Ali Güler kimdir? Ali Güler kitapları ve sözleri
Türk Tarihçi, Yazar, Öğretim Üyesi Ali Güler hayatı araştırılıyor. Peki Ali Güler kimdir? Ali Güler aslen nerelidir? Ali Güler ne zaman, nerede doğdu? Ali Güler hayatta mı? İşte Ali Güler hayatı...
Türk Tarihçi, Yazar, Öğretim Üyesi Ali Güler edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ali Güler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ali Güler hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ali Güler hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 2 Kasım 1962
Doğum Yeri: Karaman, Türkiye
Ali Güler kimdir?
İlk ve orta öğrenimini Karaman'da yaptı. 1979 yılında Karaman Lisesi'nden mezun oldu ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda başladığı yüksek öğrenimini, 1984 yılında bitirdi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde 1984 yılında başladığı Yüksek Lisans eğitimini, "İstanbul'daki Rum-Yunan Teşkilat ve Cemiyetleri (30 Ekim 1918 - 16 Mart 1920)" isimli çalışmasıyla 1986 yılında tamamladı. Aynı Enstitüde 1986 yılında başladığı Doktora eğitimini, "Türkiye'deki Gayrimüslimlerin Yirminci Yüzyıl Başlarında Sosyo-Ekonomik Durumları (1900-1918)" isimli çalışması ile 1993 yılında bitirdi.
Aynı fakültede okurken 1982 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda askeri öğrenci oldu. 5 Ağustos 1988 - 5 Ağustos 2002 tarihleri arasında 14 yıl Kara Harp Okulu'nda Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi öğretim elemanı olarak çalıştı. 5 Ağustos 2002 - 6 Ağustos 2004 tarihleri arasında Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Komutanlığı görevini yürüttü. 23 Ağustos 2004 tarihinde başladığı İstanbul'un Harbiye semtindeki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Müze Kısım Amirliği görevini bir yıl yürüttü. Dr. Öğ. Albay rütbesinde iken, 3 Ekim 2005 tarihinde kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli oldu.
1988 yılından beri Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Türk Askeri Tarih Komisyonu asli üyesi, 10 Şubat 2000 tarihinden beri Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk Araştırma ve Eğitim Merkezi (ATAREM) Genel Kurul üyesi, 15 Haziran 2000 tarihinden beri Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Haberleşme üyesidir. Türkiye'deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan İlişkileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi alanlarında eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çeşitli akademik ve askeri dergilerde yayınlandı. Başta, Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği "Askeri Tarih Seminerleri" olmak üzere birçok bilimsel toplantıya davetli veya görevli olarak katıldı ve bu toplantılarda bilimsel bildiriler sundu. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'den Karaman 1. sıra Milletvekili adayı olarak gösterilmiştir ve seçilememiştir. Şu anda Berikan Yayınevi'nin yayın danışmanlığını yürütmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin başdanışmanıdır.
Türkgün Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır.[3] Milliyetçi Hareket Partisi'nin 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.
Ali Güler Kitapları - Eserleri
- Dehanın Kodları
- Türk'ün Unutulan Yemini Misak-ı Milli
- Atatürk ve İslam
- Atatürk'ün Saklanan Şeceresi
- Sarı Mustafa'm
- Asya'nın Efendileri - Türk'ün Tarihi 1
- Kazım Karabekir "Emrinizdeyim Paşam"
- Sarı Paşa - İnsan Atatürk
- Kurtuluş'tan Kuruluş'a Atatürk
- Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak
- Benim Ailem
- Kartalın Pençesinde - Türk'ün Tarihi 2
- Bin Yıllık Hesaplaşma Lozan
- Sonsuza Yolculuk
- Cumhuriyetin Faziletinde - Türk'ün Tarihi 4
- Hilalin Gölgesinde - Türk'ün Tarihi 3
- Askeri Öğrenci Mustafa Kemal'in Notları
- Bilinmeyen Atatürk ve Milli Mücadele
- Atatürk ve Beytülmal
- Milletin Sinesinde Atatürk ve Anıtkabir
- Atatürk'ün Düşünce Dünyası
- Atatürk'ün Son Sözü Aleykümesselam
- Ziya Gökalp
- Herkes İçin Türk Tarihi
- Atatürk ve Milliyetçilik
- Türk Ailesi
- Atatürk ve Kadın Hakları
- Bir Vedanın Ardından
- Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Azınlıklar
- Türkler ve İslamiyet
- Sakarya'dan İzmir'e Mustafa Kemal
- Bir Dahinin Hayatı
- Selanik’ten Harbiye’ye Dahi Atatürk
- Atatürkün Soyu
- Bayraklaşan Akif
- Nutuk ve Sırları
- Şam'dan İstanbul'a Dahi Atatürk
- Kurtuluş'ta Kuruluş'a Atatürk
- Erzurum'dan Ankara'ya Dâhi Atatürk
- Akılcı İslam'ın Aydınlık Yolu
- Suikastlerin ve Darağacının Gölgesinde İttihatçılar ve Mustafa Kemal
- Atatürk ve Eğitim
- Atatürk ve Devlet Hazinesi
- İstanbul’dan Erzurum’a Dahi Atatürk
- Türklük Bilgisi
- Karamanlı Sarı Paşa
- Anadolu'da Bir Nefes Hacı Bayram Veli
- Osmanlı Devletinde Azınlıklar
- Sorun Olan Ermeniler
- Geçmişten Günümüze Türk Müslümanlığı
- Mustafa Kemal'den Atatürk'e
- Sakarya'dan İzmir'e Dahi Atatürk
- Çankaya'dan Anıtkabir'e Dahi Atatürk
- Türk Tarihinde Harbiye
- Atatürk ve Cumhuriyet'i Anlamak
- Atatürk Hayatı, Düşünceleri ve Kişiliği (3 Cilt)
- Sevr'den Kopenhag'a Parçalanan Türkiye
- Hacı Bayram-ı Veli
Ali Güler Alıntıları - Sözleri
- Atatürk, içinden çıktığı Türk milletinin büyüklüğüne samimi olarak inanmış bir liderdir. Bu asil bir milletin asil bir evladıdır. (Atatürk ve Milliyetçilik)
- Atatürk,Toplumda değişik düşünce ve değişik inaçların bulunmasını özgürlüğün doğal bir sonucu olarak kabul etmekte, dahası tek tip düşünce ve inancın toplum için tehlikeli bir durum,bir ölüm belirtisi olduğunu söylemektedir. (Sarı Paşa - İnsan Atatürk)
- "-Evet, din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır." (Atatürk ve İslam)
- Velhasıl kitap hangi konuda olursa olsun Atatürk’ün fikir ve hayatı için değerli bir varlık mahiyetindeydi. Atatürk’ün hayatında iyi ve öğretici kitabın yeri daima büyük olmuştur. (Sarı Paşa - İnsan Atatürk)
- 'Şimdi savaş bitti, yeni bir savaşımız başlıyor. O da kültür ve sanat savaşımızdır ve okumakla, kitapla olur; işte şimdi cephane taşıdığımız o sandıklara kitaplarımı koy, sandıklarla taşınsın, cephanenin yerini artık kitaplar alsın' dedi. (Dehanın Kodları)
- "Ingiliz Yüksek Komiseri Webb, 1919 yazında gönderdiği bir raporda, 'Venizelos'un bütün İzmir ve civarını mezbahaneye' çevirdiğini yazmıştır." (Sakarya'dan İzmir'e Mustafa Kemal)
- Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi (Şam'dan İstanbul'a Dahi Atatürk)
- Türk'ün haysiyeti ve izzet-i nefsi ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun evladır. (Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak)
- "Türkiye Cumhuriyeti'nin esas düşüncesi, kadınları değil, erkekleri dahi, savaş meydanına götürmemektir. Fakat, Türk ulusunun yüksek varlığına, hangi taraftan olursa olsun, ilişildiği zaman, işte o vakit Türk kadınları Türk erkeklerinin bulunduğu yerde hazır ve uyanık ve faal olacaklardır. Bu, insanlığın yüksek huzuru, sükunu ve dünya insanlığı için lazım bir ödev olduğundandır ki, Türk kadını bunu yapacaktır ve yapagelmektedir ve yapar." Mustafa Kemal Atatürk (Atatürk ve Kadın Hakları)
- Her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşid ilimdir, fendir. (Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak)
- O, toplumda değişik düşüncelerin ve değişik inançların bulunmasını, özgürlüğün doğal bir sonucu olarak kabul etmekte, dahası, tek tip düşünce ve inancın toplum için tehlikeli bir durum, bir ölüm belirtisi olduğunu söylemektedir. (Atatürk ve İslam)
- "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkı medenidir. Tarihte medenidir, hakikatte medenidir. Türkiye Cumhuriyeti halkı fikriyle, zihniyetiyle medeni olduğunu ispat etmek ve göstermek mecburiyetindedir. Medeniyim diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı, aile hayatıyla, yaşayış şekliyle medeni olduğunu göstermek göstermek mecburiyetindedir. Sonuç olarak , medeniyim diyen Türkiye'nin hakikaten medeni olan halkı; baltan aşağıya dış görünüşüyle bile medeni ve olgun insanlar olduğunu fiilen göstermeye mecburdur. " M. Kemal Atatürk (Kurtuluş'tan Kuruluş'a Atatürk)
- “ Size bağlı kalacak,haraç verecek,kıymetli atlar hediye edeceğim.Fakat dilimizi değiştiremem.Uzun saçlarımızı kestiremem.Halkıma Çinli elbisesi giydirmem.Âdetlerinizi,kanunlarınızı almam.İmkan yoktur.Çünkü bu bakımlardan bütün milletim hassasiyetle çarpan tek bir yürektir.” (Kartalın Pençesinde - Türk'ün Tarihi 2)
- Hakimiyet-i milliye öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar. (Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak)
- "Bir millet varlığını ve istiklalini kurtarabilmek için düşünebilen her türlü teşebbüs ve fedekarlığı yaptıktan sonra başarıya ulaşır. Ya başaramazsa demek, o milletin ölmüş olduğu hükmüne varmak demektir. Öyle ise, millet yaşadıkça ve fedekarca teşebbüslerine devam ettikçe başarısızlıkta söz konusu olamaz." Mustafa Kemal Atatürk (Atatürk ve Kadın Hakları)
- Asıl yapılacak iş, hastalığın belirtilerini değil sebebini ortadan kaldırmaktır. (Kurtuluş'tan Kuruluş'a Atatürk)
- Efendiler ve ey Millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz. (Cumhuriyetin Faziletinde - Türk'ün Tarihi 4)
- Memleketin idaresinde ve siyasetinde fenalıklar olduğunu keşfetmeye başladık. (Selanik’ten Harbiye’ye Dahi Atatürk)
- Mustafa Kemal ATATÜRK, değişik araştırmalarımızda da ortaya konulduğu gibi, hem baba hem de anne tarafından Türk'tür. (Atatürk'ün Saklanan Şeceresi)
- "Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır." M. Kemal Atatürk (Kurtuluş'tan Kuruluş'a Atatürk)