Fırat Sunel kimdir? Fırat Sunel kitapları ve sözleri
Yazar Fırat Sunel hayatı araştırılıyor. Peki Fırat Sunel kimdir? Fırat Sunel aslen nerelidir? Fırat Sunel ne zaman, nerede doğdu? Fırat Sunel hayatta mı? İşte Fırat Sunel hayatı...
Yazar Fırat Sunel edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Fırat Sunel hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Fırat Sunel hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Fırat Sunel hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Fırat Sunel kimdir?
Asmara (Eritre) büyükelçisi.
Fırat Sunel Kitapları - Eserleri
- Salkım Söğütlerin Gölgesinde
- İzmirli
- Sarpıncık Feneri
Fırat Sunel Alıntıları - Sözleri
- " Yanan ana ürəyini bu dağların sərin havası, Uravelin buz kimi suyu soyudardı? Soyutmazdı, əlbəttə. " (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- “Farkında değildik o zamanlar hiçbirimiz; yalnızlık ve yoksulluk nasibimiz olsa da, meğer çocukluk günlerimizin o son demleri aslında hayatımızın en güzel dönemleriymiş...” Sapıncık Feneri / Fırat Sunel (Sarpıncık Feneri)
- Suçluluk melankolisine kapılan insan neden ölümü düşler? Sanırım yaşadığı sıkıntı ve çaresizlikleri geride kalanların omuzlarına yıkmak için. Ölüm her şeyi affeder, suçluyu bile mağdur yapar. (İzmirli)
- İnsanı insana kırdırmışlar, kardeşi kardeşe düşman etmişler baksana. Bu koca dağları, geniş ovaları mı paylaşamamışlar? (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Öğrenmeyi bir fidanın yeşerip serpilmesine benzetirdi Ethem Öğretmen. Fidanı büyütmek için nasıl toprağını çapalayıp havalandırmak ve sulamak lazımsa, bilgiyi büyütmek için de bolca okumak lazım derdi. (Sarpıncık Feneri)
- Meğer çocukluk günlerimizin o son demleri aslında hayatımızın en güzel dönemleriymiş... (Sarpıncık Feneri)
- “En derin hatıralar, kokuyla yoğrulanlardır.” (İzmirli)
- Sanki Hayat bir doğum ve bir ölümden ibaretmiş, o iki tarih arasında yaşananların hiç bir önemi yokmuş gibi... (İzmirli)
- İnsanı insana kırdırmışlar, kardeşi kardeşe düşman etmişler baksana. Bu koca dağları, geniş ovaları mı paylaşamamışlar? (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Baba ocağı olmadıktan sonra her yer gurbetti. (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- " Hər biri bir yerə gedən bu qatarlar onları ailələrinə qovuşdurmayacaqdı. Onlarla insan bir daha sevdiklərinin harada olduğunu bilmədən yaşamağa çalışacaqdılar. " (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Onun hayatı bi rüyaydı; günün birinde uyandığı için ölmüştü... (İzmirli)
- Farkında değildik o zamanlar hiçbirimizi; yalnızlık ve yoksulluk nasibimiz olsa da, meğer çocukluk günlerimizin o son demleri aslında hayatımızın en güzel dönemleriymiş… (Sarpıncık Feneri)
- " Müharibə onlarda bir daha heç silə bilməyəcəkləri yaralar açmış, ürəklərini əbədilik dağlamışdı..." (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Zaman yerinde duramayan zıpır bir çocuk misali koşturuyor ve ona ayak uydurmaya çalışırken daha hızlı yaşlandığımı fark ediyorum. (Sarpıncık Feneri)
- Epiktetos: “Bir insanın anavatanı çocukluğudur.” (Sarpıncık Feneri)
- “Dünya mı artık daha zalim, yoksa biz çocuktuk da bilemiyor muyduk?” (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Çünkü eksilen hayatların yerine bir şey konulamıyordu... (Sarpıncık Feneri)
- Vurduğu silahsız Kızıl Ordu askeri geldi yine gözünün önüne. Tetiğe bastığında dizlerinin üzerine çöküvermişti. Yaşıyor gibiydi… idealleri uğruna silahsız bir adamı öldürmenin ağırlığını her zaman içinde hissetti Vitali. O mavi gözlü ceset,ömrünün geri kalanında onu hep izledi… (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)
- Dünya mı artık daha zalim, yoksa biz çocuktuk da bilemiyor muyduk? (Salkım Söğütlerin Gölgesinde)