Germaine Tillion kimdir? Germaine Tillion kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Fransız Etnologtur Germaine Tillion hayatı araştırılıyor. Peki Germaine Tillion kimdir? Germaine Tillion aslen nerelidir? Germaine Tillion ne zaman, nerede doğdu? Germaine Tillion hayatta mı? İşte Germaine Tillion hayatı...

Fransız Etnologtur Germaine Tillion edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Germaine Tillion hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Germaine Tillion hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Germaine Tillion hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Germaine Tillion kimdir?

Etnolog Germaine Tillion, 1907'de Fransa'nın Haute-Loire bölgesinde Katolik bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Bir süre psikoloji okudu, ardından o yılların en önde gelen etnoloğu Marcel Mauss'un Sorbonne ve College de France'ta verdiği derslere katıldı. 1934-40 arası Kuzey Afrika'da Berberi kabilelerin birkaç yüzyıla uzanan sözlü tarihlerini araştırdı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Paris'te direniş hareketine katıldı, 1941'de liderlerden biri oldu, 1942'de ihbar sonucu yakalanarak Ravensbrück toplama kampına sürgüne gönderildi. 1945'te bu kamptan sağ çıkan az sayıda kadından biriydi. Savaş sonrasında, etnoloji dersleri vermek üzere École des Hautes Études en Sciences Sociales bünyesinde çalıştı. Akdeniz havzasındaki ülkeleri içine alan çok sayıda saha araştırması gerçekleştirdi. 1954'te başlayan Cezayir savaşında arabulucuk görevi de üstlenen Tillion, FLN önderlerinden Yusuf Saadi ile görüşüp onları tek taraflı bir ateşkes için ikna etti.

1960'lardan itibaren dünya hukukunu geliştirme derneğinin başkan yardımcılığını yürüten Tillion, etnolog olarak sahip olduğu bilgi birikimini, halk sağlığının korunmasına, azınlıkların korunmasına, açlık ve kölelikle mücadeleye yönelik programlarla kamuyla paylaştı. Tillion 19 Nisan 2008'de hayata gözlerini yumdu

Germaine Tillion Kitapları - Eserleri

  • Harem ve Kuzenler

Germaine Tillion Alıntıları - Sözleri

  • Kadınlara reva görülen kölelik, ... toplumsal gelişmeye de sekte vurur ve halklar arasındaki yarışta telafisi olanaksız bir gecikmeye yol açar. (Harem ve Kuzenler)
  • Fransız Devriminden beri kız çocukları anne babalarının mirasından erkek çocuklarla aynı koşullarda yararlanmaktadır. Gene de, Fransız yasalarının Fransa’nın her yanında kadınların aleyhine olarak her gün nasıl çiğnendiğini anlatmak ciltler gerektirir. (Harem ve Kuzenler)
  • Kullanılan terimler örflerin sadık bir aynasıdır. (Harem ve Kuzenler)
  • Kadının rolündeki ve bir insan olarak değerindeki genel kötüleşme, bireysel acıların ötesinde, çocukluk aracılığıyla toplumun bütününe aktarılmakta ve toplum üzerinde bir fren etkisi yapmaktadır. (Harem ve Kuzenler)
  • "Ben bana anlatılanlara inanmazlık etmem... ama bunlara pek inanmam da." Herodotos (Harem ve Kuzenler)
  • Düşünce durmadan gidip gelir, durmadan düzeltilir. (Harem ve Kuzenler)
  • Cebelitarık'tan Istanbul'a kadar, Akdeniz'in kuzey ve güney kıyılarında, Hıristiyanlar ve Müslümanlar, kentliler ve kırsal alanda yaşayanlar, yerleşikler ve göçebeler arasında, hemen her yerde bugün bile görülen bir olgu, kolektif ve bireysel olarak ifade edilen abartlı bir alınganlığın erkek hoyratlığını yücelten ideale eşlik etmesidir; bunu tamamlayan bir olgu da, kadın iffetinin dramatikleştirilmesidir. Her ikisi de kana susamış bir aile şerefiyle iç içe geçer ve kendini iki mit üzerinden dışavurur: soyundan geldiklerine ve soyundan geleceklere atfedilen önem. Bütün bu afra tafra, sosyoloji dilinde endogami denilen uygulamayla el ele gider; hatta enseste kadar varabilir. (Harem ve Kuzenler)
  • "Namus cinayeti, aileyi koruma kisvesi altında sergilenen, ensest kaynaklı kıskançlık(tır)" (Harem ve Kuzenler)