Chris Impey kimdir? Chris Impey kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

İngiliz olan astronom, eğitimci ve yazar Chris Impey hayatı araştırılıyor. Peki Chris Impey kimdir? Chris Impey aslen nerelidir? Chris Impey ne zaman, nerede doğdu? Chris Impey hayatta mı? İşte Chris Impey hayatı...

İngiliz olan astronom, eğitimci ve yazar Chris Impey edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Chris Impey hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Chris Impey hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Chris Impey hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Christopher David Impey

Doğum Tarihi: 25 Ocak 1956

Doğum Yeri: Edinburg, İskoçya

Chris Impey kimdir?

Chris Impey Kitapları - Eserleri

  • Evrenin Doğuşu
  • Einstein'in Canavarları
  • Yaşam Üzerine Sohbetler

Chris Impey Alıntıları - Sözleri

  • Lemaître bir Cizvit rahibiydi. Belçika'da doğdu. İnşaat mühendisliği tahsili Birinci Dünya Savaşı yüzünden kesintiye uğradı. Orduda topçu subayı olarak görev yaptı ve üstün hizmet madalyası kazandı. Savaştan sonra yolunu değiştirip fizik ve matematik alanlarında çalışmaya başladı ve Einstein'ın kütleçekimi üzerine yaptığı yeni kuramsal çalışmasından çok etkilendi. Matematikte doktorasım yaptıktan sonra Katolik Kilisesi'nde görevlendirildi. Bilimde ikinci bir doktora daha yaptıktan sonra uzmanlarından -Cambridge'de Eddington ve Harvard'da Shapley'den- astronomi öğrendi. 1927'de genişleyen evren hakkındaki yeni düşüncelerini sunan bir makaleyi çok fazla okunmayan bir Belçika dergisinde yayınladı. Aym yıl Brüksel'de Einstein ile konuştu ama büyük adam ondan pek etkilenmişe benzemiyordu. Nitekim ona şu sözleri sarf etti: "Matematiğiniz doğru ama fiziğiniz berbat." (Evrenin Doğuşu)
  • Gökyüzündeki Sirius dahil en parlak Yıldızlar Güneş' ten daha büyüktür. (Evrenin Doğuşu)
  • Yıldızların doğum ve ölüm hikayeleri döngüseldir. Büyük bir patlama sonucu ölen yıldızlar yeni yıldızları meydana çıkarır ve bu döngü Samanyolu galaksisinde 11 milyar yıldan beri sürüp gelmiştir. Bu hikaye aynı zamanda bizim hikayemizdir. Yıldızlar madde saçtığında, gezegenlerin ve insanların oluşması için gereken ağır elementlere sahip yıldızların arasındaki bölgeyi döller. Vücudumuzdaki her karbon atomu, Güneş sistemi oluşmadan çok önceki zamanların birinde uzayın bir köşesindeki bir yıldızın kazanında dövülmüştür. (Evrenin Doğuşu)
  • Bizler Güneş'e yakın, yaşama elverişli nazik bir bölgeye sıkışmış durumdayız, (Evrenin Doğuşu)
  • Büyük aşama ise Samanyolu dediğimiz yıldızlar topluluğu ve görünür evrene saçılmış benzer yüz milyarlarca galaksidir. Tıpkı Samanyolu'nda veya Dünya dediğimiz doğurgan gezegeni meydana getiren süreçlerde olduğu gibi, muhtemelen bu galaksilerin her birinde de yaşanabilir milyonlarca dünya bulunmakta ve sayısız biyolojik deney gerçekleşmektedir. Uzayın muazzam genişliği başka dünyaları keşfetmeye ve yalnız olup olmadığımızı anlamaya çalışan bizlere meydan okumaktadır. (Evrenin Doğuşu)
  • ..matematik onu Tanrı'dan daha yüksek sesle çağırıyordu. (Einstein'in Canavarları)
  • uzaydan bakınca insan faaliyetine dair bir işaret göremiyorum; toprak ve kaynakları kontrol altına alma hırslarıyla ün salmış tüysüz maymunların tüm ekosistemin dengesini bozduğuna dair bir işaret de yok. (Evrenin Doğuşu)
  • Dünya diğer gezegenlerle birlikte Güneş'i de oluşturan bir gaz bulutunun yoğunlaşmasından doğmuştur. Köklerimizin hikayesi, bizi oluşturan atomların 4,5 milyar yıldan daha uzun bir süre önce, şiddetli nükleer tepkimelerle birleşmesinin ve pek çok yıldız kuşağının çekirdeğinden geçerek günümüze ulaşmasının öyküsüdür. (Evrenin Doğuşu)
  • Her beş dakikada bir, bir çift kara delik evrenin bir yerinde birleşmekte, uzaya kütleçekim dalgaları saçmaktadır. (Einstein'in Canavarları)
  • Ay zayıf bir manyetik alana ve küçük bir metalik çekirdeğe sahip olması bakımından Dünya'dan büyük ölçüde farklıdır. Ay'ın oluşumuyla ilgili çarpma teorisi yaklaşık 4.4 milyar yıl önce bir çarpışma sonucunda Ay'ın uzaya sıçradığını ve Ay dünya sistemine açısal momentum kazandırdığını öne sürer. (Evrenin Doğuşu)
  • “Çekirdek aritmetiğinde 1+1+1+1<4’tür. Aynı yıl meşhur İngiliz astrofizikçisi Sir Arthur Eddington ‘eksik’ kütlenin Einstein denklemine göre enerji olarak kaybolduğunu tespit etti. Dolayısıyla hidrojenlerin birleşip helyuma dönüşmesi Güneş’i on milyarlarca yıl parlak tutmaya yetecek bollukta enerji üretebilir.” (Evrenin Doğuşu)
  • Değişmeden günümüze kadar gelmiş en eski kaya, buzullaşma nedeniyle açığa çıkmış, antik kayalar silsilesinin bir parçasını oluşturan, Kanada'daki Gneiss kayasıdır. 4.03 milyar yaşındadır. Yeryüzündeki en eski madde Batı Avustralya'daki Jack Hills bölgesinde bulunan zirkon kristalidir. Bu yarı kıymetli minik taş 4.4 milyar yaşındadır. (Evrenin Doğuşu)