Frederic Lenoir kimdir? Frederic Lenoir kitapları ve sözleri
Fransız Sosyolog, Yazar, Filozof Frederic Lenoir hayatı araştırılıyor. Peki Frederic Lenoir kimdir? Frederic Lenoir aslen nerelidir? Frederic Lenoir ne zaman, nerede doğdu? Frederic Lenoir hayatta mı? İşte Frederic Lenoir hayatı...
![Frederic Lenoir kimdir? Frederic Lenoir kitapları ve sözleri](https://www.mardinlife.com/uploads/2023/01/20/frederic-lenoir-kimdir-frederic-lenoir-kitaplari-ve-sozleri-381010.jpg)
Fransız Sosyolog, Yazar, Filozof Frederic Lenoir edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Frederic Lenoir hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Frederic Lenoir hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Frederic Lenoir hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 3 Haziran 1962
Doğum Yeri: Antananarivo, Madagaskar
Frederic Lenoir kimdir?
Frédéric Lenoir Felsefeci, sosyolog ve çizgi roman yazarı. “L’Encyclopédie des religions”, “Le livre des sagesses” gibi kitapların ortak editörü.
Frederic Lenoir Kitapları - Eserleri
- Dünya'nın Ruhu
- Spinoza Mucizesi
- Arayanlar İçin Açıklamalı Bilgelik
- Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk
- Neşenin Gücü
- Üç Usta: Sokrates, İsa ve Buda
Frederic Lenoir Alıntıları - Sözleri
- Mutluluk çoğu zaman sahip olamadığımız şeyin kılığına bürünür. Bir hasta için mutluluk sağlıktadır, işsiz biri içinse iş sahibi olmakta. (Arayanlar İçin Açıklamalı Bilgelik)
- Susamış olan gelsin. İçmeyi arzulayan yaşamın suyundan kana kana içsin. Bir daha hiç susamayacaktır. (Dünya'nın Ruhu)
- "Peygamberler daha kusursuz düşünme yetisine değil, daha canlı bir muhayyileye sahiptirler." (Spinoza Mucizesi)
- Bir yere gittiğimde fotoğraf çekmemeye epey zamandır yeminliyim. Gittiğim yerde başka bir şeyle uğraşmadan uzun uzun orayı hissederim, tadını çıkarırım. Böyle bir seyahatin tadına doyum olmaz ve insan dolu dolu bir sevinç duyar! (Neşenin Gücü)
- Dünyaya yönelik bakışımız, dünyanın kendisi değildir; bizim algıladığımız haliyle dünyadır. Bir yerde mutlu olan insan her yerde mutlu olacaktır. Bir yerde mutsuz olan da her yerde mutsuz. (Neşenin Gücü)
- Hangi limana yol alacağını bilmeyen kaptana hiçbir rüzgar fayda etmez. (Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk)
- Gideceği limanı bilmeyene faydası dokunacak hiçbir rüzgar yoktur. (Arayanlar İçin Açıklamalı Bilgelik)
- "Gideceği limanı bilmeyene faydası dokunacak hiçbir rüzgar yoktur" (Arayanlar İçin Açıklamalı Bilgelik)
- İyi eğitilmiş bir ruha arzu sızamaz. (Üç Usta: Sokrates, İsa ve Buda)
- Esas olan, mutlu olmayı reddetmek değildir, dünyayı daha iyi kılmak için harekete geçmek ve kendini buna adamaktır ve de kendi mutluluğunu başkalarının mutluluğunun zararına olacak şekilde inşa etmemektir. (Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk)
- "Tanrı derken mutlak anlamda sonsuz varlığı, yani her biri kendisinin ezeli-ebedi ve sonsuz özünü ifade eden, sonsuz sıfatlardan oluşan bir tözü kastediyorum." (Spinoza Mucizesi)
- Özgür olmak istiyorsan övgüye de yergiye de ölüler gibi karşılık ver. (Dünya'nın Ruhu)
- Dünyanın değişebileceğini anla. Mutlaka değişecektir, çünkü hepimiz zamanla değişiyoruz. Dünyanın Ruhu'nun bizi burada bir araya toplamasının nedeni de buydu. 'Dünyada istediğiniz değişiklik neyse o olun, demiş Gandhi. Göreceksin bir tanem, sen de etkin olarak dünyanın değiştirilmesine ve daha iyi hale getirilmesine katkıda bulunacaksın. (Dünya'nın Ruhu)
- Mutluluğun önündeki engel gerçeklik değildir; bizim gerçeklik tasavvurumuzdur. Aynı gerçeklik iki kişi tarafından farklı şekilde algılanabilir: Biri ondan memnun olurken diğeri mutsuz olabilir. Biri mevcut ızdırabının ötesinde onda kendini sorgulama, hayatındaki falan şeyi değiştirme fırsatını görürken ve iç huzurunu kaybetmezken öbürü hastalığını kaderin kahpece bir darbesi gibi algılayabilir. Bir saldırganlık karşısında bazıları hiçbir hinca kapılmazken başkaları kin ve intikam duygusu hisseder: «Kötülerin kaçını öldüreceğim ki? Sayıları uzay kadar sonsuz. Oysa, kin beslemeyi öldürürsem, bütün düşmanlarım aynı anda ölecek» diye yazar Budist bilge Shantideva, Uyanışa Yürüyüş'te. Ve Stoacı bilge Epiktetos da onu yankılar: «Unutma ki sana fenalık edildiği hissine neden olan şey, sana küfredilmesi ya da vurulması değildir, sana fenalık edildiğine dair sendeki kanıdır. O hâlde, biri seni öfkelendirirse bil ki öfkenin sorumlusu, senin kendi kendine vardığın hükmündür» (Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk)
- Mutluluk insanın zaten sahip olduğu şeyi arzulamaya devam etmesidir. (Dünya'nın Ruhu)
- Mutluluğa ilişkin büyük paradoks, onun ehlileştirilebilir ama bir o kadar da zapt edilemez olmasıdır. (Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk)
- Buda takipçilerine dikkatli, yararli, düşünceli, uyanık, düzgün ve enerji dolu olmalarini ister. (Üç Usta: Sokrates, İsa ve Buda)
- Yasaklamak sadece isyana götürebilir, hele de düşünceler ve ifade edilen sözler doğruysa. (Spinoza Mucizesi)
- Bağlandıkların, şeyler değildir; onlarla bağ kurma biçimindir. (Mutluluk Üstüne Felsefi Bir Yolculuk)
- "Yaşamına yön verecek olan en büyük hırs, kendi kendini en iyi şekilde yetiştirebilmek olmalıdır. Hiçbir şeyin, hiç kimsenin, hatta ölümün bile senin elinden alamayacağı bir iç huzura, ferahlık ve sevince erişebilecek şekilde kendini değiştirmek olmalıdır. (Dünya'nın Ruhu)