Joel Spring kimdir? Joel Spring kitapları ve sözleri
Yazar Joel Spring hayatı araştırılıyor. Peki Joel Spring kimdir? Joel Spring aslen nerelidir? Joel Spring ne zaman, nerede doğdu? Joel Spring hayatta mı? İşte Joel Spring hayatı...
Yazar Joel Spring edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Joel Spring hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Joel Spring hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Joel Spring hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1940
Doğum Yeri: San Diego, ABD
Joel Spring kimdir?
1940’larda San Diego’da doğan ve Kızılderili bir aileden gelen Joel Spring, Cleveland, Case Western Reserve Üniversitesi’nde pedagoji profesörüdür. Temel ilgi alanları eğitim tarihi, küreselleşme ve eğitim, çokkültürlü eğitim, Yerli Amerikan kültürü, eğitim politikaları ve insan hakları eğitimidir. Education and the Rise of the Corporate State (1972), adlı kitap dahil eğitim konusunda yirminin üzerinde kitabın yazarıdır. Değişik eğitsel ve radikal dergiler için çok sayıda makale yazmıştır. Yakın zamanda yayımlanan eserleri şunlardır: Pedagogies of Globalization: The Rise of the Educational Security State (2006); A New Paradigm for Global School Systems: Education for a Long and Happy Life (2007); Globalization of Eduation: an Introdaction (2008).
Joel Spring Kitapları - Eserleri
- Özgür Eğitim
Joel Spring Alıntıları - Sözleri
- Çocuklar öğrenemiyorlarsa,sadece onların acil sorunlarını halletmelerine yardım etmek yeterli olmaz. Öğrenmelerini engelleyen toplumsal koşulları tanımlamak ve doğrudan bu koşullara saldırmak gerekir. (Özgür Eğitim)
- Ivan Illich okul eğitimi ile toplumsal sistem arasındaki ilişkiye yönelik eleştirilerin son temsilcilerinden biridir. (Özgür Eğitim)
- Hiç kimse başka birine kendi ideallerini verecek kadar iyi değildir. (Özgür Eğitim)
- Bir çocuklar topluluğunda yetişmek gruptan ayrı olarak kişinin kendini yaşaması için pek az fırsat tanır. (Özgür Eğitim)
- "Çalışmak erkeği de kadını da şereflendirir. Fakat çocuk kadını yüceltir." (Özgür Eğitim)
- Okullar herhangi bir toplumsal değişim çabası içinde yer almalıdır. (Özgür Eğitim)
- Kadınları kurtarmak toplumu varolan toplumsal ve ekonomik yapısında kurtarmak anlamına gelecekti. (Özgür Eğitim)
- Giderek daha fazla makinelere dayanan bir ekonomik sistemde artık genç insanlara ihtiyaç yoktu. (Özgür Eğitim)
- Küçük yaşta çalışmaya başlamaları nedeniyle alt sınıfın çocuklarının çocuklukları yoktu denebilir. (Özgür Eğitim)