ergul
diorex

Judith S. Beck kimdir? Judith S. Beck kitapları ve sözleri

Psikolog Judith S. Beck hayatı araştırılıyor. Peki Judith S. Beck kimdir? Judith S. Beck aslen nerelidir? Judith S. Beck ne zaman, nerede doğdu? Judith S. Beck hayatta mı? İşte Judith S. Beck hayatı...

  • 19.12.2022 09:00
Judith S. Beck kimdir? Judith S. Beck kitapları ve sözleri
Psikolog Judith S. Beck edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Judith S. Beck hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Judith S. Beck hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Judith S. Beck hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1954

Doğum Yeri:

Judith S. Beck kimdir?

Dr. Judith S. Beck Philadelphia’daki Beck Kognitif Terapi ve Araştırma Enstitüsü Başkanı ve psikiyatri

öğrencilerine eğitim verdiği Pennsylvania Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde Klinik Psikoloji

Doçentidir. Doktora derecesini 1982 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nden almıştır.

Dr. Beck, Beck Enstitüsünün üç ana fonksiyonunu yönetmektedir: eğitim, klinik çalışmalar ve

araştırma. Zamanını yönetim, süpervizyon ve eğitim, klinik çalışmalar, program geliştirme, araştırma ve

yazma arasında paylaştırmaktadır. Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü (NIMH) tarafından yürütülen bir çok

araştırmada danışmandır ve bir çok psikiyatrik rahatsızlık üzerine ulusal ve uluslararası eğitimler

düzenlemektedir. 12 dile çevrilen ve çok okunan Bilişsel Terapi: Temel İlkeler ve Ötesi kitabının

yanısıra Guilford Yayınevi tarafından yayınlanan Zor Problemler İçin Kognitif Terapi: Temel İlkeler İşe

Yaramadığında Yapılması Gerekenler adlı kitabı bulunmaktadır. Son kitabı Beck Diyet Çözümü Nisan

2007’de yayınlanmıştır. Oxford Psikoterapi Kitabı’nın editörü ve Kişilik Bozuklukları İçin Kognitif Terapi

kitabının yardımcı yazarı olarak, Kognitif Terapi’nin farklı uygulamaları üzerine bir çok makale ve bölüm

yazmıştır. Dr. Beck ayrıca Dr. Aaron T. Beck ile Beck Gençlik EnvanterleriTM ni geliştirmiştir. Dr.

Judith S. Beck, Kognitif Terapi Akademisi’nin Başkanı ve Seçkin Kurucu Fellow üyesidir.

Judith S. Beck Kitapları - Eserleri

  • Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi
  • Bilişsel Terapi: Temel İlkeler ve Ötesi
  • Beck Diyet Çözümü
  • Cognitive Therapy for Challenging Problems

Judith S. Beck Alıntıları - Sözleri

  • Terapist, duygusal ve davranışsal değişiklikler oluşturmak için hastanın düşünme ve inanç sisteminde değişiklikler yapılmasının yollarını aramaktadır. (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • ". Beck (1964), şemaları zihindeki bilişsel yapılar ve özgül içerik olan temel inançlar olmak üzere ikiye ayırmayı önermiştir. Beck ayrıca olumsuz temel inaçların özünde iki geniş kategoriye ayrıldığı teorisini ortaya koymuştur: bunlar çaresizlik ve sevimsizlik ile ilgilidir (Beck, 1999). Üçüncü kategori ise değersizlere bağlantılıdır." (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • “Sadece düşünüyor olman, bir şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.” (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • Yeteneklerinizi sürekli hafife alıyorsanız, altta yatan bir yetersizlik inancına sahip olabilirsiniz. (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • "..Bazı hastalar problemleri hakkında kronik olarak endişelenirler. Yüksek kaygılarının gerekçesinin doğru olması olası değildir. Bu hastalara yardım etmek için problemlerin düşük ve yüksek olasılıkları arasındaki; makul olan ve olmayan önlemlerin alınması arasındaki farklılıklara gereksinim duyabilirsiniz. Hastaların "belirsizliği kabul etmelerine, tanımlarına, kişisel ve dışsal kaynakları oluşturmalarına, öz yeterliliklerini yükseltmelerine, böylece herhangi bir problem ortaya çıktığında kendilerine daha çok güvenmelerine ve o problemle kendi başlarına ya da diğerlerinin yardımları ile baş edebilmelerine" yardım etme gereksinimi duyacaksınız." (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • "..Bir anda kafalarımızda beliriyor gibi görünen düşüncelerdir. Kasıtlı olarak onları düşünmeye çalışmıyoruz; bu yüzden onlara otomatik düşünceler diyoruz. Çoğu zaman çok hızlılar ve düşüncelerden ziyade duygularımız ortaya çıkıyor, üzgün olduğumuzun farkında oluyoruz. Çoğu zaman bu düşünceler bir şekilde bozulmuş olurlar. Ama biz bu bozulmuş düşüncelere, onlar doğruymuş gibi tepki veririz." (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • "İnsanların duygusal yönden nasıl hissettikleri ve nasıl davrandıkları, bir durumu nasıl yorumladıkları ve o durum hakkında nasıl düşündükleri ile ilişkilidir. Durumun kendisi, nasıl hissettiklerini veya ne yaptıklarını doğrudan belirlemez; duygusal yanıtlarına, durumu nasıl algıladıkları aracılık eder." (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • İnsanların duygusal yönden nasıl hissettikleri ve nasıl davrandıkları, bir durumu nasıl yorumladıkları ve o durum hakkında nasıl düşündükleri ile ilişkilidir. Durumun kendisi, nasıl hissettiklerini veya ne yaptıklarını doğrudan belirlemez; duygusal yanıtlarına, durumu nasıl algıladıkları aracılık eder. (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • "..Birçok durumda, ikincil duygusal tepkiler oldukça sıkıntı verici olabilir ve zaten üzücü olan bir durum önemli ölçüde şiddetlenebilir." (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)
  • Olayın kendisi duyguları belirlemez; duygusal tepkileri belirleyen şey, olaya yönelik yorumlardır. (Bilişsel Terapi: Temel İlkeler ve Ötesi)
  • Insanlar düşüncelerini daha gerçekçi ve daha uyarlayıcı bir yolla değer lendirmesi öğrendiklerinde, duygu durumlarında ve davranışlarında iyileşme yaşamaktadır. Örneğin, oldukça depresif olduğunuzda ve bazı kontrolleri vapamadığınızda aklınizda bir otomatik düşünce olabilir "Şu an hiçbir şey vapamam." Bu düşünce daha sonra belirli bir tepkiye neden olabilir Uzgün hissedebilirsiniz (duygu)-ve-yatagınızın köşesine kivnilirsiniz (davranış) Eger bu düşüncenin geçerliliğini inceleseydiniz. aşırı genelleme yapuğınızı göre. rek gerçekte birçok şeyi iyi yaptığınız fark edebilirdiniz Deneyiminize bu yeni bakış açısı ile-bakmanız.-muhtemelen daha iyi hissetmenizi ve daha işlevsel davranışlarda bulunmanızı sağlayacaktır. (Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi)

Yorum Yaz