Handan İnci kimdir? Handan İnci kitapları ve sözleri
Araştırma, İnceleme Handan İnci hayatı araştırılıyor. Peki Handan İnci kimdir? Handan İnci aslen nerelidir? Handan İnci ne zaman, nerede doğdu? Handan İnci hayatta mı? İşte Handan İnci hayatı...
![Handan İnci kimdir? Handan İnci kitapları ve sözleri](https://www.mardinlife.com/uploads/2022/09/07/handan-inci-kimdir-handan-inci-kitaplari-ve-sozleri-307164.jpg)
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Handan İnci kimdir?
Handan İnci İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1986’da mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek Lisans (1988) ve Doktora (1992) dereceleri aldı. 1993’ten beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Türk romanı ve öyküsü üzerine çeşitli dersler vermektedir. Makaleleri Varlık, kitap-lık, Hürriyet Gösteri, Milliyet Sanat, Eşik Cini, Türk Edebiyatı, Tarih ve Toplum, Adam Sanat, Türk Dili gibi dergilerde yayımlanmıştır. Kitap halinde basılmış çalışmaları: Cevdet Kudret’e Mektuplar (1995, İ. Kudret ile), Felsefe-i Zenan/Ahmet Midhat (1998), Şiir ve Hakikat/Beşir Fuad (1999),Menfa/Ahmet Midhat (2002), Bir Gül Bu Karanlıklarda/Tanpınar Üzerine Yazılar(2002, A. Uçman ile), Roman ve Mekân/Türk Romanında Ev (2003), Şimdi Seni Konuşuyorduk/Selim İleri Sempozyum Kitabı (2007), Türk Edebiyatının Oyun/Bozanı-Oğuz Atay’a Armağan (2007), Metal Yorgunluğu/Tomris Uyar’dan Seçmeler (2009), Oğuz Atay İçin/Sempozyum Kitabı (2009, E. Türker ile), AhmetHamdi Tanpınar (2010, A. Uçman ile).
Handan İnci Kitapları - Eserleri
- Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler
- Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum
- Tahkikat-ı Edebiye
- Orpheus'un Şarkısı
- Cevdet Kudret'e Mektuplar
- "Bir Gül Bu Karanlıklarda"
- Roman ve Mekan
Handan İnci Alıntıları - Sözleri
- Haneke'nin dediği gibi: Ebeveynlerin günahları çocuklarının nevrozlarıdır. (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)
- "İyi insan olmak hem zordur, hem de belirsiz bir ödülü vardır;öbür dünyaya inanıyorsan eline cennet vaadinden başka bir şey geçmez. Ama kötülük kolaydır, hemen sonuç verir ,ödülünü dünyada kazandırır. Merhametten maraz doğduğu doğrudur ama insanın sınavı da marazdır, maraza rağmen merhametli olabiliyorsan insansın." (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)
- Benim bu toplumun ikiyüzlülüğüyle bitmeyen bir derdim var. (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)
- Bence iki tür okur var. Bir grup tamamen kendini iyi hissetmek için okuyor. Okuduklarının içinde kendini görmek istemiyor, aramayı bile reddediyor. Bu tür genellikle popüler ürüne düşkün okurdur. Sinemaya da böyle gider, romanı da böyle okur. Hep başkalarının başına gelenleri okumanın rahatlığı içindedir. Yapıtın derdiyle arasında kırılmaz bir cam duvar vardır. O camın arkasından izler her şeyi. İkinci okur türü tam aksidir, okurken bir yandan kendini deşer. Onu ilgilendiren şey de olay akışı değil, karakterlerin çeşidi durumlar karşısında verdiği tepkidir. Sanıldığının aksine karakterle özdeşleşmez, kendinin farklı bir kişi olduğunun bilincinde olarak okur. Kendini karakterin yerine koymaz ama o yakıcı insanlık hallerini hisseder... (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)
- Hayatımın başı ve sonu belliydi; Hiç olmazsa ortasını kaçırmamalıydım. Oğuz Atay. (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- Melankoliyi yaşamayı değil edebiyatını seviyorum. (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)
- Bizim ömrümüzün uzamasıyla sonsuzluk kısalmıyor. Zaman, gerçek zaman, öncesiz sonrasız, akmadan, belki de kapkaranlık, bizi bekliyor. (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- “Anlamıyorlar, nazlanıyorum sanıyorlar. Oysa hiçbir şey istemiyor içim...” (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- İçimden şehirler geçiyor, sen her durаktа duruyor, inmiyorsun. (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- Oğuz abi demiş; “ İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı... ” (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- Hayatımın başı ve sonu belliydi.. Hiç olmazsa ortasını kaçırmamalıydım. (Oğuz Atay İçin Bir Sempozyum)
- “Umut eylemin koltuk değneğidir, eylem yoksa umut bir işe yaramaz, hatta sonu hızlandırır.” (Ayfer Tunç'la Karanlıkta Kelimeler)