Jeffrey Young kimdir? Jeffrey Young kitapları ve sözleri
ABD’li Psikolog, Yazar Jeffrey Young hayatı araştırılıyor. Peki Jeffrey Young kimdir? Jeffrey Young aslen nerelidir? Jeffrey Young ne zaman, nerede doğdu? Jeffrey Young hayatta mı? İşte Jeffrey Young hayatı...
ABD’li Psikolog, Yazar Jeffrey Young edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Jeffrey Young hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Jeffrey Young hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Jeffrey Young hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Jeffrey E. Young
Doğum Tarihi: 9 Mart 1950
Doğum Yeri:
Jeffrey Young kimdir?
Jeffrey E. Young (doğum: 9 Mart 1950), şema terapisini geliştirdiği bilinen en iyi Amerikalı psikologdur. Schema Therapy Institute'un kurucusu.
Yale Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Pennsylvania Üniversitesi'nde yüksek öğrenim gördü ve Aaron Beck ile doktora sonrası çalışmalar yaptı.
Bilişsel davranışçı terapi ve şema terapisi üzerine çok sayıda kitap yazmıştır. En ünlü iki kitabı Schema Therapy (profesyoneller için) ve Reinventing Your Life (genel halk için) 'dir.
Jeffrey Young Kitapları - Eserleri
- Hayatı Yeniden Keşfedin
- Şema Terapi
- Şema Terapi
- Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım
Jeffrey Young Alıntıları - Sözleri
- Öncelikle şema terapi, “yukarıdan aşağı” yerine “aşağıdan yukarı” başlar. Başka bir deyişle şema terapistleri, çekirdek düzeyde -şemalara- başlar ve bu şemaları aşama aşama otomatik düşünceler ve bilişsel çarpıtmalar gibi daha ulaşılabilir bilişlere bağlar. Aksine bilişsel terapistler, eğer hasta semptomları azaldığında terapide kalırsa, otomatik düşünceler gibi yüzeyseviye bilişlerle başlar, sonradan çekirdek inanışlara yönelirler. (Şema Terapi)
- Yaşamın erken dönemindeki önemli yaşantılar, hiçbir zaman tekrarlanmayabilir; ancak etkileri olduğu gibi kalır ve izlerini bırakır. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Çocuklar aşırı tetikte olmayı ve ketlenmeyi öğrendiğinde bu genellikle onların mutluluklarına, kendilerini ifade etmelerine, rahatlamalarına, keyif almalarına, yakınlık kurmalarına ya da sağlıklarına mal olur. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Millon, “Bastırmanın, bireyin onu rahatsız eden duyguları unutmasını ya da onlarla başa çıkmanın yeni ve potansiyel olarak daha yapıcı yollarını öğrenmesini engellediğini belirtir. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Duyguları ve inançları değiştirmek, partner seçimi ya da yakınlık örüntüleri gibi bu türden davranışları değiştirmekten çoğunlukla daha kolaydır. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- "Sonuç olarak, ne kadar mükemmel olmaya çalışırsak çalışalım, bir yerlerde tökezleyeceğiz." (Hayatı Yeniden Keşfedin)
- Erken dönem ilişkisel eksiklikler veya sorunlar gelecekteki ilişkisel güçlüklere; bu durumda belirli eksiklikler veya sorunlar da ilgili karşılanmamış ihtiyaçlara ve ilgili şemalara yol açarlar. (Şema Terapi)
- "İnsanlar sizi incitir, aldatır ve kullanır." (Hayatı Yeniden Keşfedin)
- Çocukluk döneminde önemli düzeyde Duygusal Yoksunluk deneyimlemiş olan bazı hastalar, yetişkinler olarak narsisistik bir tarzda davranır. Görünürdeki hak etme duyguları, bunun altında yatan yoksunluğu gizler. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Genellikle yaşamak için en iyi yol, ihtiyaç ve duyguları ifade etmeyerek sonuna dek beklemek yerine, oluştuğu anda uygun bir şekilde onları ifade etmektir. (Şema Terapi)
- "Sonra, yalnızlığın değerini bilmeyi öğrendi." (Hayatı Yeniden Keşfedin)
- Duygusal olarak incinebilirlik insan doğasıdır. Yaşamdaki amacımız, güç ve incinebilirlik arasında bir dengedir. Bu nedenle bazen güçlü oluruz bazen de incinebilir oluruz. Tek bir tarafa sahip olmak -sadece güçlü olmak- tamamen insan olmak değildir, benliğimizin çekirdek kısmını inkar etmektir. (Şema Terapi)
- "Terapist: Niçin kendini bu kadar eleştiriyorsun? Alex: Sanırım başkalarına fırsat vermeden kendim yapmak istiyorum bunu." (Hayatı Yeniden Keşfedin)
- Şemalar bizim hassasiyetimizde önemli yer tutar, nasıl düşündüğümüzü, hissettiğimizi, davrandığımızı, diğerleriyle nasıl ilişki kurduğumuzu etkiler ve paradoksal olarak en çok zarar gördüğümüz çocukluk koşullarını kasıtlı olmadan yetişkinlik yaşamlarımız içinde yeniden yaratmamız için bizi yönlendirir. (Şema Terapi)
- Reddedilme yerine kabul duygusunu geliştirmek için çocukların ebeveynlerinden ve kardeşlerinden sevgi ve saygıya ve akranları tarafından sosyal kabule ihtiyaçları vardır. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Duygusal Yoksunluk şemasına sahip hastalar tarafından gösterilen genel davranışlar duygusal olarak ihtiyaç duydukları şeyleri önem verdikleri kişilerden istememe, sevgi ya da rahatlık arzularını ifade edememe; başkalarına soru sormaya odaklanma fakat kendisi için az bir şey söyleme, temelde hissettiğinden daha güçlü hareket etme ve duygusal ihtiyaçları yokmuş gibi hareket ederek yoksunluğu farklı şekillerde pekiştirmeyi içerir. (Şema Terapi)
- "Hiçbir yere ait değilmişim gibi hissediyorum." (Hayatı Yeniden Keşfedin)
- Katılık, kişilik bozukluklarının belirgin özelliğidir. Bu hastalar, değişim hakkında umutsuzluk ifade etmeye meyillidirler... Problemleri, kimlik duygularının merkezindedir ve onlardan vazgeçmek, bir tür ölüm gibi görülebilir, yani kendiliğin bir parçasının ölümü gibi. (Şema Terapi)
- Çocuklar bağ kurma hissini geliştirmek için güvenilir sevgiye, bakıma ve güven veren anne babalığa ihtiyaç duyar. (Kişilik Bozuklukları için Bilişsel Terapi-Şema Odaklı Bir Yaklaşım)
- Birçok kuramcı, narsisistik bireylerin temelde var olan boşluk, yalnızlık ve aşağılık duygularını aşırı telafi ederek büyüklenmeci bir benlik geliştirdiklerini ileri sürmektedir. (Şema Terapi)