dedas
Turkcella

Julius Evola kimdir? Julius Evola kitapları ve sözleri

Felsefeci, Yazar Julius Evola hayatı araştırılıyor. Peki Julius Evola kimdir? Julius Evola aslen nerelidir? Julius Evola ne zaman, nerede doğdu? Julius Evola hayatta mı? İşte Julius Evola hayatı... Julius Evola yaşıyor mu? Julius Evola ne zaman, nerede öldü?

  • 11.07.2023 16:00
Julius Evola kimdir? Julius Evola kitapları ve sözleri
Felsefeci, Yazar Julius Evola edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Julius Evola hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Julius Evola hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Julius Evola hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Baron Giulio Cesare Andrea Evola

Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1898

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 11 Mayıs 1974

Ölüm Yeri:

Julius Evola kimdir?

Politika, felsefe, tarih ve Tradisyonalist bakış açısından dini konularda yazıları olan bir yazardır. Nazi Almanyası'nın "Ari kökenlere dönüş" fikirlerini desteklemesiyle tanınmıştır.

Mito del sangue 1938 (Türkçe Kanın mitolojisi) yazısı ile beden ırkçılığına karşı ruhsal ırkçılığı önemsedi.

Julius Evola Kitapları - Eserleri

  • Modern Dünyaya Başkaldırı
  • The Mask and Face of Contemporary Spiritualism
  • Çağdaş Ruhçuluğun Maske ve Yüzleri
  • Rene Guenon
  • The Hermetic Tradition
  • Men Among the Ruins

Julius Evola Alıntıları - Sözleri

  • Çektiği çileler ve ecdadının yüzü suyu hürmetine, herkes, her zaman yeryüzünde daha yüksek, yeni bir yaşama hak kazanabilir; ancak, tabii ki ters durumlarda daha düşük bir yaşama da hak kazanabilir. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Bugün, gerçekten değerli olan tek şey, kendini doruk noktasında tutabilen; ilkelerine sımsıkı bağlı olup taviz vermeyen, duygusallıklara, ihtiyaçlara, boş inanışlara ve son nesilin içinde yüzdükleri fuhuşa itibar etmeyenlerin tutumlarıdır. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • tradisyonel görüşte, doğmak ve ölmek kaderine, faniliğe, aşağı düzeye özgü dünyevi güçlere ve de­ğişime mahkum olan insana özgü her şey de doğanın parçası olarak kabul ediliyordu. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Daha öncede belirttiğimiz gibi evrim efsanesi türedi bir zihniyetin ürünüdür. Batı'nın artık bir yukarıdan (Müteal'den) kaynaklanmayı değil de aşağıdan kaynaklanmayı; ilk başların asaletin; değil de uygarlığın barbarlıktan doğduğunu dinin (daha önceki) boş inancın yerini aldığını, insanın hayvandan geldiğini (Darwin), düşüncenin maddeden doğduğunu, tüm manevi yüceltmelerin "karmaşık kolektif bilinçaltı"ndan kaynaklandığı (Freud, Jung), vd. doğru olarak kabul etmesinde sapkın bir araştırmanın sonuçlarından çok daha fazla bir aldanışın, doğru olmasının istendiği ve buna inanılmasının gerektiği bir şeyin; aşağıdan güçlerin, köle ve paryaları eski aristokratik topluma karşı isyan ettirmeleriyle oluşan bir uygarlığın varlığını görmek gerekir. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • - " (…) Evrim efsanesi yeniyetme bir zihniyetin ürünüdür! İnsanın hayvandan, yukarıdan (Müteal'den) değil de aşağıdan geldiği; düşüncenin maddeden doğduğu; manevi yüceltmelerin karmaşık kolektif şuuraltından kaynaklandığı iddiaları aynı yeniyetmeliğin uzantısıdır..." (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Bu açıdan, "tarihsel gerçekliği" bilmemek, tarihe aykırı ütopyacılar olmak suçlamaları karşısında, "somut"un savunucularına karşı, bundan böyle, "durunuz", ya da "geri dönünüz" veya "kafanızı kaldırınız"dan ziyade; "Gittikçe eğikleşen bir yokuştan aşağı daha hızlı inin, durmadan gidin, tüm engelleri aşın. Zincir size yakışmıyor. Tüm başarılarınızın meyvelerini toplayın. Daha hızlı kanat çırparak, zaferleriniz, aşamalarınız, imparatorluk ve demokrasilerinizle daima daha da kabaran kibirlerinize koşun. Çukur doldurulmalıdır ve sizden sonra o doldurulan çukurdan fışkıracak ağaç için gübreye gerek vardır" demek gerektiğini, düşünenlere hitap ediyoruz. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Bir "bulaşıcı hastalık" olan hata, öte alemde cezalandı­rılacak günah ve varlığın tutkusal, aşağı düzeylerinden kaynakla­nan kaçışçı bir özgürlüğe yönelik başıboş, düzensiz coşku, atılım kompleksi anti Helenik'tir, yabancı kaynaklıdır. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Farklı olan bir şeyin varlığını tasavvur edebilmeyi bilmek gerekir. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Kahramanların kanı, Tanrı'ya filozofların mürekkebi ve inananların dualarından daha yakındır. (Modern Dünyaya Başkaldırı)
  • Gerçek bir imparatorluk, yineleyelim, belirli bir ırkın ilk başta kendini aşarak, doğal (ya da ilkel)niteliklerini aşarak, yüksek değerlere ulaşmasıyla oluşur. Bu ırk, artık diğer ırklarda da şu  ya da bu derecede, potansiyel olarak bulunan tradisyonellik ilkesine en yüksek derecede sahip olmuş durumdadır. (Modern Dünyaya Başkaldırı)

Yorum Yaz