diorex
dedas

Andrew Dalby kimdir? Andrew Dalby kitapları ve sözleri

Yazar Andrew Dalby hayatı araştırılıyor. Peki Andrew Dalby kimdir? Andrew Dalby aslen nerelidir? Andrew Dalby ne zaman, nerede doğdu? Andrew Dalby hayatta mı? İşte Andrew Dalby hayatı...

  • 27.11.2022 15:00
Andrew Dalby kimdir? Andrew Dalby kitapları ve sözleri
Yazar Andrew Dalby edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Andrew Dalby hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Andrew Dalby hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Andrew Dalby hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1947

Doğum Yeri: Liverpool, Birleşik Krallık

Andrew Dalby kimdir?

1947 yılında Liverpool’da doğmuş, İngiliz dilbilimci, çevirmen ve tarihçidir. Yiyecek tarihi, dil ve klasik metinler hakkında birçok kitap ve makale yazmış ve yazdığı bu eserlerle birçok ödüle layık görülmüştür. Başlıca Eserleri Şunlardır: South East Asia: a guide to reference material (1993); Siren Feasts: a history of food and gastronomy in Greece (1995); The Classical Cook book (1996); Cato: On Farming (çeviri ve yorum) (1998); Dictionary of Languages; Guide to World Language Dictionaries (1998); Empire of Pleasures: Luxury and Indulgence in the Roman World (2000); Dangerous Tastes: thestory of spices (2000) [Tehlikeli Tatlar-Kitap Yayınevi]; Language in Danger; The Loss of Linguistic Diversity and the Threat to Our Future (2002); Flavours of Byzantium (2003) [Bizans’ın Damak Tadı-ALFA Yayınevi]; Food in the ancient world from A to Z (2003); Bacchus: a biography (2005); Venus: a biography (2005); The World and Wikipedia (2009); Cheese: a global history (2009).

Andrew Dalby Kitapları - Eserleri

  • Bizans'ın Damak Tadı
  • Homeros’u Yeniden Keşfetmek
  • Elaftherios Venizelos
  • Tehlikeli Tatlar
  • Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü

Andrew Dalby Alıntıları - Sözleri

  • Balık sosu (garum ve liquamen) antik Roma mutfağının ana çeşnilerden biridir. Balığın, özellikle de uskumrunun tuz ve kokulu otlarla işlenmesi sonucu elde edilirdi. (Tehlikeli Tatlar)
  • İbranice bir meselde bir kadın, "Yatağıma mürr, ödağacı ve tarçın serptim. Gel sabaha kadar aşkla mest olalım, sevgiden zevk alalım" der. (Tehlikeli Tatlar)
  • Güveni bulgularıyla desteklenen Schliemann, Mykenai’da, tam da Aslanlı Kapı’nın içinde kazılar yapmıştır ve çeşitli derinlikteki girişleri dikkatle gizlenmiş olan mezar odalarını tekrar keşfedecek kadar şanslıdır. Bazılarını Pausanias bilmektedir; ama diğerleri meçhul kalmıştır ve hiç yağmalanmamıştır. Schliemann bu odalarda, klasik Yunanistan kalıntılarından birkaç yüzyıl öndesine ait, bilinmeyen bir medeniyetten geldiği açıkça belli olan, zengin mezar sunuları bulmuştur. Aralarından en tanınmış olanı, muhtemelen yaşlı bir adamın altın ölüm maskesidir; “Agamemnon’un yüzüne baktım” diye haykırmıştır Schliemann. (Homeros’u Yeniden Keşfetmek)

Yorum Yaz