Elizabeth Farrelly kimdir? Elizabeth Farrelly kitapları ve sözleri
Yeni Zelandalı Yazar Elizabeth Farrelly hayatı araştırılıyor. Peki Elizabeth Farrelly kimdir? Elizabeth Farrelly aslen nerelidir? Elizabeth Farrelly ne zaman, nerede doğdu? Elizabeth Farrelly hayatta mı? İşte Elizabeth Farrelly hayatı...
Yeni Zelandalı Yazar Elizabeth Farrelly edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Elizabeth Farrelly hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Elizabeth Farrelly hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Elizabeth Farrelly hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Elizabeth Margaret Farrelly
Doğum Tarihi: 1957
Doğum Yeri: Yeni Zelanda
Elizabeth Farrelly kimdir?
Elizabeth Farrelly 1957 yılında Yeni Zelanda’da doğan mimar, yazar, eleştirmen, köşe yazarı. Aynı zamanda Sidney Üniversitesi’nde Mimarlık bölümünde misafir doçenttir. Bir önceki kitabı “Glenn Murcutt: Three Houses” 1993’de yayımlanmıştır.
Elizabeth Farrelly Kitapları - Eserleri
- Mutluluğun Sakıncaları
Elizabeth Farrelly Alıntıları - Sözleri
- Göz kamaştıran parlaklıkları ve sundukları her türlü modern konforla, yüksek bir mevkinin siyasetçilere fısıldadığı o sahte vaatte bulunuyorlar: Her türlü doğal zorunluluktan muaf olmak. Yalan söylüyorlar ve biz de bu yüzden onları seviyoruz. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Güzel olanla temas etmek, benliğinden özgürleşen kişinin kendi dışında durması demektir. (Mutluluğun Sakıncaları)
- (...) iyi eğitimli, azimli kadınlar. Ve çocuk sahibi oldukları ya da egolarını yarıştıramadıkları için kariyerlerinin sekteye uğramasına ses çıkarmıyorlar. Yani kadınlar, eskiden olduğu gibi , ayrımcılığı içselleştirerek kabahati yine kendilerinde arıyorlar. Bunun neresi eşitlik? Bir erkeğin çocuk sahibi oldu diye kariyerinin engellendiğini gördünüz mü hiç? Hatta böyle bir şeyi kabullenebileceğini düşünebilir misiniz? (Mutluluğun Sakıncaları)
- Nietzsche'den büyük ölçüde etkilenmiş olan D. H. Lawrence, erkekleri “yapmak”la, kadınları ise “olmak”la ilişkilendirir; hareketsiz bir odağı temsil eden kadın, geceye aittir ve erkeğin gün bitip de dönmesini beklemektedir. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Nietzsche, "Hakikat çirkindir," der ve ekler: "Sanat, hakikat karşısında helak olmayalım diye var." (Mutluluğun Sakıncaları)
- Şehirlerin doğaya faydası, bizzat bizi doğanın dışında tutmalarıdır. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Eğitimin ve zenginliğin birbirinden o denli ayrıştığı bir toplum hâline geldik ki denize nazır bir yer satın almaya ya da bir mimar tutmaya -özellikle de ikisini birden yapmaya- parası yetenlerin herhangi bir kültür belirtisi göstermeleri pek muhtemel değil. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Başarılı olmanız yetmez. Diğer herkesin başarısız olması gerekir. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Filozof John Armstrong, yirminci yüzyılı “tek çıkar yolu hissizleşmek ve zekiymiş gibi davranmak olan, travma geçirmiş bir çocuğa" benzetiyor. (Mutluluğun Sakıncaları)
- Giyim, bedeni gizleyerek ifşa etme sanatıdır. Bu çelişki çok önemli. Giysiler, tıpkı maskeler gibi, bağlantı kurmamıza yardım etmek üzere bizi korurlar. (Mutluluğun Sakıncaları)