Cenk Özbay kimdir? Cenk Özbay kitapları ve sözleri

Sosyolog, editör, yazar Cenk Özbay hayatı araştırılıyor. Peki Cenk Özbay kimdir? Cenk Özbay aslen nerelidir? Cenk Özbay ne zaman, nerede doğdu? Cenk Özbay hayatta mı? İşte Cenk Özbay hayatı...

Sosyolog, editör, yazar Cenk Özbay edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Cenk Özbay hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Cenk Özbay hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Cenk Özbay hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Cenk Özbay kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu üniversitedeki lisans öğreniminin ardından University of Southern California’da Sosyoloji ve Cinsiyet Çalışmaları alanlarında doktorasını tamamladı. Araştırma konuları arasında erkeklik ve cinsellik, neoliberalizm, çalışma sosyolojisi ve kent yaşamı yer alır. Radikal İki, bianet, Toplum ve Bilim, Sexualities ve Doğu Batı gibi mecralarda yayınlanan yazılarının yanı sıra İngilizce ve Türkçe çok sayıda kitap bölümü kaleme aldı.

Cenk Özbay Kitapları - Eserleri

  • Neoliberalizm ve Mahremiyet
  • Yeni İstanbul Çalışmaları

Cenk Özbay Alıntıları - Sözleri

  • Birey, toplumsal normlara uyarak, arzularına kapıları kapayarak, duygularını sükunetle kontrol altında tutmaya çalışarak, tutkularını göz ardı ederek, unutarak kendisi üzerine egemenlik kuruyor. Oysa hayat belki de ancak itiraf ve imtihandan uzakta ve tahakküm ilişkilerinin askıya alındığı yerlerde var olabilir. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Geç kapitalizmin işleyişinde, eşcinsel gruplar,özellikle de erkek eşcinseller önemli bir tüketici kitle olarak kabul gördükçe, hem erkek eşcinsellere yönelik reklamlarda bir artış yaşanıyor hem de paralel bir biçimde erkek eşcinseller görünürlük kazanıyor. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Siz hiç yok sayıldınız mı? İnsan olarak varlığınız yok sayıldı mı? (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Piyasa ve kuralları toplumu yönetir. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Sağlık diğer mal ve hizmetler gibi alınıp satılamaz çünkü sağlığa olan talep istekten değil, ihtiyaçtan doğar. Sağlığın tüketimi düzensiz ve belirsizdir. Bu nedenle hastaların sağlık hizmeti alırken tipik bir tüketici gibi bilinçli tercihler yapmalarını beklemek gerçekçi olmaz. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Heteroseksist düzende üremeye katılmayan cinselliklere yer yoktur. Biyolojik üremeye katılmadıklari için ancak geç kapitalizme kâr sağlayarak var olabileceklerdir. Ekonomik sisteme sağladıkları kâr, bir bakıma üremeye katılmama kusurlarını telafi edip mazur gösterebilecektir. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Reklamlar teneffüs ettiğimiz hava kadar hayati bir biçimde bizi biz yapan kimi söylemleri dolaşıma sokarak bize mutluluk,kayıp ve zevk ölçütlerinin ne olduğunu gösteriyorlar. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Toplumsal farklılıkları ve bu farklılıklar arasındaki hiyerarşileri yaratan süreçler, kabul görme arzusunu da üretir. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)
  • Toplumsallık, mevcut artı-değer üretim yasasının ilga edilmemesi ve ötekilerin düzenin devamı için uyumlu olmayan sapkın davranışlarının göz önünden kaldırılması için herkesin her anın izlendiği bir gözetim uygarlığı olarak tanımlanabilir. (Neoliberalizm ve Mahremiyet)