İsmet Kırpınar kimdir? İsmet Kırpınar kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Yazar, Akademisyen İsmet Kırpınar hayatı araştırılıyor. Peki İsmet Kırpınar kimdir? İsmet Kırpınar aslen nerelidir? İsmet Kırpınar ne zaman, nerede doğdu? İsmet Kırpınar hayatta mı? İşte İsmet Kırpınar hayatı...

Yazar, Akademisyen İsmet Kırpınar edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında İsmet Kırpınar hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İsmet Kırpınar hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte İsmet Kırpınar hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Prof. Dr. İsmet Kırpınar

Doğum Tarihi: 1954

Doğum Yeri: Erzurum

İsmet Kırpınar kimdir?

İsmet Kırpınar, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1979’da mezun oldu. Bir süre Narman Sağlık Ocağı Hekimliği yaptı. Uzmanlık eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaparak Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Erzurum Numune Hastanesi’nde çalıştı. 1992 yılında psikiyatri doçenti oldu. Aynı yıl öğretim üyesi olduğu Atatürk Üniversitesi’nde 1997’de profesörlüğe atandı. Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Etik Kurul Başkanlığı gibi idari görevler dışında çok sayıda mesleki ve sosyal kuruluşlarda yönetici ve üye olarak görev yaptı. Psikiyatri konulu birçok kongrede başkan, düzenleyici ve konuşmacı olarak yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışında yayımlanan bilimsel dergilerde kabul edilmiş yüzden fazla yayını ve basılı kitabı vardır. Halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmakta olan İsmet Kırpınar, evli ve iki çocuk babasıdır.

İsmet Kırpınar Kitapları - Eserleri

  • Genç Psikiyatristin El Kitabı
  • Bilişsel Psikoloji - Kognitif Yetiler

İsmet Kırpınar Alıntıları - Sözleri

  • Patolojik (morbid) kıskançlık da denilen bu durumda, temel özellik eşi tarafından aldatılıyor olma sanrısıdır. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Kendilerine soru sorulan insanlar, eğer soru doğru düzgün sorulmuşsa, bütün cevapları kendi başlarına bulurlar. (Platon-Phaidon Diyaloğu) (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Duygularımızı yaşama ve ifade etme kapasitemiz, ruh sağlığımızın anahtar ögelerinden biridir. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Kendilerine soru sorulan insanlar, eğer soru doğru düzgün sorulmuşşa, bütün cevapları kendi başlarına bulurlar. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Duygularımızı yaşama ve ifade etme kapasitemiz, ruh sağlığımızın anahtar öğelerinden biridir. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Nöral kuramlardan en önemlisi optik yolak gecikme kuramıdır. Bu kurama göre optik uyaranın alınmasında gözlerden birinde gecikme olur, diğer gözle alınan uyaranın bilince gelmesinden sonra geciken görsel girdi geldiğinde bir aşinalık hissi uyandırır. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Beyni mesken tutan sevda, ağırlıklı olarak kalpten neşet eder ve tedavisinde hem beyin hem de kalp dikkate alınmalıdır. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Ben bir ebeyim. Şu farkla ki, kadınları değil erkekleri doğurtuyorum. Benimle konuşmaya başlayan, önce bilmezmiş gibi görünür. Ama konuşma ilerledikçe açılır ve anımsamaya başlar. Bununla beraber, benden bir şey öğrenmediği bellidir. En güzel bilgileri sadece kendi içinde bulur ve ortaya koyar. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)
  • Paul Ekman isimli araştırmacı, uzun yıllar boyunca birçok kültürde yaptığı çalışmalarının sonucunda bazı temel emosyonların bütün kültürlerde evrensel olduğunu ortaya koymuştur. Bunlar: mutluluk, üzüntü, öfke, korku, tiksinme ve şaşkınlıktır. Carol Izard bunlara, ilgi, suçluluk ve anksiyeteyi katarak dokuz temel duygunun doğuştan geldiğini ifade eder. (Genç Psikiyatristin El Kitabı)