Harald Braem kimdir? Harald Braem kitapları ve sözleri
Alman Yazar ve Tasarımcı Harald Braem hayatı araştırılıyor. Peki Harald Braem kimdir? Harald Braem aslen nerelidir? Harald Braem ne zaman, nerede doğdu? Harald Braem hayatta mı? İşte Harald Braem hayatı...
Alman Yazar ve Tasarımcı Harald Braem edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Harald Braem hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Harald Braem hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Harald Braem hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 23 Temmuz 1944
Doğum Yeri: Berlin
Harald Braem kimdir?
Alman asıllı yazar, öğretmen olarak görev almaktadır. Şamanizm ve arkeoloji dallarında kültürel araştırmaları bulunmaktadır. Arkeoloji, Kanarya Adaları'nın antik tarihi, piramitler ve mağara resimleri ile ilgili olarak ilginç, karşılaştırmalı araştırmaları bulunmaktadır. Bazı kitaplarını Wolfram vom Stein takma adıyla yazmıştır.
Harald Braem Kitapları - Eserleri
- Gılgameş
- Şaman - Ateşin Efendisi
Harald Braem Alıntıları - Sözleri
- Zamanlar vardır, her şey dengededir; zamanlar vardır, adım atmaya çekinirsin... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Gülmek konuşmaktan daha iyi bir dil olabilir. (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Bulamayacağın ölümsüzlüğü aramak için kaybettiğin zamana yazık olmuş. (Gılgameş)
- “Eğer yasalar bu kadar çabuk yapılıp bu kadar çabuk değiştiriliyorsa,kaos sandığımızdan daha da yakın demektir.” (Gılgameş)
- -Ben ateş püskürten dağa tırmandım, şeytanlarla dövüştüm ve Humbaba’yı öldürdüm bir kadından mı korkayım yani? +Evet bir kadın! Çok güçlü, akıllı ve ölçülü bir kadın çok daha tehlikeli.. (Gılgameş)
- Orman çok iyidir, tüm varlıklara hayat verir... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Her şey üzerinde etraflıca düşünmek doğru bir davranış. Fakat gereğinden fazla derin düşüncelere dalmamak lazım, yoksa insan yanlış bir şey yapacağı korkusuyla neredeyse hiçbir şey yapamayacak hale gelir. Yaşam devam ediyor, biz nasıl ağaçlara muhtaçsak, ağaçlar da bize muhtaç. Demek ki herkes için yapacak çok şey var daha. Ve belki de yaşamımızı biraz daha anlamlı kılmayı başarabiliriz. Yeter ki fazla ses çıkarmayalım, yoksa ağaçların hakkımızda ne söylediklerini işitemeyiz... (Gılgameş)
- Burada cadılar yoktu, kötülük için çalışanlar şeytanlar değildi; tam aksine etten ve kemikten insanlardı bunu yapanlar, öldürme isteğiyle yanıp tutuşan ve savaştaki hünerlerini sergileyen adamlar. (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Yaşam böyle işte. Biri gider diğeri gelir, her şey teker teker basamaklara çıkarak mükemmelliğe doğru ilerler. Bu yüzden gereğinden uzun süre yas tutup kederlenerek kendini harap etme. İhtiyaç hissettiğin an ağla, fakat giden bir şeyin ardından yenisinin geldiğini unutma sakın. Bu yeni gelenin içinde kendi büyüsü gizlidir. Yaşam kavgasında galip gelmeni sağlayacak olan işte bu bilgidir. (Gılgameş)
- Bir atasözünün dediği gibi; ''Eğer rüzgar sana bir tohum tanesi getirirse, onu bahçene ekmemekle aptallık edersin.'' (Şaman - Ateşin Efendisi)
- "Zamanlar vardır, her şey dengededir; zamanlar vardır, adım atmaya çekinirsin... Fakat doğru yolu biliyorsan her şey düzene girer ve kendine dostlar edinirsin..." (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Kendi güçsüzlüğünün farkında, çünkü yollandığı dünya yaşamın düşmanı... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Birçok insanla bir araya gelmek yerine, tek bir insanı aramanın çok daha iyi olduğunu söylememiş miydim sana? Ama bu insanı bulmak o kadar zor ki... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Birçok insanla bir araya gelmek yerine, tek bir insanı aramanın çok daha iyi olduğunu söylememiş miydim sana? Ama bu insanı bulmak o kadar zor ki... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Demek ki herkes için yapacak çok şey var daha. Ve belki de yaşamımızı biraz daha anlamlı kılmayı başarabiliriz. Yeter ki çok fazla gürültü çıkarmayalım,yoksa ağaçların hakkımızda söylediklerini işitemeyiz.. (Gılgameş)
- Karanlığın doğurduğu kötülüğün pek çok yüzü ve ismi vardır... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- “Gündüzleri bedenimizi yaşam içinde hareket ederek tecrübe kazanır. O sırada ruhumuz istirahat halinde,fakat uyanık olmalıdır. Geceleri ise her şey tam aksine döner. Bedenimiz istirahat halindedir,fakat bir taş gibi cansız değildir,ruhumuz ise sürekli hareket halinde bulunarak tecrübe kazanır.” (Gılgameş)
- "Her şey vaktinde oğul, baharın ılık nefesi tarafından okşanmayan ve hazırlanmayan hiçbir ağaç çiçek açmaz. " (Gılgameş)
- Yanıyordu dünya, hiç sönmeyecekmiş gibi yanıyordu. Dumana, ise ve küle boğulmuştu... (Şaman - Ateşin Efendisi)
- Yaşam basitti, İnsanlar zordular.. (Gılgameş)