ergul
diorex

Halil Babilli kimdir? Halil Babilli kitapları ve sözleri

Yazar Halil Babilli hayatı araştırılıyor. Peki Halil Babilli kimdir? Halil Babilli aslen nerelidir? Halil Babilli ne zaman, nerede doğdu? Halil Babilli hayatta mı? İşte Halil Babilli hayatı...

  • 03.02.2023 04:00
Halil Babilli kimdir? Halil Babilli kitapları ve sözleri
Yazar Halil Babilli edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Halil Babilli hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Halil Babilli hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Halil Babilli hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1979

Doğum Yeri: İstanbul

Halil Babilli kimdir?

1979 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğu Bakırköy'de geçti. Tarih ve dillere olan merakı lisede başladı. Pasaport almaya hak kazandığı hafta İstanbul'dan yola çıktı, karayoluyla Tibet'e gitti. Yolda birkaç ay geçirdi, ilk uzun yol deneyimi bu oldu. 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümüne girdi. Okulda derslerinin durumu pek iç açıcı olmamasına rağmen teknoloji ve elektronikle arası hep iyi oldu.

2002 yılında yaptığı bir proje beğenilince (yazar hala bu duruma şaşırmaktadır) bir elektronik şirketi tarafından Münih'e davet edildi. Bir süre o şirketin araştırma-geliştirme merkezinde çalıştı ardından bir süre Fransa'da yaşadı. 2006 yılında Hollanda'ya göçtü. Bir süre sonra oradan da ayrılan yazar (iklimi konusunda sıkıntıları vardı), Hollanda'nın ardından sırasıyla Avustralya, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadı. 2013 yılının sonunda artık yeni evi bellediği Avustralya'ya geri döndü. Yazar evli, iki kedi ve bir köpek babasıdır. En büyük hazinesi kitapları ve biriktirdiği uçuş milleridir.

Halil Babilli Kitapları - Eserleri

  • Bin Yıllık Hemşehri

Halil Babilli Alıntıları - Sözleri

  • "Lakin ne derler bilirsiniz, bela insanı en beklemediği ve en keyifli olduğu anda bulurmuş. Benim gibi kendi belasını arayanlar ise, ne zaman işleri yolunda gitmeye başlasa, ne yapar ne eder bir yolunu bulur ve bir çuval inciri berbat edermiş." (Bin Yıllık Hemşehri)
  • Limanın oldukça içinde ve meydanın kuzeyde bir caddeye kavuştuğu yerde bulunan tek katlı taş bir binadan yükselen kahkaha,müzik,bağırış çağrış,küfür ve kavga sesleri o binanın bir meyhane olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmadan işaret ediyordu.Dünyanın her yerinde meyhanelerin konuştuğu dil aynıdır. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • "Çoğu insan hatalarını düzeltmek ve yeni bir hayata başlamak için fırsat arar. Akıllı insanlar bu fırsatları görür ve değerlendirir. Emin ol ki, hayatını değiştirmek ve yeni bir yol tutmak için hiçbir zaman geç bir zaman değildir." (Bin Yıllık Hemşehri)
  • Geçen yıllar ona ifritlerin, perilerin, cinlerin, gulyabanilerin de kavimleri ile beraber göç ettiklerini göstermişti. Bir kavim bir yerden bir yere göç ettiğinde sadece şahıslar göç etmez. Muhacirler, söylenceleri ile canavarlarını da beraberlerinde götürürlerdi. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • 'Hekimlikte, hasta yaşarsa Allah'tan ölürse hekimden bilinir' diye bir söz vardır. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • 'Hekimlikte, hasta yaşarsa Allah'tan ölürse hekimden bilinir' diye bir söz vardır. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • "Arif krallar gökyüzündeki gezegenlerden daha az bulunur." (Bin Yıllık Hemşehri)
  • Ben İsa olsam ve bir Hristiyan evine girsem beni öldüren işkence aletinin her evin baş köşesinde asılı olması beni küplere bindirir. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • Kitap dolu bir sandık hem manevi hem de dünyevi açıdan hayli ağır olabilir ve herkes bu ağırlığı yüklenemez. (Bin Yıllık Hemşehri)
  • Belki de İstanbul’a geri dönüş fikri İstanbul’un kendisinden daha güzeldi! (Bin Yıllık Hemşehri)

Yorum Yaz