dedas
diorex

Jill Paton Walsh kimdir? Jill Paton Walsh kitapları ve sözleri

İngiliz Roman Yazarı Jill Paton Walsh hayatı araştırılıyor. Peki Jill Paton Walsh kimdir? Jill Paton Walsh aslen nerelidir? Jill Paton Walsh ne zaman, nerede doğdu? Jill Paton Walsh hayatta mı? İşte Jill Paton Walsh hayatı...

  • 22.06.2023 06:00
Jill Paton Walsh kimdir? Jill Paton Walsh kitapları ve sözleri
İngiliz Roman Yazarı Jill Paton Walsh edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Jill Paton Walsh hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Jill Paton Walsh hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Jill Paton Walsh hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 29 Nisan 1937

Doğum Yeri: Londra, Birleşik Krallık

Jill Paton Walsh kimdir?

1937 doğumlu Jill Paton Walsh Oxford St. Anne’s College mezunudur. The Book World Festival (1970), The Whitebread (1974), Boston Globe-Horn Book (1976), The Universe (1984), Smartest Grand Prix (1984) ve Phoenix (1998) ödüllerini alan yazar Jill Paton Walsh’un Meleklerin Suskunluğu kitabı 1994 yılında Booker Ödülü’nde finale kalmıştır. Aynı zamanda polisiye roman da yazan yazar Dorothy L. Sayers’in Thrones, Dominations kitabını tamamlamıştır. Daha sonra Peter Wimsy romanlarını yazan Walsh’un 2002 yılında Presumptions of Death kitabı, 2010 yılında ise The Attenbury Emeralds adlı kitabı yayınlanmıştır. 1996 yılında edebiyat alanına yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı İngiliz Onur Nişanı’na layık görülmüştür.

Jill Paton Walsh Kitapları - Eserleri

  • Meleklerin Suskunluğu

Jill Paton Walsh Alıntıları - Sözleri

  • “ Gerçeğin varlığını reddeden herkes, gerçeğin var olmadığını öne sürer. O zaman nasıl olur da biri ‘Gerçek yoktur’ önermesinin doğru olduğunu reddedebilir? Ama doğru olan herhangi bir şey varsa, o zaman gerçek de olmalıdır...Yalan bile gerçek fikrine dayanır...” (Meleklerin Suskunluğu)
  • Zeka sahibi olmayan, mesela taş, rüzgar, ateş, su gibi doğal nesnelerin bir amaca hizmet ettiğini görürüz, ki hemen her zaman, onların ne amaca hizmet ettiğini kesin bir şekilde biliriz. Bu yüzden yaradılış nedenleri tesadüfi değil, belli bir amaca yöneliktir. Zeka sahibi olmayan şeyler, zeki ve bilge bir güç tarafından yönetilmediği sürece amacını tam olarak yerine getiremez , mesela ok, ancak okçunun yayı çekip fırlatmasıyla amacına ulaşır. Dolayısıyla tüm doğal şeyler, kesin amaçlarına hizmet edebilmek için zeki bir varlığa ihtiyaç duyar ve bu varlığa biz Allah diyoruz. (Meleklerin Suskunluğu)
  • "Hayal ettiğin şeyin var olmadığını nasıl iddia edebilirsin?" (Meleklerin Suskunluğu)
  • Annesl tarafından terk edildikten sonra kurtlar tarafından emzirilen kilise ve devlet arasında hassas ilişki hakkında hiç bir şey bilmediği halde masumiyetiyle tehlikeli bir deneyin konusu olacak bir çocuk... (Meleklerin Suskunluğu)
  • Oysa daha önce hiç başına gelmediği için, bir tartışmada yenilgiyi tatmanın keskin acısına hazır değildi. (Meleklerin Suskunluğu)
  • "Zeki insanlar, ne kadar az anladıklarını anladıkları için alçakgönüllüdür." (Meleklerin Suskunluğu)
  • "Çünkü gerçek bir şey, hayali olandan daha mükemmeldir" (Meleklerin Suskunluğu)
  • "İnsanı tutsak eden ne harika bir masal! Okurken aklıma 'Gülün adı' merhaba geldi..." (Meleklerin Suskunluğu)
  • Ve masum Hamlelerle başlayıp felsefi tartışmalarla birlikte derin karanlıklara giren bir oyun... (Meleklerin Suskunluğu)
  • Boethius diyor ki: “Tanrı sadece kendi varlığı üzerinden her şeyi yok edebilir.” (Meleklerin Suskunluğu)

Yorum Yaz