Enes Selim kimdir? Enes Selim kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Türk Yazar Enes Selim hayatı araştırılıyor. Peki Enes Selim kimdir? Enes Selim aslen nerelidir? Enes Selim ne zaman, nerede doğdu? Enes Selim hayatta mı? İşte Enes Selim hayatı...

Türk Yazar Enes Selim edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Enes Selim hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Enes Selim hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Enes Selim hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Enes Selim kimdir?

Enes Selim Kitapları - Eserleri

  • İmam-ı A'zam Ebu Hanife

Enes Selim Alıntıları - Sözleri

  • Bilhassa gece vaktinde, özel yaptırdığı süslü bir elbiseyi giyer, gece namazında derin derin hıçkırıp ağlardı. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Bir Rafizi, İmam-ı A'zam Ebû Hanife'ye gelip şöyle bir soru sordu: - İnsanların en kuvvetlisi kimdir? - Bize göre Hz. Ali, size göre ise Hz. Ebû Bekir'dir. (radıyallahu anh) -Nasıl olur? -Çünkü Hz. Ali hilafetin Ebû Bekr-i Sıddık'ın hakkı olduğunu bildi, kabul edip ona teslim eyledi. Size göre ise Ebû Bekr-i Sıddık Hz. Ali'den hilafeti zorla aldı. Fakat Hz. Ali bir şey yapamadı. Rafizî bu söz karşısında şaşırıp kaldı. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • ..Gerçekten ilim insanı yükseltir. İnsanların baş gözüyle göremediklerini Ebû Hanife kalp gözüyle görürdü. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • İmam-ı A'zam Ebû Hanife hazretleri, rüyasında pek çok kere Allah'ı müşahede etmiş bir zat idi. Bir gün kendi kendine, "Eğer Rabb'imi bir kez daha görürsem, mahlukatın kurtuluşu için bir münâcâtta bulunacağım" demişti. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Âyet ve hadislerde Allah’a atfedilen yed (el), nefs (ruh-can), vech (yüz), nüzûl (inme-gelme) gibi sıfatların keyfiyeti bilinemez. Bunlar ne yaratıklara âit organ ve fiillere benzetilebilir ne de Mu’tezile mezhebinin yaptığı gibi te’vil (tefsir) edilerek açıklanabilir. Bir mekanda bulunmaya muhtaç olmayan Allah zâtıyla değil ilmi ve ilâhî yardımıyla yaratıklarının yanındadır. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • İmam-ı A’zam’ın Hanife adında bir kızı olduğundan bu künye kendisine verilmiştir, diyenler varsa da, İmam’ın oğlu, Hammad’dan başka bir çocuğu bulunmadığından -bilinmediğinden- bu söz doğru değildir. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Ebû Hanife, hadisçilerin anladığı manada bir muhaddis değil, fakihtir ve onun en önemli özelliği de budur. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • İmam-ı A’zam Ebû Hanife, bir meseleyi halletmekte güçlük çekerse, arkadaşlarına: – Sanıyorum, işlediğim bir günahtan dolayı başıma böyle bir hal geldi, der, sonra da kalkar, iki rekat namaz kılar, istiğfar eder, namazdan sonra da Allah’ın inâyet ve yardımıyla o meseleyi kolaylıkla hallederdi. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • İmam-ı Azam, ravilerin güvenilir olmadığı durumlarda hadis almayı bırakmış, dinin genel prensiblerine başvurmuştur. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • İnsanların en âlim olanı, meseleler etrafındaki ihtilafları en iyi bilendir. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Günümüzde öğretmenin, öğrencinin, tüccarın, hakimin, avukatın her bir halk kesiminin İmam-ı Azam'dan alacağı, kazanacağı birçok fikir ve ders bulunduğu bir gerçektir. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Rivâyete göre imam-ı azam kırk yıl yatsı namazının abdesti ile sabah namazını kıldı. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • ....Sen Hz. Peygamber'in (sallallahu aleyhi ve sellem) şu hadisini duymadın mı: "Allah, kulunun üzerinde, ona verdiği nimetin eserini görmeyi sever." (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)
  • Ebû Hanîfe öğrencileri hakkında “İçlerinde 36 yetişmiş adam var, onlardan 28’i kadılığa yarar, 6’sı fetva makamına yarar. 2’si ise hem başkadılığa ve hem de fetvâ makamına lâyıktırlar, bunlar da Ebû Yusuf ile Züfer’dir.” demektedir. (İmam-ı A'zam Ebu Hanife)