Ender Saraç kimdir? Ender Saraç kitapları ve sözleri
Doktor,astrolog Ender Saraç hayatı araştırılıyor. Peki Ender Saraç kimdir? Ender Saraç aslen nerelidir? Ender Saraç ne zaman, nerede doğdu? Ender Saraç hayatta mı? İşte Ender Saraç hayatı...

Tam / Gerçek Adı: M. Ender Saraç
Doğum Tarihi: 1959
Doğum Yeri: Bornova, İzmir
Ender Saraç kimdir?
Dr. Ender SARAÇ, 1959 yılında İzmir Bornova’da dünyaya geldi. Ender SARAÇ, Bornova Anadolu lisesi ve ardından Ege Tıp Fakültesini bitirdi. Erzurum’un İspir ilçesinde Kırık Nahiyesi ve Civar köylerde mecburi hizmetini tamamladı. Askerliğini Çorlu’da Alay Tabibi olarak bitirdikten sonra İzmir’de aile hekimliği ihtisasını tamamladı.
Ayruveda üzerine 1990 yılında çalışmalara başlayan Ender SARAÇ İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda UNİFORM Sağlık ve Estetik merkezinde Nukhet Duru ile çalıştı. Sonrasında ise Türkiye’nin ilk Doğal Tıp Estetik Merkezi olarak 1994 yılında HAY SAĞLIK Merkezini kurdu. Ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olarak Ulustaki Doğa Arınma Merkezi’nin de kurucularındandır.
Ve Doğal ve Sağlık yaşam üzerine yazılmış olan “Ayurveda” Kitabı Doğan yayıncılık tarafından basılmıştır. Kısa sürede büyük tirajlar elde ederek 14. baskıya ulaşmıştır. Türkiye’de sağlıklı yaşam konusunda insanlarımızı bilinçlendirmek amacı ile birçok Televizyon programı, Röportajlar, Seminer ve Konferanslarla yararlı bilgileri paylaşmıştır. 1994 yılında kurmuş olduğu Doğal Tıp Derneği’nin Genel Başkanlığını da yürüttü.
Dr. Ender SARAÇ şuanda kendi kliniğinde görevine devam etmektedir. Şuanda birçok ünlü isimin koruyucu hekimliğini yapmakta ve hastalıklarının üstesinden gelebilmelerine yardımcı olabilmektedir.
Aynı zamanda Ayruveda eğitimi ve Aile Hekimliği ihtisası olan Dr. Ender SARAÇ ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı Akapuntur sertifikası bulunmaktadır. 20 yılı aşkın bir süredir Vejetaryen olarak yaşamını sürdüren Ender SARAÇ yıllardır spritüel tekinlerin ileri aşamalarında uygulamaktadır.
Ender SARAÇ 2002 yılında 2. kitabını olan “Ayruveda Sağlıklı” isimli kitabı ile 21 baskı yaparak Türkiye’nin en çok satan kitapları arasına girdi. Ve Aynı sene Nisan ayında 4 hafta süre ile Türkiye’nin en çok satan kitabı oldu. Aynı zamanda Ender SARAÇ Türkiye’nin ilk diplomalı astrologlarından da olup Sağlık ve Astroloji alanında da ismini duyurmuş durumdadır.
Ender Saraç Kitapları - Eserleri
- Ruhsal Gelişim ve Kader
- Artık Ruhunu da Besle!
- Ayurveda
- Doğanın Şifalı Eli
- Mumiyo
- Çocuğunu Doğru Besle
- 2020 Astroşifa Ajandası
- 2021 Astroşifa Ajandası
- Ayurveda - Sağlıklı Zayıflamanın Yolları
Ender Saraç Alıntıları - Sözleri
- “Zihin ve bedenin birleştiği, düşüncenin maddeye, korkunun adrenaline dönüştüğü yerde -dosha- olarak adlandırılan üç yaşam enerjisi bulunur; vata, pitta, kapha. Ayurveda’ya göre on beden tipi söz konusudur; vata, pitta, kapha, vata-pitta, pitta-kapha, vata-kapha, pitta-vata, kapha-pitta, kapha-vata, sama. Sama her üç dosha’nın dengelenmiş durumudur. Kişi her dosha’yı olması gereken miktara getirebilir.” (Ayurveda)
- "...O yüzden "yaratma" kelimesini kullanırken biraz daha "dikkatli" olmak lazım. Bu sadece Allah'a mahsus! Biz ancak yaratılmış olan bir hammaddeyi kopyalayarak, başka bir forma dönüştürüp, üreterek bir şey yapabiliriz!" (Artık Ruhunu da Besle!)
- "Ruh ezelde yaratılmış aslında, beden de sonradan yaratılıp bize bu boyutta ruhun deneyimlerini yaşaması için gerekli ve geçici bir araç olarak verilmiş." (Artık Ruhunu da Besle!)
- Çünkü her evlat kendisi için en doğru anne babadan dünyaya geliyor. (Artık Ruhunu da Besle!)
- Artık iyiler daha iyi, kötüler daha kötü olacak ; ruhsal evrimin ve sınavların hem hızı hem de dozu artacak. İçine girmekte olduğumuz yeni dönemde pek çok kişi yaşadıklarıyla farkındalığını artırmak ve hangi enerji kutbunda olacağına dair seçim yapmak zorunda kalacak. (Ruhsal Gelişim ve Kader)
- “Evrenin özü sevgidir. Sevgi, en büyük şifa kaynağıdır. Bazen yoğun bir sevgi ve aşk içinde bulunmak dahi birçok olumsuzluğu yok etmeye, birçok hastalığı iyileştirmeye yeterlidir.” (Doğanın Şifalı Eli)
- “Zihnimizde asla negatif hiç bir düşünce barındırmamalıyız. Belki o an, özel bir bilinç anımızda olabilir ve olumsuz bir düşüncenin gerçekleşmesi için tohum ekmiş olabiliriz. Bu yüzden daima pozitif tohumlar ekmeli ve böylece geleceğimizi pozitif yönde etkileyerek geliştirmeliyiz. Çünkü bugünü dün oluşturmuştuk, yarını da bugün oluşturuyoruz.” (Ayurveda)
- Yobazlık veya bir gruba kendini fazla kaptırmak bize mutluluk verir gibi gösterse de iç özgürlükten koparabilir.Günümüz artık akıl ve bilim çağı;spirituel bilgileri irdelerken körü körüne değil ,Yaradan'ın teknolojisini kavramaya çalışarak öğrenmek gerekir. (Ruhsal Gelişim ve Kader)
- Sağlıklı olmaya mecburuz çünkü bize emanet olarak verilmiş bir bedeni kullanıyoruz. Biz bu bedeni kirletirsek, genetik mirasla bizden sonraki nesilleri de bozmaya başlıyoruz. (Artık Ruhunu da Besle!)
- Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir. Ağaç değilsin! (2020 Astroşifa Ajandası)
- "Sonuçta, insan özel bir titreşimdir ve bu titreşimin uyumu bozulunca onu düzeltmek için kozmik düzeyde bakmak gereklidir. Tersi son derece dar bir bakış açısıdır, insanın ne kadar mükemmel bir yaratık olduğunun bilinmemesidir." (Ayurveda)
- İnsanlar, doğa ve evrenle ilgili bazı gerçekleri kavramaya başladıkça, Ayurveda geleceğin tıbbını oluşturacaktır. (Ayurveda)
- Biri için herhangi bir dua ederken bile onun için ve evren için hayırlısını dilemek gerekir. İlla da "O okula girsin, şu erkekle evlensin, Amerika'ya okumaya gitsin,mutlaka mimarlık okusun" gibi kesin yönlendirici dualar, temenniler, dilekler yerine, "Hakkında uzun vadede iyi olacaksa, hakkında hayırlıysa dileği gerçekleşsin" diye olumlu enerji göndermek daha doğrudur. Zaten Yaradan bazı deneyimlerin yaşanmasına kesin olarak karar verdiyse sonuç pek de değişmez; yaşanacak olan yaşanır, öğrenilecek olan öğrenilir, alınacak dersler alınır. (Ruhsal Gelişim ve Kader)
- ...Ancak bitkinin tümünü tüketiyorsanız, sürekli olarak, örneğin bir ağacın aynı dalından yaprak koparıyorsanız veya sürekli olarak aynı tarafını kesiyorsanız, uzunca bir süre sonra,o bitkinin o dalında da veya ağacın o kısmında da olumsuz bazı maddeler veya toksinler oluşmaya başlar.Afrika'da araştırma yapan botanikçiler, zürafaların sürekli olarak kendilerine kolay gelen aşağıdaki dalları veya hep aynı ağacın dallarını yemediklerini, her gün bir sonraki ağaca geçerek ve ara ara yükseklik değiştirerek beslendiklerini gözlemlemişlerdir.Yaptıkları araştırmalarda,bir ağacın hep aynı tarafının dalı yenildiği veya koparıldığı takdirde, zamanla o kısmın toksin oluşturduğunu, hastalık yapabileceği için, hayvanın onu yemediğini bulmuşlardır... (Ayurveda)
- Stresin artmasına yol açan önemli etkenlerden biri de,hayatta aşırı isteklerde bulunarak ve sürekli onların peşinden koşmaya çalışarak kendimizi gereğinden fazla yıpratmaktır (Doğanın Şifalı Eli)
- Ayurveda eğitimi almaya başlayınca, tıbbın sadece basit bir teşhis ve tedavi olmaması gerektiğini, bunun ötesinde, insan kuvantum akıştan bir bedene sahip olduğunu öğrendim. (Ayurveda)
- Bugün "Good Will Hunting" (Can Dostum) filmini izle (2020 Astroşifa Ajandası)
- “İnsan doğasında zaten mutluluk, huzur ve sağlıklı olma hali yatmaktadır.” (Ayurveda)
- “Sağlık, bize bir başkasının hediye edeceği bir olgu değil, bizim sahip çıkmamız gereken en büyük değerimizdir. Bu gerçeği unutmayın ve yarınları beklemeden bugünden kendinize bakmaya başlayın.” (Doğanın Şifalı Eli)
- “Doğa, her türlü sıkıntının ve acının çaresini ve merhemini de bünyesinde barındırır.” (Doğanın Şifalı Eli)