Doğukan İşler kimdir? Doğukan İşler kitapları ve sözleri
Yazar Doğukan İşler hayatı araştırılıyor. Peki Doğukan İşler kimdir? Doğukan İşler aslen nerelidir? Doğukan İşler ne zaman, nerede doğdu? Doğukan İşler hayatta mı? İşte Doğukan İşler hayatı...
Yazar Doğukan İşler edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Doğukan İşler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Doğukan İşler hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Doğukan İşler hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1988
Doğum Yeri: Antalya, Türkiye
Doğukan İşler kimdir?
1988 Antalya doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV, Marmara Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Yazarlık ve editörlük mesleğini sürdürüyor. Öykü, şiir ve denemeleri birçok dergide yayımlanan Doğukan İşler çocuklar, gençler ve yetişkinler için yazmaya devam ediyor.
Kitapları: Öykü Yapım Çalışmaları (Öykü, 2014), Rüya Kadar (Öykü, 2016), Kekeme Hamlet (Gençlik Romanı, 2018), Dünya Kiracısı (Öykü, 2019), Yanlış Masalcı Bay YaLNış (Çocuk Öyküleri, 2019), Annemin Gölgesi (Gençlik Romanı, 2019), ATsronot Dıgıdık (Okul Öncesi Öykü, 2021) Binbir (Roman, 2021)
Doğukan İşler Kitapları - Eserleri
- Kekeme Hamlet
- Dünya Kiracısı
- Annemin Gölgesi
- Yanlış Masalcı Bay Yalnış
- Öykü Yapım Çalışmaları
- Rüya Kadar
- Binbir
- Atsronot Dıgıdık
Doğukan İşler Alıntıları - Sözleri
- Kulaktan "dolma" mı olur? Kulaktan olsa olsa "kepçe" olur. (Yanlış Masalcı Bay Yalnış)
- Ben de tiyatro değil de resme böyle sevdalı olsam, hiç ağzımı açmaya gerek kalmadan, tıpkı Turgut gibi bir kenara çekilip resimler yapardım ne güzel. Kim anlardınki bir ressamın kekeme olduğunu? İnsanın eli hiç kekeme olur mu? Belli olur mu dilinin bir türlü doğru dönmediği, çizdiği çizgiler arasından? (Kekeme Hamlet)
- Gözden düşünce kaç parça olur insan ? (Binbir)
- "Acı gitgide acıyor. Kavun acısı gibi, zehir gibi bir acı... Yalnızlık. Yalnızlık güzel. Güzel değil. Kavun acısı." Sait Faik Abasıyanık (Rüya Kadar)
- ...“Karanlık noktası olmayan bir hikâyenin ömrü, eğer son cümlesine kadar tahammül edilebilirse, ancak bir okumalıktır.” (Öykü Yapım Çalışmaları)
- Herkes birbirini tanır. Birbirini ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi düşman olursun birbirine. (Binbir)
- Acı saatlerin gölgesine uzanmış, ama yine de umutla güzel haberler bekleyenleri nasıl uyku tutsun? (Annemin Gölgesi)
- Sokakları okumayı bilmeli insan. Gökyüzünü okumayı öğrenmeli. Denizleri, gölleri, dağları… En mühimi de insanları okumayı öğrenmeli. Öğrenmeli ki, ilk evvel de kendini bilmeli. (Annemin Gölgesi)
- Sebeplerden olmamıştır, Allah'ın yaratması ile olmuştur. Yoklara kabiliyet nereden geliyor? Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi(k.s.) (Rüya Kadar)
- Gerçi ülkede edebiyat eleştirisine dair hiçbir şey yoktu ve öykü, pek de öyle tutulan bir tür sayılmazdı. Roman, öyküyü döverdi her zaman. (...) Hatta çoğu zaman öykü, roman yazma yolunda bir basamak olarak görülüyordu sadece. Büyüyünce romancı olacaklar için bir oyun ve eğlence alanı mıydı öykü? (...) Uzun olunca daha mı kıymetli oluyordu yazılanlar? Kaç metre yazarsa yazar olur bir yazar? (Binbir)
- Gözüm yükseklerde değil, ama başım hep yukarıda geziyorum. (Dünya Kiracısı)
- Zaten kitaptan maksat da iki kapağın arasına sıkışıp kalmış sayfalar değildir. O sayfaların arasında gizlenen, kitabı kitap ve insanı da insan yapacak olan şeydir asıl olan. Elbette bu aramakla bulunmaz, ama bulanlar da ancak arayanlardır. (Annemin Gölgesi)
- "... zorla mı dinleteceksin kendini, sesini kaydediyor mu sanıyorsun kulaklar, kalplerine erişebiliyor musun, ama biliyorsun susmanın da hiçbir yararının olmadığını, hatta o bilindik dizeyle destek yapıyorsun bunu kendine, sırtını yaslamak da isterdin ama öğrendin en azından dizlerin en çabuk yıkılıp giden şeyler olduğunu..." (Binbir)
- karanlıkta başlayan öykü karanlıkta biter. (Rüya Kadar)
- "Herkesin bir kalbi var. Bazılarına yetmiyor demek." (Binbir)
- Yaşam bile bu kadar zor anlaşılır, hatta anlaşılması olanaksıza yakınken bir okur nasıl okuduğu eserin kolaylıkla kendisini ele vermesini ister? (Öykü Yapım Çalışmaları)
- İletişim çağındayız, ama kiminle iletişim kurmaya çalışsanız sizi meşgule atıyor. (Dünya Kiracısı)
- "Yaşamadığı bir hayatı nasıl hatırlayabilirdi ki?" (Öykü Yapım Çalışmaları)
- "... kendine bu yolu açan sen miydin, çıkmaz sokaklarda volta atıp da 'neden bir yere varamıyorum?' diye hayıflanman başkalarını güldürürken senin üzüntüden kahrolmanın sorumlusu kim..." (Binbir)
- Bir insanı sevmekle başlar her şey... diyordu yazar. (Kekeme Hamlet)