Fevziye Özberk kimdir? Fevziye Özberk kitapları ve sözleri
Yazar Fevziye Özberk hayatı araştırılıyor. Peki Fevziye Özberk kimdir? Fevziye Özberk aslen nerelidir? Fevziye Özberk ne zaman, nerede doğdu? Fevziye Özberk hayatta mı? İşte Fevziye Özberk hayatı...
Yazar Fevziye Özberk edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Fevziye Özberk hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Fevziye Özberk hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Fevziye Özberk hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Fevziye Özberk kimdir?
Fevziye Özberk Kitapları - Eserleri
- Resneli Niyazi
- Cemal Süreya
- Muzaffer İlhan Erdost
- Aydın Köksal: Bilime, Bilişime ve Türkçeye Adanmış Bir Yaşam
Fevziye Özberk Alıntıları - Sözleri
- Silah atılmıyor güvercin şakırtısıdır şafakta yaldızlanan şadırvanda su ıhlamurlarda ezan görkemli bir namaz uğultusu heyhat hamzabey cami-i şerif’inden kim kaldı kim kaldı eski selanik’ten laternalar sustu sürahiler tenha tek kibrit çakılmıyor kim kaldı ittihat ve terakki’den o jöntürkler ki – `hariçten evrak-ı muzırra celbederlerdi’ – o fedailer ki barut öksürürler sakal tıraşları mavi kırmızı bıyıkları biber - Atilla İlhan (Resneli Niyazi)
- Cemal Süreya ne güzel söylemiş: “Üzüldüğünü anlamayan, seni mutlu edemez.” (Cemal Süreya)
- Günlerce konuşmaz, yazmaz, aramaz, sormaz… Sonra gelir bir “merhaba” der yine o kazanır. (Cemal Süreya)
- Beni bir gün sokakta vuracaklar. Alnımdan kan akarak yere serileceğim. Yatakta ölmek nasip olmayacak. Ziyanı yok , varsın vursunlar. Vatan, benim ölümümle bir şey kaybedecek değildir. Bir Talât gider, bin Talât yetişir. (Resneli Niyazi)
- "Mutlu uyumak lazım azizim... Madem uyku yarım ölüm halidir, o halde mutlu ölmek lazım; her gece... (Cemal Süreya)
- Robespiyer, Danton Baböf, Marat… Ne başlangıç ne son! Doğan ölen, doğan hayat!… (Yazan: İmzasız adam) (Resneli Niyazi)
- ''Üzüldüğünü anlamayan, seni mutlu edemez.'' (Cemal Süreya)
- Sen yakışmaz dersin emma kel başa şimşir tarak, Sadrazam oldu Talât cilve-i takdire bak. (Resneli Niyazi)
- “Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Sen Bayan Nihayet, sen ölümüm kalımım Ben artık adam olmam bu derde düşeli” (Cemal Süreya)
- Asırlardan beri altında inleyerek ezildiğimiz istibdat idaresinden kurtularak hürriyete kavuştuk. istibdat yıkılarak, Meşrutiyet ilan edildi. Hepinizi tebrik ederiz. Yaşasın Meşrutiyet! Yaşasın Hürriyet! (Resneli Niyazi)
- “Ruhumuzda çiçek yeşerten insanları, gönlümüzün neresine sarsak da saklasak (Cemal Süreya)
- Her şeyini vatanı yolunda feda edene elbette Allah yardım eder. (Resneli Niyazi)
- "İki gözüm!” “Sana pek kıymetli bir yadigârım olmak üzere gönderdiğim şu veda mektubumu gayet soğukkanlılıkla sevine sevine oku! Ve okudukça sevincini ilan et! Sakın ağlama! Hatta hiç sıkılma! Beni Allah’a emanet et, bilakis iftihar et! Sen bahtiyarsın! Zira dünyanın en muhterem bir kadını sen olacaksın! Bunun için gayet serinkanlılıkla oku. Sakın hatırına başka bir şey getirme! Bildiğinden ziyade seni severim. Ve senin ismet ve namusunu düşünerek şu fedakârlığı göze aldım. Şu fani dünyada ölüme mahkûm olan insanların mukaddes vatanımızın uğradığı şu felakete herkes gibi seyirci olarak yaşamayı pek hakir gördüm. Bizi bu vatan besledi, büyüttü. Vatan olmasa biz de yokuz demektir. Gerçi seni çok severim [fakat] toprak ve vatanımızı dünyada her şeyden ziyade severim. Neye yarar, her bir şey yine onların varlığıyla kaimdir. Bâki: Ya ölüm ya vatanın kurtuluşu. (Resneli Niyazi)
- Uzaktan sevmediyseniz birini hiç sevdim demeyin .. (Cemal Süreya)
- yalnızdır akşamı yok edilen bir subay bilinmez ürkütülmüş atları ne çok sevdiği her yalnızlık biraz ihtilal. (Resneli Niyazi)
- 'Sen candan birleştiren bir ruhsun… Vicdanını sende görür cemiyet: Necat teknesidir. Sen Nuhsun, Sen olmasan öksüz kalır bu Millet' (Resneli Niyazi)
- Talat Paşa’nın 15 Mart 1921’de İranlı bir Ermeni tarafından Berlin’de evinin bulunduğu sokakta vurularak şehit edildiği haberi geldiği zaman Atatürk gözyaşlarını tutamıyor ve “Vatan büyük bir evlâdını, inkılâp büyük bir teşkilatçısını kaybetti” diyor. (Resneli Niyazi)
- Adının ne kadar güzel olduğunu, ancak sevdiğinin ağzından duyduğunda anlarsın. (Cemal Süreya)
- !... Yarım kalmış insanlar, yarınlara inanmazlar ...! (Cemal Süreya)