Faruk Furkan kimdir? Faruk Furkan kitapları ve sözleri
Din Adamı Faruk Furkan hayatı araştırılıyor. Peki Faruk Furkan kimdir? Faruk Furkan aslen nerelidir? Faruk Furkan ne zaman, nerede doğdu? Faruk Furkan hayatta mı? İşte Faruk Furkan hayatı...
Din Adamı Faruk Furkan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Faruk Furkan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Faruk Furkan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Faruk Furkan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Faruk Furkan kimdir?
Faruk Furkan Kitapları - Eserleri
- La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?
- Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları
- Vejetaryen Olmak İstiyorum
- Yön Veren Yazılar
- Mümine Hanımlara Nasihatler
- Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?
- Anne-Babamla İlişkim Nasıl Olmalı?
- Yön Veren Yazılar 2
- İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi
- Yön Veren Yazılar 3
- Rahmetli Olmanın İpuçları
- Sohbet Halkaları İçin Meclis Adabı
- Emr-i Bi'l-Maruf ve Nehy-i Ani'l-Münker
Faruk Furkan Alıntıları - Sözleri
- Merhum Seyyid Kutub rahimehullah: “Bugün yeryüzünde isimleri Müslüman ismi, kendileri de Müslüman bir sülaladen gelen milletler vardır. Yine bir zamanlar İslâm yurdu olan birtakım ülkeler vardır. Ancak bu milletler, günümüzde - hakkıyla- Allah'tan başka ilâh bulunmadığına şahitlik etmedikleri gibi, bu ülkeler de, hakkıyla günümüzde Allah'ın dinini din edinmiyorlar... " (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
- Ömer radıyallâhu anh şöyle demiştir: "çok konuşan çok hata yapar. Çok hata yapanın utanma duygusu azalır. Utanma duygusu azalanın takvası azalır. Takvası azalanında kalbi kararır." Teâlev Nü'min sâaten.sf. 35. (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
- Eğer bir kadın pantolon giyiyor ve bu hâliyle erkekler arasında dolaşıyorsa, kesinlikle Allah Resûlü’nün lanetine muhatap oluyor demektir (Mümine Hanımlara Nasihatler)
- Allah bizi ve seni Hz. Muhammed’in öncülüğünde Hz. Nuh ve ashabının kurtulduğu gibi tevhid gemisiyle kurtuluşa erenlerden eylesin. (Âmin) (Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları)
- Kelime-i Tevhid ile alakalı eserler kaleme alan bazı yazarlar, Lâ İlâhe İllallâh cümlesini "Allah'tan başka yaratıcı yoktur, rızık veren, öldüren, dirilten, fayda ve zarar veren O'dur. O'ndan başka malik yoktur"diyerek sadece Rububiyet tevhidi ile tefsir etmektedirler. Bu anlamlandırma her ne kadar Allah Teâlâ' nın bu vasıflarla muttasıf olması yönünden doğru olsa da, Lâ İlâhe İllallâh'ın ifade ettiği manayı ortaya koyma açısından eksiktir. Çünkü Lâ İlâhe İllallâh'tan kastedilen mana, Allah'ın sadece yaratıcı, rızık verici, öldüren, dirilten, nimet veren olması değildir. Evet, sadece bu anlamlar Lâ İlâhe İllallâh'ı ifade etmede yeterli değildir. Bu kelimeden kastedilen hakiki mana, ―tüm bu anlamlarla birlikte― Allah'ın gerçek ma'bud olduğuna, kayıtsız şartsız itaat edilecek mercinin O olduğuna, kanun koymaya, idare etmeye, emretme ve nehyetme yetkisine sahip olmaya, yönetme yetkisini elinde bulundurmaya hak sahibinin o olduğuna inanmakla beraber; sevilmeye, saygı gösterilmeye, yüceltilmeye ve korkulmaya en layık olan varlık olduğuna iman etmektir. (Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları)
- Hamd bizleri tevhid ile şereflendirerek ondan yoksun olan insanlara üstün kılan Allah’a, salât ve selam, bu kelime uğruna canını dişine takarak mücadele veren kutlu elçi Hz. Muhammed’e, O’nun âline, ashabına ve yoluna uyan tüm mü’minlere olsun. (Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları)
- “Allah‟ın kabul edeceği tevbe, ancak bilmeden kötü- lük edip de sonra tez elden tevbe edenlerin tevbesidir; işte Allah bunların tevbesini kabul eder; Allah her şe- yi bilendir, hikmet sahibidir. Yoksa kötülükleri yapıp yapıp da içlerinden birine ölüm gelip çatınca „ben şimdi tevbe ettim‟ diyen ve kâfir olarak ölenler için (kabul edilecek) tevbe yoktur. Onlar için acı bir azab hazırladık.” (Nisâ, 17, 18) (Yön Veren Yazılar 2)
- Bugün insanlar, neticesinde âhirete nispetle üç-beş kuruş değeri olmayan basit bir sınav için bile günlerce, hatta aylarca çalışmakta ve sınavı iyi bir sonuçla geçebilmek için olanca çabalarını ortaya koymaktadırlar. Böylesi bir sınavın sonucunda insana verilecek ödül ebedîliği olmayan basit bir karşılıktır. Tüm bu hakikatleri bilmemize rağmen âhiret sınavına gereken hazırlığı yapmamamız veya sınava lakayıt kalarak çaba harcamamamız ne ile izah edilebilir? (Yön Veren Yazılar)
- La İlahe İllallah Tüm Peygamberlerin Ortak Çağrısıdır Bu kelime, Hz. Âdem (aleyhisselam) ile son peygamber Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve selem) arasında gelmiş-geçmiş tüm peygamberlerin müşterek daveti ve ortak çağrısıdır. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurur: "Senden önce gönderdiğimiz her bir peygambere mutlaka: "Benden başka hiç bir ilah yoktur. O halde bana ibadet edin" diye vahyederdik." (Enbiya/25) (Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları)
- Susuzluktan neredeyse ölmek üzere olan bir köpek,bir kuyunun etrafında dönüp duruyordu .İsrailoğullarının fahişelerinden bir fahişe onu gördü ve hemen ayakkabısını çıkararak köpeği suladı.Bu kadın sırf bu ameli sebebiyle Allah tarafından bağışlandı. (Buhari,Enbiya 54.) (Rahmetli Olmanın İpuçları)
- Bugün insanlar saatlerce televizyon karşısında, internet kafelerde veya kahvehanelerde vakitlerini öldürerek Allah'ın dininden yüz çevirmekte ve ellerine binlerce kez fırsat geçtiği halde Kur'an'ı araştırmamakta, peygamberlerin sünnetini öğrenmemekte ve tevhidin hakikatlerini incelememektedirler. (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
- Abdullah İbn-i Ömer radıyallahu anh anlatır: (Bir gün) Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem minbere çıkıp yüksek sesle şöyle nidâ etti: "Ey kalbiyle değil de, sadece diliyle iman etmiş olanlar! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurlarını araştırırsa Allah da onun kusurlarını araştırır. Allah, kimin kusurunu araştırırsa onu evinin içinde bile olsa rezil ve rüsva eder." (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
- İbrahim Nehâî rahimehullah şöyle demiştir: -Halkı iki haslet helâk ediyor. Birincisi fazla mal, ikincisi ise fazla konuşmak. (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
- “Sıradan/avam Müslümanlar; yemeğe içmeye giyim-kuşama ve bedenlerin azığına şükreder. Bilinçli/havass Müslümanlar ise; tevhide, imana ve kalplerin azığına şükreder.” (Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?)
- Kulun Allah'ın izin vermediği konularda kanun ve yasa çıkaranlara ve Allah'ın serbest bıraktıklarını yasaklayan, yasakladıklarını da serbest bırakanlara itaat edip onlara destek vermesi itaat şirkindendir. Yüce Allah şöyle buyurur: “Eğer onlara itaat ederseniz hiç şüphe yok ki (o zaman) siz de müşrik olursunuz" (En'am,121) (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
- Allah her daim doğruya isabet etmeyi ve hakkı görmeyi bizlere nasip eylesin. (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
- Al-i İmran/132:"Rahmet edilmeniz için Allah'a ve Resulüne itaat edin." Al-i İmran Süresinin 132.ayeti,başta da değindiğimiz gibi kendisiyle amel etmemiz halinde bizlerin Allah'ın rahmete mazhar olacağını müjdelemektedir.Bu rahmete erisebilmemiz için bizlerin; * Her konuda Allah ve Rasulünün hükmüne kayıtsız şartsız teslim olması, * Onların emir buyurdukları şeyleri titizlikle yerine getirmeye çalışması, * Yasakladıkları şeylerden son derece uzak durması, * Namaz,oruç,zekat ve hac gibi ibadete dönük konularda hassas davrandığı gjbi ahlaka ve adaba yönelik konularda da onlardan bize gelen buyruklara sarılması gerekmektedir. (Rahmetli Olmanın İpuçları)
- Alçak şeytan, bu tuzağını Allah‘a bile uygulamaya kalkmıştır. Hâşâ Allah‘ı bile kendince aldatacağını, bu metodu ile kandıracağını zannetmiştir. Rabbimiz şöyle buyurur: “Andolsun, sizi yarattık. Sonra size Ģekil verdik. Sonra da meleklere, Âdem için secde edin (saygı ile eğilin)‟ dedik. İblis'ten başka hepsi secde ettiler. O, secde edenlerden olmadı. Allah, Sana emrettiğim zaman seni secde etmekten ne alıkoydu? dedi. (O da) Ben ondan daha hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın‟ dedi.” (Arâf Sûresi, 11, 12) (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
- Üçüncü olarak şunu söyleyebiliriz: Allah Teâlâ‘nın bir ameli kabul etmesi için iki şart vardır: 1) Allah için halis bir niyetle yapılması. 2) Şeriata/Peygamber Efendimizin yoluna uygun olması. (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
- “Tevhid, kendisi (bir tarafa) bırakılıp başka şeylere geçilecek bir şey değildir; aksine tevhid kendisiyle birlikte başka şeylere geçilecek bir husustur.” (Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?)