Derek Johnston kimdir? Derek Johnston kitapları ve sözleri
Derek Johnston hayatı araştırılıyor. Peki Derek Johnston kimdir? Derek Johnston aslen nerelidir? Derek Johnston ne zaman, nerede doğdu? Derek Johnston hayatta mı? İşte Derek Johnston hayatı...
![Derek Johnston kimdir? Derek Johnston kitapları ve sözleri](https://www.mardinlife.com/uploads/2022/10/10/derek-johnston-kimdir-derek-johnston-kitaplari-ve-sozleri-330348.jpg)
Derek Johnston edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Derek Johnston hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Derek Johnston hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Derek Johnston hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Derek Johnston kimdir?
Derek Johnston Kitapları - Eserleri
- Felsefenin Kısa Tarihi
Derek Johnston Alıntıları - Sözleri
- felsefenin ebedi ve ezeli büyüsü de şuradadır; "işte budur! konu nihai çözüme ulaşmıştır." denilecek bir noktaya gelme şansının olmaması. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- spinoza, insanları korkudan kurtarmak istemiştir. tutku olan yani yetersiz fikirlerden kaynaklanan duygulara karşı çıkmıştır. ancak bilgelik tanrı'yı zihin yoluyla sevmektir ve bu hem düşüncenin hem de duygunun bir birleşimidir. kişinin gerçeği -her şeyin tanrının bir parçası olduğunu- kavramasından kaynaklanan sevinç ile gerçek düşüncenin birleşimidir. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- kişi aktif şekilde eleştirel düşünmediğinde felsefe yapıyor olmaz. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- Birçok insan mağarada oturmaktan memnundur. Gerçekliğin ortaya çıkması birçok kişiyi korkutacaktır. Güneşten gözleri kamaşsın istemezler. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- sokrates'in mevcut varsayımları sürekli sorgulaması onu sevilen biri yapmadı ama o buna aldırmıyordu. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- Bütün insanlar iyiyi ister, bu sebeple yaptıkları kötü bir şey onların iyiyi bilmemesindendir. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- Descartes'ın yatakta uzandığı bir sefer, bir örümceğin ağ örmesi izleyerek koordinat geometrisinin prensiplerini bulduğu rivayet edilir. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- thomas hobbes, doğal durumda bir insanın hayatının "yalnız, zavallı, kötü, hayvani ve kısa" olacağını düşünmekteydi. locke ise doğal durumda yaşamayı her ne kadar gelişmemiş ve tamamlanmayı bekliyor olarak görse de bu durumun yapısı gereği içtimai olduğunu düşünmekteydi: "huzur, iyi niyet, karşılıklı yardım ve korunma." insanlar her zaman için başkasının hayatına ve mülküne saygı öğreten aklın kanununa tâbidir. savaş ve şiddet, bireyler ve yönetenler bu kanuna uyumadığında ortaya çıkar. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- parmenides, algıların aldatıcı olduğunu söylemişti. tek gerçek varlık "bir"dir. bu varlığın bütünü her yerdedir. düşünülen her şey vardır çünkü nesnesi olmayan bir düşünce yoktur. eğer bir şey düşünülebiliyorsa o şey bütün zamanlarda var olmalıdır. bu yüzden değişiklik yoktur. parmenides, için varoluş ya da yok olma yoktur. (Felsefenin Kısa Tarihi)
- soyut fikirleri kullanmaya çalıştığımızda ve mutlak gerçeklik, güzellik ya da adalet bağlamında konuştuğumuzda bilinçsiz bir şekilde platon'un formlar teorisini mi tekrarlıyoruz? (Felsefenin Kısa Tarihi)