Daver Darende kimdir? Daver Darende kitapları ve sözleri
Yazar,ressam Daver Darende hayatı araştırılıyor. Peki Daver Darende kimdir? Daver Darende aslen nerelidir? Daver Darende ne zaman, nerede doğdu? Daver Darende hayatta mı? İşte Daver Darende hayatı...
Yazar,ressam Daver Darende edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Daver Darende hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Daver Darende hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Daver Darende hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1940
Doğum Yeri: İstanbul
Daver Darende kimdir?
1940'da İstanbul'da doğdu. İlk kişisel sergisini 1982'de Ankara'da açtı. Yurt dışında Varşova, Krakow, Glivice, Gdansk, Dubai, Paris, Londra ve Tokyo'da açtığı sergiler, büyük beğeni topladı. Sanatçı bugüne kadar 23 kişisel sergi açtı. 16 karma sergiye katıldı.
1984 ve 1985 yıllarında; Polonya'nın Krakow kentinde açtığı sergilerde, onur diploması ve bronz madalya ile ödüllendirildi. İki tablosu, Tokyo sergisinden Japon prensi Mikasa tarafından beğenilerek satın alındı. Bir tablosu da 11. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e armağan edildi.
Ötedenberi İstanbul'u çocukluk anılarından günümüze, vapurları, tramvayları, köprüleriyle nostaljik bir yaklaşımla resmeder. Ünlü ressam Nejad Melih Devrim, halen çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdüren sanatçı için," Tertemiz ve candan renklerle eserlerinde çok olgun, sahici sanatkar ve fıtraten renkçi, içimizi açtı. Daver Bey bizdendir" diye yazmıştır.
Daver Darende Kitapları - Eserleri
- Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı
- Sanat Ne Güzel
- Işık Adası Bali
- Ortadoğu Bataklığında Türkiye
- Sirenler Çalıyor
- Devler Devcikler
- Uygar Olmak Zor İş
- Türkiye’ye Dayatılan Büyük Oyun
- Kız Kulesinden Eyfele
- Diplomatın Not Defteri
- Çok Renktir İstanbul
- Çınarların Gölgesinde
Daver Darende Alıntıları - Sözleri
- “Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.” (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Savaşların kazananı olmuyor. Suçsuz insanlar ölüme gönderilerek gerçek bir dram yaşanıyor. Çocuklarımızın beyinlerine, yüreklerine savaş sözcüğü yerine "barış" sözcüğünü aşılayalım. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Dünyada bir sürü çirkinlik vardır. Ben ancak güzelliğe katlanabilirim. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Tozlu çekmecelerde eski fotoğrafları bulunca çocuk gibi seviniyorum. Yaşam direnci veriyor insana eski anılar, geçmiş yıllar... (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Bölük pörçük anılar. İnsan biraz yaşlanmalı ki çocukluğu, geçmiş yılların öykülerini daha iyi anlatabilsin. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Savaşların kazananı olmuyor. Suçsuz insanlar ölüme gönderilerek gerçek bir dram yaşanıyor. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Savaş isteyenler, hazırlayanlar ve bizi gelecekteki bir barışa ilişkin bulanık vaatlerle oyalayarak ya da dıştan gelecek saldırılarla korkutarak tasarılarına ortak etmeye çalışanlar, dünyamızın ve her türlü barışın baş belasıdır. Savaş, dünyayı ileri götürmez, bir şeyleri erteler. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- "Bali'ye ilk ayak basan Avrupalı, Marco Polo'dur. Moğol Hanedanlığı'na büyükelçi olarak atanan ünlü gezgin anılarında 1292 yılında Bali' ye uğradığını, adanın güzelliği ile büyülenerek güzel günler geçirdiğini anlatır." (Işık Adası Bali)
- Haksızlıklardan hasta düşmüş bir dünyada yaşıyoruz (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Haksızlıklardan hasta düşmüş bir dünyada yaşıyoruz. (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)
- Zincirinden kurtulan atom gücü her şeyi değiştirmiş, yalnız bir şeyi olduğu gibi bırakmıştır:Düşünme tarzımızı. Bu yüzden, örneği görülmemiş bir felakete doğru koşmaktayız. İnsanlık yaşayacaksa yeni bir düşünce biçimini bulmak zorundadır. Albert Einstein (Bir Çocuğun Gözünden 2. Dünya Savaşı)