Bernard Cornwell kimdir? Bernard Cornwell kitapları ve sözleri
İngiliz Yazar Bernard Cornwell hayatı araştırılıyor. Peki Bernard Cornwell kimdir? Bernard Cornwell aslen nerelidir? Bernard Cornwell ne zaman, nerede doğdu? Bernard Cornwell hayatta mı? İşte Bernard Cornwell hayatı...
İngiliz Yazar Bernard Cornwell edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Bernard Cornwell hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bernard Cornwell hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Bernard Cornwell hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 23 Şubat 1944
Doğum Yeri: Londra, Birleşik Krallık
Bernard Cornwell kimdir?
Bernard Cornwell (d. 23 Şubat 1944; Londra), İngiliz yazar. Londra Üniversitesi'ni bitirip, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, BBC'de yaklaşık on yıl çalıştı. Hala eşi olan Judy Cornwell ile evlenebilmek için Amerika'ya taşındı.
Çalışmak için Amerikan Hükümeti'nden izin almak zorundaydı; ancak kitap yazmak konusunda izin gerekmediğinden bu mesleğe başladı ve bugün dünyada tarihi roman alanında en önemli yazarlardan biridir.
Bernard Cornwell Kitapları - Eserleri
- Azincourt
- Şeytanın Atlıları
- Cehennem Savaşçıları
- Heretik
- Son Krallık
- Tanrının Düşmanı
- Kış Kralı
- Excalibur
- Waterloo
Bernard Cornwell Alıntıları - Sözleri
- Hiç kimse için ölümü dileme Thomas, bazen böyle bir dilek olmadan da, ölüm beklenenden çabuk gelir. (Cehennem Savaşçıları)
- “Arthur ap Neb,” dedi Uther. Bu son söz korku ve hayret nidaları ile karşılandı. “O, bizim kanımızı taşımıyor.” Neb, hiç kimse anlamına gelen bir sözcüktü. Uther, Arthur’u evlatlıktan reddediyordu.” (Kış Kralı)
- "Sen kenarda durup savaşanları izleyecek, savaşmayı öğreneceksin ve en tehlikeli darbenin, görebildiğin kılıç ya da balta darbesi olmadığını anlayacaksın. Yani en tehlikeli darbe, kalkanın altından gelen ve topuklarına inen darbedir." (Son Krallık)
- “Ölüm güçlü bir şeydir.” (Excalibur)
- “Deniz, soğuk ve yalnızlık hissettiren bir ölüm getiriyor.” (Son Krallık)
- “Biz Arthur’u, kılıcı ile efsanelere konu olan, parlak zırhı ile ışık saçan, bir savaşçı lord olarak biliriz ve hatırlarız ama o, iyi, dürüst ve adil bir hükümdar olarak anılmak isterdi sadece.” (Excalibur)
- “Çok gururluydu” dedim, belki de Arthur’u aptal yapan şey buydu.” (Excalibur)
- “Konseyde iki kadın vardı, sadece iki tane... Ama iki kadının varlığı bile oradaki adamların mırıldanarak itiraz etmelerine sebep olmuştu.” (Kış Kralı)
- "...yok olana kadar her şey aynı kalacaktır..." (Son Krallık)
- Cennette gözyaşı yoktur. (Azincourt)
- “Bir insan yasayı satın alabiliyorsa yasa değerini yitirir.” (Excalibur)
- Görev bazen başkaları tarafından empoze edilir ve biz bu görevin iyi biri olmamıza yardım edip etmediğini her zaman incelemeliyiz. (Heretik)
- “İnsanlar düş kırıklıklarından dolayı umutlarından vazgeçmezler, aksine umutlarını ikiye katlarlar.” (Excalibur)
- “Tarih, erkekler tarafından erkeklerin yaptıkları şeylerin anlatılmasıdır, ama Arthur’un bu hikayesinde kadınlar, kapkaranlık bir suda parıldayan birer alabalık gibi ortaya çıkıyorlar.” (Excalibur)
- Thomas eğlencesini bulmuştu. Tepeye doğru koşarken neşeyle çığlık attı. Oklar fmdık yapraklarının arasından hızla geçerken Thomas onların uçarken derin, neredeyse uğuldar gibi bir ses çıkardıklarını fark etti. Zirveyi geçince batıya doğru birkaç metre koşup tekrar zirveye çıktı. Bir ok daha gönderecek kadar durup döndü, yeniden koşmaya başladı. Thomas Cenovalı okçuları ölüm dansına götürüyordu. (Şeytanın Atlıları)
- Ve önemli olan da bu inanç. Eğer bir şeyin Tanrının gücünü taşıdığına inanırsan gücünü sana gösterir. (Cehennem Savaşçıları)
- “Düşmanlarını, dostlarını seçtiğinden daha büyük bir özenle seç.” (Tanrının Düşmanı)
- O halde kilisenin görevi nedir? Zenginleri iyileştirmek, tokları doyurmak, piskoposları giydirip donatmak elbette! (Azincourt)
- “Sadece aptallar savaş isterler.” (Excalibur)
- Fukara,zengin veya savaşcı farketmez. sevgi insana daima aklında olmayan bir güç verir (Son Krallık)