AK Parti Ordu Birinci sırada adayı kimdir? Mahmut Özer Aslen Nerelidir?
AK Parti Ordu milletvekili adaylarını açıkladı. Ordu'da birinci sırada adayı olan Mahmut Özer kimdir? Aslen nerelidir?

28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim eden AK Parti'nin Ordu adayları belli oldu.
Ordu'da birinci sırada adayı olan Mahmut Özer Tokat'ta doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da alan Mahmut Özer daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü görevler aldı. Siyasete AK Parti çatısı altında devam eden Mahmut Özer 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'den Ordu Milletvekili birinci sıra adayı oldu.
Mahmut Özer, evli ve çocuk babasıdır.
Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.
28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır. Özer, 8 Ağustos 2018 - 5 Ağustos 2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 6 Ağustos 2021 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.
İŞTE AK PARTİ'DE ÖNEMLİ İSİMLERİN ADAY OLDUĞU İLLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti listelerde yazar, entelektüel gibi sürpriz isimlerin de yer alacağını belirtmişti. İl ve belediye başkanlarının yer aldığı AK Parti'de yeni yüzler de aday olarak gösterildi.
Yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimlerin de yer aldığı Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik, Adana, Abdülhamit Gül Gaziantep'ten aday oldu.
MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'dan aday gösterildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'den aday oldu.
Editör: Mustafa Yahya