işaret eder. Gerçekten de belirsizlik kuantum fiziğinin alamet-i farikasıdır. Bir de buna kesinsizlik eklenir. (101 Soruda Kuantum)
  • Sabit ve istikrarlı görünen dünyamız, atom-altı dünyada gerçekleşen neredeyse sonsuz sayıdaki felaketli olayın üzerinde yükselmektedir. (101 Soruda Kuantum)
  • Evrendeki tüm etkileşimler,parçacıkların yaratılış ve yok oluşunu içermektedir. (101 Soruda Kuantum)
  • Bir perspektif oluşturması açısından, bildiğimiz en yüksek sıcaklık bu olsa gerek, Güneş'in merkezindeki sıcaklığı ele alalım, bu kuark-gluon sıcaklığının yüz binde biridir sadece. (101 Soruda Kuantum)
  • Kısa yanıt korunmayan her şeyin, örneğin kütlenin, değişebileceğidir. Kütle enerjisi dahil olmak üzere toplam enerji değişmez; ancak kütle, bozunum olaylarında gerçekleştiği üzere azalabilir veya saçılım olaylarında sıkça olduğu üzere çoğalabilir. Değişebilen başka bir şey de bozonların sayısıdır. Bir elektron ve pozitron iki foton oluşturmak üzere yok olduklarında örneğin, süreç öncesinde bozon sayısı sıfırken süreç sonrasında ikidir. (101 Soruda Kuantum)
  • Bizlerin bir kuantum sistemi hakkındaki bilgimizin düzeyi ne olursa olsun, sistemin davranışı her koşulda yine olasılık kurallarına bağlıdır. Belirli bir sistem hakkında bilinebilecek her şeyi bilmenize karşın ne yapacağını öngörememek ve iki sistemin her şeyiyle aynı olsalar dahi farklı davranabileceklerini kabul etmek zorunda kalmak göz korkutucu bir fikirdir. (101 Soruda Kuantum)
  • Spin, dönme hareketinin etkinlik ölçüsüdür. (101 Soruda Kuantum)

Yorum Yaz