Chris Anderson kimdir? Chris Anderson kitapları ve sözleri
Yazar Chris Anderson hayatı araştırılıyor. Peki Chris Anderson kimdir? Chris Anderson aslen nerelidir? Chris Anderson ne zaman, nerede doğdu? Chris Anderson hayatta mı? İşte Chris Anderson hayatı...

Yazar Chris Anderson edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Chris Anderson hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Chris Anderson hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Chris Anderson hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 9 Temmuz 1961
Doğum Yeri: Londra, Birleşik Krallık
Chris Anderson kimdir?
National Magazine Award (Ulusal Magazin Ödülü) kazanmış Wired Dergisi'nin editörüdür. Uzun Kuyruk kavramını, 2004 yılında, Amazon.com ve Netflix benzeri iş ve ekonomik modelleri tariflemek için, editörü olduğu Wired Dergisi'ne yazmış olduğu The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More (2006) adlı kitabında okurlarına aktarmıştır.Karısı ve dört genç çocuğuyla Berkeley, Kaliforniya'da yaşamaktadır.
2001 yılında Wired'a katılmadan önce internet hakkındaki fikirlerini yayınladığıThe Economist 'de çalıştı. George Washington Üniversitesi'nde fizik alanında öğretim derecesi var. Ayrıca Nature and Science dergisinde de çalıştı.
Chris Anderson Kitapları - Eserleri
- TED Konuşmaları
- Rakamlar Oyunu
- Bedava
- Çizgilerle Uzun Kuyruk
- Geleceği Üretenler
Chris Anderson Alıntıları - Sözleri
- Böylece 20.yüzyılın en güçlü pazarlama araçlarında biri doğmuştu: Bir şey talep yaratmak üzere başka bir şeyi dağıtmak. (Bedava)
- Yeni Bedava'yı anlayanlar, yarının pazarlarına hakim olacak ve bugünküleri bozacaklar. (Bedava)
- Bu kitabın temel iddiası, paylaşmaya değer bir fikri olan herkesin güçlü bir konuşma yapma kabiliyetinde olduğudur. (TED Konuşmaları)
- Yeni Bedava biçimi bir hile, paranın bir cepten diğerine aktarıldığı bir tuzak değil. Tersine o gücüne, mal ve hizmet maliyetlerini sıfıra yakın düşüren olağanüstü yetenekten alıyor. (Bedava)
- Konuşmacı olarak ilk göreviniz, sizin için derinden önemli olan bir şeyi ele almak ve dinleyicinin zihni içinde bunu yeniden inşa etmektir. (TED Konuşmaları)
- Eğer bir kaynak aşırı kıt ve pahalı olursa onun yerini alacak bir mal bulma dürtüsü harekete geçer ve talebin kız kaynaktan çekilmesine neden olur. (Bedava)
- Patent sisteminin babası olan Thomas Jefferson şöyle der: Benden fikir alan, benimkini azaltmadan kendi eğitimini alır; mumunu benimki ile yakan, beni karartmadan ışığını alır. (Bedava)
- Günlük hayatta terapi harici özşefkatimizi nasıl geliştirebiliriz? Kendimizle somut sesli olarak güzelce konuşmalıyız. Vücut geliştirir gibi düzenli özfarkındalık çalışmalarıyla beyin kasımızı geliştirebiliriz. -mindfulness- (TED Konuşmaları)
- Önemsediğimiz şeyler, paradoksik içerir. Evlilik bir paradokstur: Onunla yaşayamam ve onsuz yaşayamam. Her iki ifade de doğru. Ve evliliği ilginç kılan, başka şeylerin yanı sıra bu iki ifade arasındaki dinamiktir. (Bedava)
- "Bilgi beynin içine itilmez. İçeresine çekilmelidir." (TED Konuşmaları)
- "'Economics' sözcüğü, Antik Yunanca oikos (ev) ve nomos'tan (âdet veya kural) gelir, yani 'ev kuralları'. Ve evde Bedava her zaman kural olmuştur." (Bedava)
- "Bedelsiz numune," bir ürünün tanıtma ve gerçek malı almak üzere sizde küçük bir ahlaki borçluluk hissi uyandırma amaçlı basit bir pazarlama taktiğidir. (Bedava)
- özşefkat bencillik değildir çünkü kalbimizi kendimize açtıkça başkalarına da verebileceğimiz şeyler artar (TED Konuşmaları)
- Beyinlerimiz kıtlık üzerine koşullanmış; zamandan paraya kadar, yeterince sahip olamadığımız şeylere odaklanmışız.Dürtümüz bu. Aradığımız şeyi bulduğumuz anda onu çok çabuk önemsemez duruma geçiyor Vve izleyebileceğimiz yeni bir kıtlık buluyoruz.Sahip olduğumuz değil, olmadığımız şeylerle motive oluyoruz. (Bedava)
- "Ücretsiz hediyesi içinde" sözü aslında, hediye maliyetinin fiyatına eklendiği anlamına gelir. (Bedava)