diorex
ARTUKBEY

Allan Megill kimdir? Allan Megill kitapları ve sözleri

Tarihçi, Yazar Allan Megill hayatı araştırılıyor. Peki Allan Megill kimdir? Allan Megill aslen nerelidir? Allan Megill ne zaman, nerede doğdu? Allan Megill hayatta mı? İşte Allan Megill hayatı...

  • 20.01.2023 12:00
Allan Megill kimdir? Allan Megill kitapları ve sözleri
Tarihçi, Yazar Allan Megill edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Allan Megill hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Allan Megill hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Allan Megill hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 20 Nisan 1947

Doğum Yeri: Kanada

Allan Megill kimdir?

Tarih öğrenimi gördüğü Saskatchewan Üniversitesi’nden 1969 yılında mezun olduktan sonra, sosyal bilimler alanındaki mastırını Toronto Üniversitesi’nde, felsefe alanındaki doktorasını ise Columbia Üniversitesi’nde tamamladı. 1974 yılında Iowa Üniversitesi’nde ders vermeye başlayan Megill 1990 yılında Virginia Üniversitesi’ne geçti ve halen bu üniversitede tarih profesörü olarak hizmet veriyor. Bilhassa Modern Avrupa düşünce tarihi, tarih kuramı ve tarih felsefesi konularında değerli çalışmalara imza atan ve 2005-2014 yılları arasında Journal of the History of Ideas adlı derginin yönetim kurulu başkanlığını yapan Megill’in yayımlanmış diğer kitapları şunlardır: Historical Knowledge, Historical Error: A Contemporary Guide to Practice (Tarihsel Bilgi, Tarihsel Hata: Güncel Bir Rehber; 2007) ve Karl Marx: The Burden of Reason (Karl Marx: Akıl Yükü; 2002).

Allan Megill Kitapları - Eserleri

  • Aşırılığın Peygamberleri

Allan Megill Alıntıları - Sözleri

  • ''Eğer geri dönüşün keşfi gerçekten de felsefenin sonuysa, o zaman insanın sonu da felsefenin başlangıcının geri dönüşür.'' (Aşırılığın Peygamberleri)
  • "İnsan dünyaya söylemmiş gibi bakarak, sonra da onun karşısına kendi rakip, sorgulayıcı, yıkıcı söylemini koyarak, dünyanın görünüşteki katılığını, onun içinde yer alıp da kendini bize bir veri olarak, kabul edilmesi gereken bir şey olarak dayatmaya çalışan her şeyi yıkar." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • "Ahlaki olgu diye bir şey yoktur, sadece olguların ahlaki yorumları vardır." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • "Nietzsche dili bir 'sözde bilim' olarak niteler, çünkü insan onunla 'öbürünün' yanında kendine ait bir dünya yerleştirir; bu o kadar sabit addettiği bir mevkidir ki orada durarak diğer dünyayı menteşelerini söke söke kaldırıp kendini onun efendisi haline getirebileceğini zanneder." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • Tanrı'ya ihtiyacım vardı, onu verdiler bana ve ben onu aradığımı kavrayamadan aldım; yüreğimde kök salamadığı için, bir süre bitkisel hayat yaşadı içimde ve sonra öldü. Bugün bana ondan söz edildiğinde, güzel bir eski sevgiliye rastlayan ihtiyar bir delikanlı gibi pişmanlıktan uzak bir neşeyle, "elli yıl önce, o yanlış anlama, o hata, bizi ayıran o rastlantı olmasaydı, aramızda bir şeyler olabilirdi." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • ''Hakikatler, yanılsama oldukları unutulmuş olan yanılsamalardır." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • Foucault’nun toplumsal teorisinde, iktidar klasik metafizik incelemelerinde töze ayrılan anonim yeri işgal etme eğilimindedir: Yeri, kimliği, sınırları yoktur, aynı anda her yerdedir hem de hiçbir yerde değildir. (Aşırılığın Peygamberleri)
  • "Daha önce savunduğum bakış açısını, yerine bir başkasını koymak için değil, bu bakış açısı sadece bir yol üzerindeki bir uğrak yerinden ibaret olduğu için geride bıraktım. Düşüncedeki kalıcı unsur yoldur." (Aşırılığın Peygamberleri)
  • ''Yazmak beni ancak kendini bir mücadelenin gerçekliği içine dahil ettiği ölçüde, bir taktik, bir aydınlanma aracı olarak ilgilendiriyor.'' (Aşırılığın Peygamberleri)
  • "Nietzsche'ye göre, sanat bir hakikat değil bir yanılsama aracıdır." (Aşırılığın Peygamberleri)

Yorum Yaz