Duane P. Schultz kimdir? Duane P. Schultz kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Psikolog Duane P. Schultz hayatı araştırılıyor. Peki Duane P. Schultz kimdir? Duane P. Schultz aslen nerelidir? Duane P. Schultz ne zaman, nerede doğdu? Duane P. Schultz hayatta mı? İşte Duane P. Schultz hayatı...

Psikolog Duane P. Schultz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Duane P. Schultz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Duane P. Schultz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Duane P. Schultz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Duane P. Schultz kimdir?

Duane P. Schultz Kitapları - Eserleri

  • Modern Psikoloji Tarihi

Duane P. Schultz Alıntıları - Sözleri

  • “İnsanlar ve hayvanlar da bir tür makine değil miydi?” (Modern Psikoloji Tarihi)
  • “İyi yaşayan iyi gizlenendir.” (Modern Psikoloji Tarihi)
  • "insan karakterini daha çok inceledikçe, tüm kayıtların, tüm hatıra yazılarının, az veya çok bir yanılsamaya dayandığına daha fazla inandım. Önyargının, kibrin, aşırı duygusallığın veya hataların çarpıtılmış görüşleri var. Mutlak Gerçek diye bir şey yok." (Morris, Adelman'dan alıntı, 1996, s.28) (Modern Psikoloji Tarihi)
  • “Başarı gücü yıkar.” (Modern Psikoloji Tarihi)
  • “…her keşif kendi vaktini beklemek zorundadır.” (Modern Psikoloji Tarihi)
  • "Zihnin ürettiği en iyi şeyler bilinçdışıdır." (Modern Psikoloji Tarihi)
  • Berkeley'e göre emin olabileceğimiz tek gerçeklik algının kendisidir. Deneysel dünyadaki fiziksel nesnelerin mahiyetini kesin bir şekilde bilemeyiz. Tüm bilebildigimiz bu nesneleri algılayış şeklimizdir. Algı bizim kendi içimizde gerçekleştiği için özneldir ve bu yüzden bize dış dünyayı olduğu gibi yansıtmaz. Fiziksel bir nesne aynı anda tecrübe edilen duyumların birikiminden daha fazla birşey değildir, bu yüzden alışkanlıkların etkisi bunları insan zihninde birleşik hale getirir. Deneysel dünya aslında bizim duyumlarımızın bir toplamıdır. (Modern Psikoloji Tarihi)
  • Savaş aynı zamanda birey psikologlarının geliştirdikleri teori ve sistemleri de etkiledi. Freud I. Dünya Savaşındaki katliamlara tanık olduktan sonra, saldırganlığın insan hayatında en az cinsellik kadar önemli bir dürtü olduğunu öne sürdü. Bu önerme Freud'un psikanaliz sistemi içerisinde çok temel bir değişiklikti. Bir kişilik teorisyeni olan ve savaş karşıtı eylemlerde bulunan Erich Fromm da daha sonraları anormal davranışlarla ilgilenmesini savaş sırasında Almanya'da ortaya çıkan fanatizme yordu. (Modern Psikoloji Tarihi)
  • “Bu garip ama gerçek, çünkü gerçek daima acayiptir, kurgudan daha acayip.” -Lord Byron (Modern Psikoloji Tarihi)
  • ...çoğunlukla kişisel sebeplerden dolayı, verilerin kamuoyundan kasıtlı olarak gizlendiği de olmuştur. Buna ilişkin bir örnek, davranışçılığın kurucusu olan John B. Watson'la ilgilidir. Yaklaşık 1919 yılında Watson, Johns Hopkins Üniversitesinde insanlarda cinsel münasebet esnasında ortaya çıkan fizyolojik değişiklikleri araştıran ilk çalışmalardan birini ortaya koymuştu. Watson kendi vücuduna ve o dönemde lisans eğitimi alan genç bir kız öğrencisinin vücuduna çeşitli bilimsel ölçüm aletleri bağlamış ve onunla cinsel münasebette bulunurken bedenlerinde oluşan değişiklikleri kaydederek bu araştırmayı oldukça mahrem bir yolla gerçekleştirmişti. (Modern Psikoloji Tarihi)