Alexis Carrel kimdir? Alexis Carrel kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Fransız Cerrah ve Fizyolog Alexis Carrel hayatı araştırılıyor. Peki Alexis Carrel kimdir? Alexis Carrel aslen nerelidir? Alexis Carrel ne zaman, nerede doğdu? Alexis Carrel hayatta mı? İşte Alexis Carrel hayatı... Alexis Carrel yaşıyor mu? Alexis Carrel ne zaman, nerede öldü?

Fransız Cerrah ve Fizyolog Alexis Carrel edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Alexis Carrel hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Alexis Carrel hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Alexis Carrel hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 28 Haziran 1873

Doğum Yeri: Sainte-Foy-lès-Lyon, Rhône, Fransa

Ölüm Tarihi: 5 Kasım 1944

Ölüm Yeri:

Alexis Carrel kimdir?

Alexis Carrel, (1873-1944) ünlü Fransız cerrah ve fizyolog. 1912 yılında Nobel Ödülü kazandı.

Hayatı

28 Haziran 1873'de, Fransa'nın Lyon kentinde doğan Alexis Carrel çocukluğunda önceleri annesi tarafından evde eğitilmiştir. Bir işadamı olan babası o daha bir çocukken ölmüştür. Lyon'da eğitim hayatına devam etmiştir. 1904 yılında ABD, Chicago'ya gidene kadar Lyon kentinde hem üniversitede (Lyon Üniversitesi) hem de hastanede çalışmıştır. 1906'ya kadar Chicago Üniversitesi'nde çalışmış, 1906 yılında ise Rockefeller Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nün bir üyesi olarak araştırmalarına burada devam etti. 1912'de tam üye olduğu bu kurumda ona Nobel Ödülü'nü kazandıracak olan araştırma ve deneylerin çoğunu yaptı. Hayatı boyunca yaptığı araştırmaların çoğu transplantasyon ve göğüs cerrahisi (torasik cerrahi) üzerinedir. Özellikle transplantasyon üzerine yaptığı deneyler o dönemler için devrim niteliğindedir.

I. Dünya Savaşı sırasında Fransız ordusunda görev aldı. Savaş döneminde yaralı askerler üzerine yeni tedavi çeşitleri geliştirilmesinde de katkıları olmuştur. Savaş sonrasında özellile fizyoloji dalındaki çalışmalarına devam etti. Doku kültürü üzerine birçok başarıya imza attı. II. Dünya Savaşı'nda Fransa'da bazı görevler aldıktan sonra, 5 Kasım 1944'te Paris'te öldü. Bilimadamı kişiliğinin yanı sıra birçok başarılı kitap yazmıştır.

Carrel, batı dünyasının dine yabancılaşmasından büyük rahatsızlık duyar."Dua " isimli eserinde bunları dile getiririrken "dini insan hayatından çıkarırsan her şey mübah olur" diye etkin bir dil kullanır. Ona göre dua "aşk ve yoksulluktur".

Alexis Carrel Kitapları - Eserleri

  • İnsan Denen Meçhul
  • Başarının Sırları
  • Dua
  • Yarınlara Doğru
  • İnsanlar Uyanın
  • Not Defteri
  • Hayat Hakkında Düşünceler
  • Uyanın İnsanlar
  • Bilinmiyen İnsan

Alexis Carrel Alıntıları - Sözleri

  • İngiltere'de sanayi devrimi hızla gelişmeye başlamıştı. Adam Smith'in "The Wealth of Nations" isimli eserinde, yeni bir din tarifi yapılmaya çalışılıyordu. Iş adamı, halkın iyiliği için çalışan insan olarak tarif ediliyordu. Eşi görülmemiş bir ikiyüzlülükle, bir kısım insanların zenginliği bir hürriyet ve adeta bütün insanların mutluluğunun şartı olarak görülmeye başlandı. Yine bu dönemde, Lavoisier, modern kimyanın temelini attı. Bu yeni durum, bağımsızlığın, refah ve bilimsel zaferin anlamlı bir işaretiydi. (Başarının Sırları)
  • Aslında fizyoloji, tecrübe yönteminin anlaşılabilen olaylara uygulanması ile, iç gözlem sonuçlarını tamamlamak ve tam olarak belirtmekten başka bir şey yapmıyor. (Yarınlara Doğru)
  • Herkesin üniversite eğitimi alması da hatadır belki büyük aydınlara ihtiyaç duyulan bir toplumda yaşıyoruz ancak insanlara daha fazla ihtiyacımız olduğu gerçeğini unutmamalıyız. (Yarınlara Doğru)
  • Sabahtan dua edip günün geri kalan kısmını barbarca geçirmek manasız ve saçmadır. (Dua)
  • Gerçek zaman hissettiğimiz zamandır. (Yarınlara Doğru)
  • İnsanlık kendi kaderinin hakimi olmuştur.Fakat bilim sınırsız gücünü kendi yararına kullanabilecek midir?Daha da büyümesi için kendini yenilemesi grekiryor.Çünkü o hem mermerdir hem de onu yontacak olan heykeltraş.Gerçek yüzünü almak için kıvılcımlar çıkartacak büyük çekiç darbelerini kendi hazinesine indirmesi gerekiyor.Bu gayreti gösterebilme cehdinde olmalıyız.İşi oluruna bırakmayı seviyoruz,direnmek işimize gelmiyor. (Başarının Sırları)
  • Umumiyetle zekâ seviyesinin alçalmasına ve aklı selimin azalmasına sebep olan şeylerin: alkol, şarap, her nevi ifrat ve bunların neticesinde de tamamen disiplinsiz bir yaşama tarzı olduğu görülüyor. Bir topluluğun alkole düşkünlüğü ile mânen alçalması arasında mutlak bir münasebet vardır. (İlimle meşgul olan milletler arasında en çok şarap içen Fransa'dır. En az Nobel mükâfatı alan da odur.) Tabit Fransadaki bu zihni buhrana sinema, radyo ve mektep programlarının o mânasız karışıklığı da tesir etmektedir. Maamafih vaktile dünyanın en zeki milleti olarak tanınan bu milletin alçalmasının en mühim sebeplerinden birinin içkiye düşkünlüğü olduğu da şüphe götürmez bir şeydir. (İnsanlar Uyanın)
  • Somut gerçeklik yerine soyut değer değerlerin peşinde koştuk belki de somut olanı yakalamak daha zor olduğu için bu yolu tercih ettik. Eşyanın nasıl yapıldığını onları hangi metodla ele alacağımız araştırarak öğreneceğimiz yere bazı formülleri ezberlemek ve teoriler üzerinde düşünmekle yetindik. (Başarının Sırları)
  • Hayatta her şey bir sırla kaplı. Kesin olan, mukadder bir şekilde kesin olan bir şey var;o da ölüm gerçeği. (Yarınlara Doğru)
  • Çevremize karşı mücadele için gayret ederken, kendi kendimize mücadele etmeyi unuttuk. (Başarının Sırları)
  • Önemli olan insanların kalitesidir, sayısı değil. (İnsan Denen Meçhul)
  • Akıl, kendi haline bırakıldığı, kontrol altında tutulmadığı zaman yolunu şaşırıyor. (Yarınlara Doğru)
  • Netice olarak hayat; her insana başarılı olmak için aynı yükümlülükleri, mecburiyetleri yüklüyor. Hem de zihni ve bedeni varlığımızın hükmettiği şekilde hareket etmemizi istiyor. İşte bunun içindir ki, hiç kimse tabiatımızın en ince ve derin ihtiyaçlarını bilmezlikten gelemez. (Dua)
  • "30 yaşındayım; fakat 80 yaşında biri gibi hissediyorum." (Yarınlara Doğru)
  • Modern insan ıçin Kendi keyfinden başka bir davranış kaidesi yoktur. Herkes yengeç gibi hodbinlik kabuğuna çekilerek komşusunu mahvetmeğe, çalışıyor. En esaslı içtimai bağlar bile çok degişti. Her yerde bir ayrılık göze çarpmaktadır. Evlilik kadınla ve erkek arasında daimi bir bağ olmaktan çıktı. Modern hayatın hem maddi hem mânevi şartları, aile hayatının bozulması için müsait bir iklim yaratmıştır. Bugün çocuk, imkânları tahdit eden bir şey, hattâ bazen bir belâ olarak telâkki edilmektedir. İşte vaktile Batı insanlarının hâkimene bir görüş ve büyük cesaretle ferdi ve içtimai davranışlarına tatbik ettikleri «kaidelerden ayrılma» hareketi böyle bitmiştir. (İnsanlar Uyanın)
  • Insanların birçoğu mukayese yapabilir ve somutu tam olarak yakalayamaz bunun içindir ki insanlık daima birtakım soyut larla oynamaktan hoşlanmış bu değerler ona tam bir görüntü vermemesine ve bazen gerçeği yanlış göstermesine rağmen bundan vazgeçme yolunu denememiştir. Bazen doğru olan şeyler pratikte yanlış olabilir Aristo'nun Saint Thomas kozmolojisi tamamen yanlış değil midir Riemann In geometrisi de lojik bakımından Euclid inkinden aşağı kalmaz ama bu geometri dünyamıza uymuyor. Gerçek araştırması yaparken aklın görüşüne değil deney sonuçlarına göre hareket edilmelidir (Başarının Sırları)
  • Dağları bile devirebilecek kudrette olan iman... Dua ve iman sayesinde insanların Ruhi durumları bile düzelir. (Yarınlara Doğru)
  • Üzüntüler sağlığı derin bir surette bozabilir. (İnsan Denen Meçhul)
  • Yalnızlık hayatta karşılaşabileceğimiz en büyük sınav. (Yarınlara Doğru)
  • Mutlu ve mutsuzuz. (İnsan Denen Meçhul)