Alfie Kohn kimdir? Alfie Kohn kitapları ve sözleri
Yazar Alfie Kohn hayatı araştırılıyor. Peki Alfie Kohn kimdir? Alfie Kohn aslen nerelidir? Alfie Kohn ne zaman, nerede doğdu? Alfie Kohn hayatta mı? İşte Alfie Kohn hayatı...
Yazar Alfie Kohn edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Alfie Kohn hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Alfie Kohn hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Alfie Kohn hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 15 Ekim 1957
Doğum Yeri: Miami Beach, Florida, ABD
Alfie Kohn kimdir?
Alfie Kohn Kitapları - Eserleri
- Koşulsuz Ebeveynlik
- Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi
- Ödüllerle Cezalandırılmak
- Ev Ödevi
Alfie Kohn Alıntıları - Sözleri
- En iyi çıkış yolu, dümdüz içinden geçip gitmektir. (Ödüllerle Cezalandırılmak)
- Çocukların özsaygısı okul performansına göre artıp azalırsa, başarı da madde bağımlılığına benzer bir hal alır ve “ değersizlik duygusundan kaçabilmeniz için her seferinde daha fazla başarı elde etmeniz gerekir. “ (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Kaderimizi tamamen kontrol edemediğimizi bilmek bize ağır gelebilir. Gerçekten de , aslında sosyal bir ortamdan doğmuş bir durum veya sonucu, bireyin kişiliğine yüklemek pek kolaydır. Psikologlar buna temel yükleme hatası adını vermiştir. Yaptığımız her şeyin politikalarla, normlarla, sistemlerle ve diğer yapısal gerçekliklerle biçimlenebiliyor olabileceği fikrini inatla reddederiz. Suç işleyenlerin ahlaki açıdan zayıf, yoksulların tembel (veya iş bilmez) , şişmanların iradesiz olduğuna inanmayı seçeriz. Bu kişiler biraz daha sorumluluk alabilselerdi , biraz daha özkontrol uygulasaydı ne güzel olurdu! (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Ödül, sorunun ortaya çıkmasına neden olan etkenlerle hiç ilgilenmez. Bir çocuğun neden haykırdığını, bir öğrencinin ödevlerini neden yapmadığını, çalışanın neden umarsızca davrandığını sorgulamanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken, kişiye yola gelmesi için tehdit etmek ya da rüşvet vermektir. (Ödüllerle Cezalandırılmak)
- Özgürlük bir yanılsamadır. Zaten özgür olacak bir "benlik" de yoktur: İnsan yaptıklarından ibarettir. (Ödüllerle Cezalandırılmak)
- Ebeveynler, çocukların özel hissetmesine o denli odak landı ki, her şeyi kendine hak gören bir narsistler kuşağı yetiştiriyoruz. Takımları kazanmasa da ödül alıyorlar, et kileyici bir şey başarmasalar da övülüyorlar. Ödev veya proje olarak ne teslim ederlerse etsinler notları şişiriliyor. Hiçbir hatayı affetmeyen gerçek dünyaya çıktıklarında ise bu pembe rüyadan sertçe uyanıp şaşkına dönecekler. (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Çocukların gerçekte gereksinim duyduğu, koşullara bağlanmamış bir sevgidir. Ama eğer onlara verilen yalnızca eylemlerine bağlı onaylarsa , o zaman onayı alırlar ve pek tatmin olmamış biçimde daha fazlasını isterler . (Koşulsuz Ebeveynlik)
- Her kuşak eski , güzel günlerden söz ediyor ama o günlere baktığımızda yine aynı şeyleri söyleyen başka bir kuşakla karşılaşıyoruz. (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Sonuçta konuşmak sadece "sözlü bir davranış" tır. Düşünmek sadece sessiz konuşmaktır. (Ödüllerle Cezalandırılmak)
- Ödevle ilgili sıkça yapılan şikayetler: 1. Ebeveynlere binen yük 2. Çocukların üstündeki stres 3. Aile içi çatışma 4. Başka etkinliklere daha az zaman kalması 5. Öğrenmeye duyulan ilgide azalma (SF:16-27) (Ev Ödevi)
- Çocukları, neler yaptıklarına değil, kim olduklarına bakarak (ve oldukları gibi) sevmek gereklidir. Böyle bir sevgi alan çocuk, işleri eline yüzüne bulaştırsa veya bazen yetersiz kalsa bile iyi bir insan olduğunu düşünmeyi sürdürebilir. (Koşulsuz Ebeveynlik)
- Ödül insanı motive eder mi? Evet, ama sadece ödül almak için motive eder. (Ödüllerle Cezalandırılmak)
- Ceza diğer bir deyişle, güçlünün her zaman haklı olduğunu öğretir. (Koşulsuz Ebeveynlik)
- Ebeveyn ve öğretmenlerin karşı karşıya olduğu soru şu: Birincil sorumluluğumuz, çocukların öğrenmeyi sevmesini sağlamak mı, yoksa onları hiç gerekli olmayan bir sevimsizliğe bugünden alıştırmak mı (gelecekte daha kolay baş etsinler diye)? İkinci seçeneğe kuşkuyla bakmak, çocukların sevimsiz deneyimler yaşayacağı gerçeğini reddetmek değildir. Elbette yaşayacaklar ve zahmetli pek çok iş de yapacaklar. Ama bunu öğretmek için onlara ne kadar zahmetli veya sevimsiz şeyler yaşatmalıyız? Sınır nedir? İki araştırmacının ifade ettiği gibi "Günde yedi saati okulda geçirmek yeterince zahmetlidir. Değilse bile okul gününün aile zamanını işgal etmesi yine en iyi çözüm olmayabilir." Daha önemlisi, insanlar küçükken bilerek isteyerek mutsuz edildiler diye gelecekte mutsuzlukla baş etmeyi daha iyi beceriyor değildirler. (Ev Ödevi)
- Araştırmaların bulguladığı üzere rekabetin sonuçları, aslında hiç de şaşırtıcı olmayan biçimde, saldırganlık, hile, kazananlara haset etme, kaybedenleri hor görme ve hemen herkese kuşkuyla bakma eğilimidir. (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Anneler çocuk parkında banklara oturur ve ödevin aileye neler ettiğinden yakınırlar ama öğretmenlerin karşısına geçtikleri zaman soruları sırf ayrıntılarla sınırlı tutarlar: Ödev ne zamana yapılacak? Nasıl dosyalar içine konacak? (Ev Ödevi)
- Ahmakça bir tutarlılık, dar zihinlere musallat olan bir saplantıdır. Küçük devlet adamları, küçük din adamları ve küçük düşünürler de ona hayrandır. (Koşulsuz Ebeveynlik)
- … Morris Rosenberg’in ifadesiyle “ Özsaygıyı incelerken kişinin kendini yeterli (değerli) görüp görmediğine bakarız, diğer kişilerden üstün görüp görmediğine değil. “ Bu doğrultuda görkem sanrılarıma sahip kişilerin saldırgan bireylere dönüştüğünü söyleyerek yüksek özsaygının karanlık bir yüzü olduğunu söylemek imkansızdır. (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)
- Çocukların rehberliğe ve yardıma gereksinim duyduğu doğrudur, ama onlar, ehlileştirmeniz veya boyun eğdirmeniz gereken canavarlar da değildir. (Koşulsuz Ebeveynlik)
- Aşırı ebe veynliğe en çok meyil eden kişiler mutsuz ebeveynlerdir." (Şımarık Çocuk - Bir Şehir Efsanesi)